Windows 7 64bit a restartovanie PC po prebudeni zo spanku?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mcs09
Novice
Novice

Windows 7 64bit a restartovanie PC po prebudeni zo spanku?

Príspevok od používateľa mcs09 »

Zdravim Vas,
mam jeden mensi/vacsi problem s mojim acer aspire 6920g, ktory bezi na hore uvedenom windowse 7 ultimate 64bit.
Stava mi skoro pravidelne, cest vynimkam, ze pokial prebudim pc zo spanku, tak mi normalne nabehne uvodna obrazovka prihlasenia, ale bud sa to restartne hned po vzhliadnuti tejto obrazovky, alebo v casovom intervale niekedy aj 10, 15 (mozno viac) minut potom ... restart je bez bluescreenu, len sa pc proste ako keby vypne a za sekundu, dve sa zapne (raz sa dokonca v spanku restartoval pri zaklopenom notebooku)... skusil som reinstal windows, vsetky ovladace a aktualizacie som nahodil na novo, vymenil som baterku (nova), druhy adapter (aj ked uz pouzivany), kontroloval som som disk ci nema poskodene sektory, antiviraky, animalware a proste nic mi nenaslo.... PC sa zda byt po softwarovej stranke ok, ale tazko povedat niesom odbornik ...za 8 rokov co mam tento notebook, pouzivam windows 7 od kedy vysiel a nikdy som tento problem nemal az tento posledny cca mesiac :(
Mali by ste pre mna nejake rady ? (okrem toho ze si mam kupit novy notebook :D )
budem vdacny za Vase postrehy, rady, skusenosti...hocico..
vopred DAKUJEM za odpovede.
Jano
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7 64bit a restartovanie PC po prebudeni zo spank

Príspevok od používateľa brm »

By som skúsil skontrolovať ramky memtestom..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zaujimave, velmi. Nemoze byt uz hardware problem, teda doska, elektricky obvod alebo nieco take co by mohlo sposobit chybne informacie pre dosku a Windows?
mcs09
Novice
Novice

brm napísal:By som skúsil skontrolovať ramky memtestom..
presiel som raz test vypisalo ze je vsetko ok ..alebo ho treba nechat opakovat viac krat?

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 21:39)
heker napísal:Zaujimave, velmi. Nemoze byt uz hardware problem, teda doska, elektricky obvod alebo nieco take co by mohlo sposobit chybne informacie pre dosku a Windows?
no teoreticky moze byt aj hardware ale neviem aky ..pc bezi od roku 2008 takze by som sa necudoval... disk,procak aj ramky uz niesu povodne, ale tiez neboli nove... a to ze mna ozaj uz nenapada co by to mohlo sposobovat :/

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 22:18)
btw vymenil som aj druhu cdromku ..takze jedine co mi z toho vychadza by to mohla byt asi ta doska :/ len co konkretne na to asi nepridem :) pripadne myslite ze by to mohli sposobit aktualizacie windowsu? ...lenze doteraz som ich vzdy mal zapnute a nemal som s tymto najmensi problem
Prílohy
IMG_20160106_212858.jpg
pre istotu som spravil aj cpu test ale tiez vyzera ze je ok
pre istotu som spravil aj cpu test ale tiez vyzera ze je ok
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

vráť comp v čase do bodu zálohy, ak máš aktívne. Ak ti to spôsobila aktualizácia, tak by to potom mohlo ísť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus ovladaci panel - moznosti napajania - vlavo potom daj zmenit cas prechodu pocitaca do rezimu spanku - zmenit rozsirene nastavenia - rozklikni to na uspat - povolit hybridny rezim spanku. Malo by to byt zapnute. Skus to vypnut. Ak je to vypnute, tak to skus zapnut. Problemom tiez mozu byt ovladace grafickej karty, takze by bolo dobre ich aktualizovat na novu verziu.

1. Daj este prikazovy riadok napis toto a hod sem screen: powercfg -lastwake
2. Potom dalsi prikaz: powercfg -devicequery wake_armed
V tomto druhom prikaze by si mal mat tri zariadenia - prve bude nejake HID, cize myska. Druhe bude klavesnica a tretie bude sietova/wifi karta. Kolko ich tam mas a ake???
3. Este treti prikaz, to je tento: powercfg -energy
Nemas tam nejake chyby vo vypise, trebars sietova karta, grafika, mys, klavesnica alebo nieco take??? Spravi ti to aj vysledny vypis a ulozi do uzivatelskeho uctu Windowsu. Potom si pozri ten vypis a ak tam budu chyby (oznacene oranzovo-cervenym riadkom), tak ich sem prekopiruj alebo sprav screen.
mcs09
Novice
Novice

hojko napísal:Skus ovladaci panel - moznosti napajania - vlavo potom daj zmenit cas prechodu pocitaca do rezimu spanku - zmenit rozsirene nastavenia - rozklikni to na uspat - povolit hybridny rezim spanku. Malo by to byt zapnute. Skus to vypnut. Ak je to vypnute, tak to skus zapnut. Problemom tiez mozu byt ovladace grafickej karty, takze by bolo dobre ich aktualizovat na novu verziu.

