Prevratny budik Axbo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

By ma zaujimalo ako ten super budik vie ze o 20 minut nebude lepsia situlacia na prebudenie. Okrem integracov rezistorov a kondikov obsahuje asi aj krystalovu gulu..
/ved hej, nastavis si deadline na 7:00 a 6:30 ta zobudi, ok ale odkial vie ze za 20 min to nebude lepsie?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mozno by o tych 20 min neskor bolo lepsie vstat, ale kedze je to budik a ty si ho nastavis na 7.00 tak ta nemoze zobudit 7.20 :idea: takze ak mas o siedmej vstat, vyhodnoti kedy je pre teba najlepsie vstavat. ak sa mu zda 6.45 lepsie ako 7.00 tak ok. ale vravim, najlepsie by si to bolo odskusat, takto len teoretizujeme :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevratny budik Axbo

Príspevok od používateľa Grim »

Obnovím túto tému. Je to už 8 rokov a za ten čas pribudli smartfóny, rôzne wearables a určite sa v tých všetkých novinkách nájde aj nejaká (lacnejšia) alternatíva. Ja po budíku AxBo pokukujem už niekoľko rokov, ale teraz ma napadá, že by som mohol asi ušetriť, keby som sa poradil s vami. Na android existujú nejaké aplikácie, ktoré by mali fungovať podobne ako tento budík, ale určite nebudú fungovať len tak samy o sebe. Aké máme teda dnes možnosti?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Existuje napriklad Sleep as Android: https://play.google.com/store/apps/deta ... leep&hl=en
V zaklade je to tak, ze telefon je polozeny na matraci a sleduje pohyb, ale je mozne pouzit aj nositelne zariadenia (vsetko je vysvetlene vo videu). Plna verzia je za 3.49: https://play.google.com/store/apps/deta ... .key&hl=en
Osobna skusenost bola taka, ze som to skusal v dobe ked mi vzdy vychadzalo menej ako 6.5 hodiny spanku, takze ma to budilo v posledny mozny cas :D Pravdepodobne ak by som mal na spanok viac ako 7-7.5 hodin, tak by to uz zafungovalo. Ale teraz som na tom lepsie, tak asi skusim.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Grim: skus pozriet miband. Ja mam este prvu verziu a som spoko. Nova verzia meria tusim aj tep.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

GothaR - to asi moc dobre nefungovalo. Myslím, že by to malo budiť tak, že pol hodinu pred nastaveným budíkom to začne monitorovať tvoje spánkové fázy a keď prejdeš do tej ľahkej, tak ťa zobudí - bez ohľadu na to, koľko si predtým spal. Ak sa v priebehu pol hodiny nedostaneš do tej ľahkej fázy, tak ťa to zobudí v najneskorší nastavený čas.

LukasqoO - dokáže to v spolupráci s nejakou aplikáciou na android aj budiť tak ako Axbo?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som kedysi pouzival aplikaciu co musis mat polozene na posteli... nejak som nemal pocit ze to ozaj funguje.
no a dalsia vec je ze to funguje len ak spavas v posteli sam...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

co sa tyka aplikacii na telefon, tak som o tom mal raz debatu s viacerymi doktormi. uz to bolo davno, tak si nepamatam co presne sa im nepacilo, ale v konecnom dosledku to oznacili za bullshit a placebo. ja som to kedysi pouzival a zdalo sa mi, ze to funguje, ale bolo to zaciatkom leta, vtedy sa mi vstava dobre vzdy, takze tazko povedat, ci to bolo zasluhou budiku. ale musim uznat, ze uz len prijemne zobudzacie melodie robili to zobudzanie prijemnejsim. potom mi to ale par krat vybilo baterku pocas noci a zaspal som, tak to u mna skoncilo :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pouzivam aplikaciu Sleepbot, ktora pouziva rovnaky princip ako sleep as android. problem je v tom, ze to fakt sleduje len poslednu polhodinu pred cielovym casom , ale fazy spanku netrvaju iba polhodinu, takze vo vacsine pripadov sa to nikdy netrafi do spravneho momentu. iba parkrat sa fakt trafil. ale ja mam so spankom aj ine problemy, vzdy mam problem rano vstat, ale to je asi kvoli liekom, ktore dlhodobo beriem.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Grim, "Funkcia, ktorá nás asi najviac zaujala je „Inteligentný budík“. Ak sa chcete prebúdzať tou správnou nohou, táto funkcia je stvorená práve pre vás. Vy si určíte čas, kedy sa chcete zobudiť a náramok vás začne monitorovať pol hodinu pred vami zadaným časom budenia a zobudí vás práve vtedy, keď budete mať ľahší spánok. Budenie prebieha vibráciami na ruke (nebojte sa, sú dosť silné)."

