dasdas
Re: Požičal som € / Dať ho na súd?
Ak chceš nejakú nádej, že peniaze možno uvidíš, daj na súd.. ale aj tak je malá šanca, že niečo vyjde. Ako ho popisuješ, na krku má určite veľa dlhov a tým pádom aj exekúcií. Až Ty o nejaký rok - dva vyhráš súd a dáš na neho exekúciu, iba sa zaradíš do dlhého zoznamu veriteľov. Je pravidlo, že exekúcie sa uspokojujú od najstaršej, čiže najprv musia byť vyrovnané všetky predchádzajúce pred Tebou a až tak sa dostaneš na rad Ty. Neverím, že má nejakú prácu a oficiálny plat, čiže exekútor nemá z čoho brať. Určite nemá ani žiadny majetok na svoje meno, nič mu nemôže zobrať.
Ale aspoň budeš mať pokoj, že si niečo skúsil. Rátaj so súdnym poplatkom, teraz nie som si istý výškou.. 6%?
Ale aspoň budeš mať pokoj, že si niečo skúsil. Rátaj so súdnym poplatkom, teraz nie som si istý výškou.. 6%?
Aha takže ešte ja budem platiť súdu niečo
t osa mi záčina toto páčiť, asi ho zmaľujem 
Na jeho meno je byt kde žije s mamou, jeho mama dala byt na neho chápete
a aj pracuje len zo mňa si robí pixu asi.
Díky brm brm
Na jeho meno je byt kde žije s mamou, jeho mama dala byt na neho chápete
Díky brm brm
Aj som chcel napisat nieco, ale ked vidim v kazdej vete smajliky, tak nadobudam dojem, ze si retardovany a smejes sa sam na sebe. Preto nejdem nic radsej pisat.
Dobre heker
ty si ten internetový píčus? 
Re: dasdas
Pokiaľ je ten byt na jeho meno (over si to cez katasterportal - dávaj pozor na dátum narodenia, či sedí), určite ho daj na súd. Po pár mesiacoch súd vystaví platobný rozkaz, na základe ktorého musí uhradiť dlžnú sumu + úroky z omeškania + súdne trovy.. ak ho bude ignorovať, bude po ďalších pár mesiacoch súdne konanie, ktoré samozrejme vyhráš - teda pokiaľ máš zmluvu v poriadku - ideálne podpísanú u notára (ukáž všetky doklady nejakému právnikovi, či to pred súdom obstojí). Až budeš mať rozsudok a ten nadobudne platnosť.. a pokiaľ ani potom nebude platiť, môžeš ho dať na exekúciu.. ak bude šikovný exekútor a ten byt bude ešte stále na jeho meno, môžeš získať plnú dlžnú sumu + súdne trovy + všetky úroky z omeškania.
Na jeho rodinu neber žiadny ohľad..
Na jeho rodinu neber žiadny ohľad..
Re: dasdas
Fiha, prides sa tu vyplakat ako si pozical kamaratovi 1950 eur, ako ta oklamal, ako ho chces dat na exekuciu a sud....... a zrazu, kde tu, hla, internetovy hrdina z teba. Bravo! Mne kludne nadavat mozes, ak sa ti ulavi, ale vies, mne nikto nedlhuje dve tisicky a tebe ano