1. Daj este prikazovy riadok napis toto a hod sem screen: powercfg -lastwake
2. Potom dalsi prikaz: powercfg -devicequery wake_armed
V tomto druhom prikaze by si mal mat tri zariadenia - prve bude nejake HID, cize myska. Druhe bude klavesnica a tretie bude sietova/wifi karta. Kolko ich tam mas a ake???
3. Este treti prikaz, to je tento: powercfg -energy
Nemas tam nejake chyby vo vypise, trebars sietova karta, grafika, mys, klavesnica alebo nieco take??? Spravi ti to aj vysledny vypis a ulozi do uzivatelskeho uctu Windowsu. Potom si pozri ten vypis a ak tam budu chyby (oznacene oranzovo-cervenym riadkom), tak ich sem prekopiruj alebo sprav screen.
takze odinstaloval a nainstaloval som pre istotu ovladac grafickej karty (mal som najaktualnejsi mozny) predtym nez som dal tie prikazy a prikladam screeny z tych prikazov co si mi napisal ze mam vyskusat
Prílohy
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
10.png
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

mcs09
Novice
Novice

:D ..no tak to som rad, ale ja som to myslel vazne ...nevedel som ze sa za warez povazuje ked sa pytam na radu ohladom windowsu ved to je hadam jedno z akeho ho mam zdroja ked mi 7 rokov isiel normalne a zrazu sa nieco kazi ... stahuje mi take iste aktualizacie ako by stahoval aj legalny windows .. ale nehadam sa pokial je to problem z ich strany akceptujem...ja som uz raz za windows platil (sice Vista ale bola zaratana v cene notebooku pr kupe a nemienim za upgrade na 7 platit ...zahada ze 10 je uz zadara zrazu pre vsetkych ;) )

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2016, 16:23)
mensi update mojho problemu:
- prave som preinstaloval windows s inou verziou windowsu kde som este ani nestihol instalovat ovladace pc, ani aktualizacie z netu ...a uz mi za pol hodinu 3 x restartlo (resp ako keby vyplo a za sekundu 2 zaplo pc...ten isty problem ako predtym pri preberani zo spanku) ..takze hm vyzera to ze to asi nebude windowsom :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Preinstaloval ci si spravil format disku a komplet novu instalaciu???

Inak v tom vypise je prilis vela chyb, je tam spomenuta klavesnica ci mys, potom su tam USB, ale aj disk. Zrejme nebude nieco dobre nastavene. Skusil si prepnut aj ten hybridny rezim o ktorom som pisal???
mcs09
Novice
Novice

hojko napísal:Preinstaloval ci si spravil format disku a komplet novu instalaciu???

Inak v tom vypise je prilis vela chyb, je tam spomenuta klavesnica ci mys, potom su tam USB, ale aj disk. Zrejme nebude nieco dobre nastavene. Skusil si prepnut aj ten hybridny rezim o ktorom som pisal???
ano to som skusal este podla nejakeho navodu predtym z nejakeho anglickeho fora ale nepomohlo to velmi heh ...no a ano format disku aj prvykrat aj teraz a potom cista instalacia ...dnes mi to dokonca zacalo robit to ze na baterke mi bezal notebook v pohode a ked som ho napojil na sietovy adapter tak ho 3x v priebehu 15 minut vyplo a zaplo (stylom rebootu bez bluescreenu..a to mam nastavene vypnutie autorestartu) ...tak vazne rozmyslam ci nebude nieco s doskou ....po dokaldnejsom rozbrati som teraz nasiel seknuty kablik od mikrofonu ...2 zilky zo 4 ...odpojil som ho od dosky uvidime ci to s tym budemat nieco spolocne alebo to bola nejaka vada ktora s ytm nemala nic spolocne :)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2016, 23:16)
btw zatial bez tobo kablika zapojeneho v dostke mi to ide aj na adapter aj na baterku v pohode ...budem dalej testovat uvidime ako sa to bude spravat
Prílohy
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
10.png
11.png
toto je energy report po reinstale windowsu uz aj s ovladacmi nahodenymi a odpojenym micro kablom
toto je energy report po reinstale windowsu uz aj s ovladacmi nahodenymi a odpojenym micro kablom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, no podla toho co pises by to mohlo nieco skratovat, ak to robi najma pri zapojenom napajani. Skus to testovat tak, ze to nechas cisto na baterke, potom baterka+adapter a potom vyber baterku a skus len cisto adapter. Reporty uz nemusis davat z toho logu co to generuje, tie chyby sa aj tak opakuju.
mcs09
Novice
Novice

oki dnes som dosiel domov tak vyskusam...kazdopadne zacalo mi to robit sem tam uz aj bez toho prebudzania zo spanku ...ja uz ozaj neviem co na to ma vplyv kazdopadne ked pridem na nieco dam vediet ako pokrocil ... pripadne zatazenie pc na to nemalo nejaky vplyv pretoze pri hrani hry ( mozno 2 hod v kuse ziadny problem) .. aj tak dakujem za vase rady :)

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2016, 14:01)
inak mam taky dojem ze by to mohli byt kabliky od napajania zo zdroja , pretoze som si vsimol ze ked vyberam ventilator (alebo skor ho zakladam dnu) je to tam vsetko natesno a tie drotiky uz vyzeraju celkom opotrebovne ...jeden ma uz asi aj predratu izolaciu trocha ...takze myslite ze by to mohlo byt tym? ze to robi nejaky skrat? (pretoze aj po prebudeni zo spanku sa vlastne pootoci display a tom pante kde je uchyteny display a mozno tym pohybom sa tam tie drotiky nejak suchli ...pripadne su nalomene) ... len popravde az do takych detajlov nemam odvahu notebook rozoberat (vyberat dosku a podobne menit tu kabelaz..lebo neviem ci by som to este dokazal poskladat) :D

zatial co si vsimam ked bezim na baterke notebook nevypina (alebo nerestartuje ci ako to mam nazvat)..budem dalej skusat
Napísať odpoveď