Dik za rady
Tukol som auto na parkovisku
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tukol som auto na parkovisku
Ahojte, chcem sa opytat, dnes vecer som vycuvaval z parkovacieho miesta, a nezaregistroval som ze za mnau zastavilo auto v jazdnom pruhu, jemne som ho tukol, nic vazne, asi 3 5cm skrabance, moje auto nema nic. Typek vybehol z auta a chcel volat policiu, na to som mu povedal ze 60euro nemam, tak mi navrhol nech u dam za to 50euro a vec bude vyriesena. Penaize som pri sebe nemal, tak sa mame stretnut o dva dni, vymenili sme si tel. cisla, odfotil si moju poistku a isli sme prec. Na aute pocas toho statia btw nemal zapnute vystrazne smerovky. Neviem co mam robit, ci mu radsej dat tych 50euro (co je pre mna nemaly peniaz), alebo to riesit cez poistovnu. (Ziadne talcivo sme nevypisali, vraj sa ponahlal, a ani som si nanestastie neodfotil tu skodu, bol som v strese)
Dik za rady
Dik za rady
Re: Tukol som auto na parkovisku
Nic mu nedat. Spiste spravu o nehode a nech si to da opravit z tvojej zakonnej poistky. Ked bude trvat na volani policie, nech ju zavola - budes argumentovat tym, ze sa ponahlal prec, ze si priznavas vinu, ze ide o skrabanec, chces to dat ako skodovu udalost cez rvoju poistku a ze ta vydieral, ze chce 50 eur. Ako neviem co debilko chce riesit, spisat poistku a hotovo. Zozen si tlacivo o skodovej udalosti, vypis celu cast za vinnika a na stretnuti nech vypise on cast za poskodeneho. Ty to nahlasis do poistovne a tam to pre teba konci.
-
ZappBrannigan
Darca
No ked odisiel z miesta nehody (a aj ja) a nic sme nedfotili, len si odfotil moju zelenu kartu, bude stacit poistovni len to tlacivo? Netreba aj nejake ine dokazy? Su tam kamery asi predpokaldam, kedze to bolo pred obchodnym domom. Takisto, auto nie je napisane na mna, ale na rodinu ktora zije cca 400km od mojho domu.
Netreba ziadne dokazy. Do tlaciva sa vyplnuje majitel auta a aj vodic v case vzniku skodovej udalosti. Podpises to za majitela auta. Do poistovne budes davat tiez prefoteny vodicak. Zelena karta je doklad pre zahranicie, na Slovensku ma platit biela karta, cislo bielej karty sa pise aj do tlaciva.
Alebo sa na neho vyser a bude klud. Jednak ta vydieral a navyse z miesta nehody odisiel aj on, takze porusil zakon rovnako ako ty. A neexistuje ziadny priamy dokaz, ze si to sposobil ty.
Keby to bol normalny clovek, tak necha platit tvoju poistovnu. On tie skrabance ma ocividne na salame a len chce prachy.
Keby to bol normalny clovek, tak necha platit tvoju poistovnu. On tie skrabance ma ocividne na salame a len chce prachy.
-
Grim
Darca
Vyser sa na neho. Keď to nahlási na polícii, môžeš povedať, že si mu už peniaze dal a teraz ťa vydiera a chce ďalšie.
A potom ho niekde chlap stretne a rozmláti mu ciferník. Alebo auto. To by som mu radšej dal 50 € a mal pokoj, alebo teda to riešil cez poisťovňu.
Ja by som sa na neho vysral tiež. Keď chce prachy, nech si to rieši oficiálnou cestou cez poisťovňu a nie vydieraním.
Rozbitia ciferníku by som sa nebál, určite nie od týpka, ktorému je dobrých aj 50€. Ak by sa to aj stalo, tak by si akurát situáciu skomplikoval podaním trestného oznámenia na neho.
Navyše napriek tomu, že nepoznám všetky okolnosti nehody, z popisu OP si nie som úplne istý, či by bola vina na 100% hodená na neho.
Rozbitia ciferníku by som sa nebál, určite nie od týpka, ktorému je dobrých aj 50€. Ak by sa to aj stalo, tak by si akurát situáciu skomplikoval podaním trestného oznámenia na neho.
Navyše napriek tomu, že nepoznám všetky okolnosti nehody, z popisu OP si nie som úplne istý, či by bola vina na 100% hodená na neho.
Podla mna by bola vina jasne neho, bol v parkovacom mieste a vychadzal. Predsa sa mal presvedcit ci ma volno, moze vychadzat (cuvat) a ze nemal vystrasne za nim, to je na zasmiatie. Proste sa dobre nepozrel, na aite mas tri spatne zrkadla a keby sa pozrel do vsetkych, tak by jasne videl auto za nim. A tazko sa bude ohanat tym, ze sa prave v case cuvania za neho postavil, pretoze poskodeny sa moze branit tym, ze tam nestal a ze plynulo pomaly prechadzal. A to mu uz asi nedokaze, ze ci stal alebo prechadzal, vina je jeho, ze sa pri cuvani dobre nepozrel. Tu by si mal vinu s cistym svedomim priznat. Ale v ziadnom pripade by som mu nedal 50 eur, nech sa aj na hlavu postavi. Ked chce zarobit, tak nech si to da z PZP vinnika a da si to cez rozpocet. Ale pokial ma uz to auto dost obite a stare, tak pri amortizacii a zrazkas za predchadzajuce poskodenie sa moze stat, ze mu poistovna nevyplati ani tych 50 eur.
Ťukol si auto? Ťukol si! Dohodlli ste sa? Dohodli! Bol si v strese a neriešil si to inak, bohužiaľ.
Môžeš sa na neho vykašľať, (následky môžu byť rôzne) môžeš mu to preplatiť a tým pádom všetko skončí,(no aj nemusí, nebudme pesimisti ale) chceš teraz počuť od nás: Kašli na to chlape, neplať mu? (vieš koľko stojí lakyrník? cca 50 +-15eur za takýto škrabanec...)
Nevieme okolnosti je to ťažko takto posúdiť...
Môžeš sa na neho vykašľať, (následky môžu byť rôzne) môžeš mu to preplatiť a tým pádom všetko skončí,(no aj nemusí, nebudme pesimisti ale) chceš teraz počuť od nás: Kašli na to chlape, neplať mu? (vieš koľko stojí lakyrník? cca 50 +-15eur za takýto škrabanec...)
Nevieme okolnosti je to ťažko takto posúdiť...
Ako to vlastne dopadlo?
-
ZappBrannigan
Darca
Zatial sa mi ani neozval.