Pokuty za "papuce" v BA
Pokuty za "papuce" v BA
Zdravim, neviete niekto ake su pokuty v pripade ze dostane niekto papucu( ako sa to vlastne spravne vola?)? Lisi sa vyska pokuty od miesta k miestu alebo su fixne? Dik
Re: Pokuty za "papuce" v BA
Moze sa to riesit aj dohovorom.
Uf o takejto skusenosti som este nepocul, nahodou nevies co trva mestskej policii dorazit na miesto po zavolani?
Ak je hliadka prave volna a nepozera prave telku, tak do par minut.
A aspon nejak orientacne v akych vyskach sa pohybuji tie pokuty? Zavisi vyska pokuty aj od toho ci im zavolam hned alebo o tri dni? Dik
Urcite zalezi kedy im zavolas. Takto mozes stat dva tyzdne s papucou niekde, kde by ta to vyslo za parkovne 100 eur, tak urcite ti nedaju 20 eur za to. Papuca sa vola vari blokovacie zariadenie.
Normalne tu po sidliskach vidim stat auta po chodnikoch a miestach kde by stat nemali, toleruju sa taketo pripady kvoli nedostatku parkovacich miest alebo davaju zaradom papuce tiez?
Toleruje sa to dovtedy, kym ich nezavolas, vtedy to musia riesit a papuce rozdaju.
Mne pride chore, ak na preplnenych sidliskach, kde nie su odstavne plochy, parkoviska alebo parkovacie domy, pridu rozdavat pokuty a papuce. Kde sa maju ti ludia postavit a zaparkovat?
V akych vyskach sa pohybuju tie pokuty? Nemozem nikde dohladat ziadny sadzobnik pokut
Dalo by sa to vyriešiť tak ako na Manhattane 
V prvom rade by som však povolil parkovanie zdarma len domácim (vyriešené kartičkami za oknom) a ostatní by mohli parkovať len na platených parkoviskách. To by podľa mňa vyriešilo problémy s parkovaním a nedostatkom miest zredukovaním poču áut. V moderných európskych mestách alebo v zámorí to takto funguje a domáci tam nemajú problémy s parkovaním...
V prvom rade by som však povolil parkovanie zdarma len domácim (vyriešené kartičkami za oknom) a ostatní by mohli parkovať len na platených parkoviskách. To by podľa mňa vyriešilo problémy s parkovaním a nedostatkom miest zredukovaním poču áut. V moderných európskych mestách alebo v zámorí to takto funguje a domáci tam nemajú problémy s parkovaním...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
vacsinou tam pridu kvoli tomu, lebo nejaky trtko im vola, ze ten a ten sused hentak stoji..heker napísal:Mne pride chore, ak na preplnenych sidliskach, kde nie su odstavne plochy, parkoviska alebo parkovacie domy, pridu rozdavat pokuty a papuce. Kde sa maju ti ludia postavit a zaparkovat?
Vyska nie je dana zrejme pevne. V cudzom meste sa to da vyhadat za 10-20 eur, hlavne, ak tam fakt stoji clovek 15min. Ale ak budu riesit nekompromisne, tak v poode za 60 eur. V horsom pripade odtah a tam je to vari okolo 120 eur ci kolko.
Papuca 5 - 60eur zalezi od lokality, ine je na sidlisku a ine v starom meste. Odtah je 100eur plus sa musis dopravit na parkovisko kde su vsetky odtiahnute auta.
Pri odťahu to nie je náhodou tak, že platíš odťahovke za ten samotný odťah, ale zároveň aj pokutu za nepovolené parkovanie?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano, pripadne sa ti este moze stat (ako mne), ze prides ked uz je odtahovka na mieste, ale auto este neodtiahli. Vtedy neplatis cely odtah, len nejaku cast za vyjazd.
Na bloku som to mal rozdelene, resp. som mal rozne bloky, ale sek jeden s celou sumou.
Na bloku som to mal rozdelene, resp. som mal rozne bloky, ale sek jeden s celou sumou.
Mne auto prave nakladali na odtahovku (isiel davat uchyty na kolesa) a mal som to za 20,-, cize pozeram, ze este celkom lacno. Ale tak to nesli iba kvoli mojmu autu a hned zacali nakladat aj to za mnou, ked som zaplatil.
Neviem ako v BA, ale v KE sa to toleruje cez noc.. tolerujú parkovanie aj priamo na mieste, kde je značka zákaz státia, dokonca aj na trávniku.. ale príde ráno cca 8h a ak stále stojíš na tom mieste, papuča Ťa neminie..heker napísal:Mne pride chore, ak na preplnenych sidliskach, kde nie su odstavne plochy, parkoviska alebo parkovacie domy, pridu rozdavat pokuty a papuce. Kde sa maju ti ludia postavit a zaparkovat?
Inak, 4r dozadu za papuču bolo 15€, možno to už zdvihli..
U nas v Brne je odtah za 2000 + pokuta od flojdov. Inak vo vseobecnosti sa tu toleruje takmer hocijake rozumne zaparkovanie, pretoze co som minule cital, tak nam tu chyba az 100 tisic parkovacich miest. Takze v centre a jeho okoli snad ani nenajdes ulicu, ktora by splnala nalezitosti minimalnej sirky. A na sidliskach detto, na noc ako nudzovku zaparkujes fakt hocikam.
Ono je totiž v celej ČR parkovanie na chodníku mimo vyznačených parkovísk úplne zakázané na rozdiel od SR, kde je nutné len nechať odstup 1,5 m pre chodcov, ak tam nie je zákaz.
Takže ak by policajti chceli, mohli by poodťahovať tie tisícky áut, ktoré dennodenne stoja na Lidickej v Brne
Takže ak by policajti chceli, mohli by poodťahovať tie tisícky áut, ktoré dennodenne stoja na Lidickej v Brne