http://fonyzciny.sk/recenzia-xiaomi-miband/
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Sony SmartBand má funkciu budíka a stojí okolo 30 €. V podstate to isté ako xiaomi miband.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No také voľačo, ale aby to budilo jak keď sa zhodí na podlahu celý štós tanierov...a nie vibráciami na ruke. Jedine že by tie vibrácie boli také silné, že by mi začalo mykať rukou pod vankúšom.
pinco
Darca
Darca

Ver mi, nemusia byť až tak silné vibrácie, aby ťa to zobudilo. Neviem ako dlho to vibruje, kým to nevypne samo, ale mňa to vždy zobudí po krátkom vibrovaní do pár sekúnd. Najlepšie na tom je, že ťa tak netrhne, keď to začne vibrovať, ako keď ti začne budík zvoniť. Pri klasickom budíku na mobile vstanem nasratý už len z tej melódie.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Odporucam Mi Band od Xiaomi, pol roka som ho pouzival, hlavne kvoli budiku. Fungovalo to dost dobre, budenie vibraciami sa mi tiez pacilo. Milionkrat prijemnejsie ako zvukovy budik, a nestalo sa mi ani raz ze by ma to vibrovanie nezobudilo. Ma dobru vydrz, vzdy tak 40-45 dni mi vydzral na jedno nabitie - zalezi aj na co to pouziva clovek. Ja som mal zapnute len vibrovanie pocas prichadzajuceho hovoru, a dali sa tam zapnut aj notifikacie pri pre SMS, email a rozne aplikacie. Este dalej pocita naramok kroky, to sa ani neda vypnut.

Myslim ze Sony mal takyto isty naramok, ale bol o dost drahsi a nemal ani take funkcie ako ten Xiaomi. Xiaomi zozeniete z Ciny za 15e.

// Este som si prave spomenul, ze sony ani nemal taku vydrz, vyrobcom udavana bola 6-7 dni, neviem kolko je realna.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

@kubaj: Pouzivas ho aj nadalej ? Alebo si nasiel nieco lepsie ?
pinco
Darca
Darca

kubaj napísal:Odporucam Mi Band od Xiaomi, pol roka som ho pouzival, hlavne kvoli budiku. Fungovalo to dost dobre, budenie vibraciami sa mi tiez pacilo. Milionkrat prijemnejsie ako zvukovy budik, a nestalo sa mi ani raz ze by ma to vibrovanie nezobudilo. Ma dobru vydrz, vzdy tak 40-45 dni mi vydzral na jedno nabitie - zalezi aj na co to pouziva clovek. Ja som mal zapnute len vibrovanie pocas prichadzajuceho hovoru, a dali sa tam zapnut aj notifikacie pri pre SMS, email a rozne aplikacie. Este dalej pocita naramok kroky, to sa ani neda vypnut.

Myslim ze Sony mal takyto isty naramok, ale bol o dost drahsi a nemal ani take funkcie ako ten Xiaomi. Xiaomi zozeniete z Ciny za 15e.

// Este som si prave spomenul, ze sony ani nemal taku vydrz, vyrobcom udavana bola 6-7 dni, neviem kolko je realna.
Práve o Sony SmartBand som písal. Plné nabitie, ktoré trvá tak 20 minút je 5 dní. Tak to ukazuje aj aplikácia a taká je aj skutočnosť.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Tiez mam Miband a vzdy ma aj napriek mojmu tvrdemu spanku zobudi. Osobne si myslim, ze zo vsetkych podobnych naramkov ma jednoznacne najlepsi pomer cena:kvalita. Vydrz baterky cca. mesiac.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

rochedo napísal:@kubaj: Pouzivas ho aj nadalej ? Alebo si nasiel nieco lepsie ?
Nepouzivam, vymenil som za hodinky :) Vysla ale teraz nejaka nova updatnuta verzia, neviem co nove prinasa. A potom dalsia verzia Mi Band 1S, ta ma navyse este meranie tepu. Ale co som videl videa, tak to nemeria automaticky pocas dna/alebo cvicenia, ale clovek si musi otvorit appku a stlaci tlacidlo, a vtedy to zmeria tep, takze taka zbytocnost podla mna. Ta sa za nejakych 30e da zohnat.
Napísať odpoveď