Ktory hudobny format je podla vas najkvalitnejsi

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...

Ktory format preferujete

ogg
60
29%
mp3
134
65%
wma
12
6%

Celkom hlasov: 206

Ali N
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

Hippiek napísal:sa ospravedlnujem ak sa mylim, ale nieje hlavny rozdiel medzi MP3 a OGG v tom ze OGG dokaze ripnut viac kanalov a mp3 len 2??? :?:
Mylis sa. OGG tiez nema viac nez 2 kanaly
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

No ogg a wma hudby mam asi len 20% zo vsetkych skladieb, ostatne su mp3 alebo mp2...
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pepo »

jednoznacne mp3 bo mam vsetko v tom formate a aj co mam prehravace nepodporuju OGG .. neviem ale skor ostavam verny mp3 sice mam aj v OGG par veci...
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

tomexx napísal:No ogg a wma hudby mam asi len 20% zo vsetkych skladieb, ostatne su mp3 alebo mp2...
Nevedel som ze este niekto pouziva mp2
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Par skladieb mam este aj v mp2...
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Odpoveď na sprustú odpoveď !!!!!!

Príspevok od používateľa WildDuck »

lammer napísal:mp3 je stara somarina
ogg rulezz!

Aj RARko je stará somarina, aj ZIPko je stará somarina a taktiež dalšie veci ako napríklad SCSI sú somariny !!!???
Skús porozmýšľať nad tým, na čo asi vznikol komprimovaný formát!!???
V prvom rade vznikol pre nedostatok miesta na diskoch prípadne iných médiách......
Keby si povedal, že firma SONY so svojim ATRAC3 formátom je somarina, tak to pochopím, lebo formát je príliž stratový.
Ale MP3????????
Ahaaaa, už chápem, asi si jeden z dalších milióna ľudí, ktorí komprimujú audio súbory na mp3 v softwaroch, ako je JETAudio, Music MachJukebox a WinAmp atď..........
Skúšal si niekedy použit MP3 Pro ??????
Tento formát vyrobila firma THOMSON na Fraunhoferovom inštitúte v Nemecku v roku 1998 až 2000. Skús niekedy použiť software AUDIOACTIVE PRODUCTION STUDIO 2.04 a teraz zdôrazňujem Z ROKU 2000!!!!!!!!! Mám doma poloprofesionálnu zvukovú karu M-AUDIO Delta 2496 a sluchadlá AKG K-240 Studio ktoré sa od ROKU 1993 do dnes používaju pri masteringu v svetovoznámych štúdiach. Po skomprimovaní audiosúboru do MP3Pro v programe AUDIOACTIVE naozaj nepočujem skoro žiadny rozdiel.

PS: Nechápem len jedno, prečo na takých SOMARINÁCH sluchádlách z ROKU 1993 nahrával v štúdiu svoje CD napríklad Vašo Patejdl, skupina Roxette, Christina Aguilera, Vanessa Carlton, Gloria Estefan, Sheryl Crow, The Corrs, alebo Natalia Imbruglia???????
Naozaj tomu nechápem...........S pozdravom WildDuck
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa akraheb »

podla mna ogg. sice som pocul ze ogg je starsie ako mp3 ale zevraj kvalitnejsie
Neregistrovaný

jo jo

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

SONY ATRAC vznikol keď sa WildDuck člnkoval tatkovi vo vajciach. (pôvodne pre DAT v 1984) a je taký, aký je. Jeho "kvality" som postrehol pri prvom počúvaní vážnej hudby z mini-disku.

Ale má pravdu. MP3pro tiahne svetom. WMA a OGG majú síce menšiu náročnosť na bitrate, ale odfiltrujú tie frekvenčné zložky, ktoré na bežnom MP3 ešte stále ostávajú (aj keď skreslené - prto tá subjektívna "nekvalita" a náročnost na BR). Bohužiaľ pri použití kvalitných audio prvkov (napr tie AKG slúchadlá) sa to okamžite prejaví, pretože zrazu nepočuť to, čo tam byť má. Takže čisto "audiofilsky" - VINYL IS BEST FOR ME :lol: a MP3pro pre ostatných (na OGG, WMA či iné exoty - YAMAHA VX - zabudnite). A ešte niečo. Skomprimujte 256MP3pro a potom si to vrátte na WAV a porovnajte to s originálom. Budete možno prekvapení.

Fraunhofer inštitút (inak štátna Norimberská univerzita) svojim projektom EUREKA ako odozvu na SONY ATRAC začal vyvíjať vlastný kompresnýformát pre potreby MPEG. Priznám sa, že keď som to skúšal v 90tom roku ešte na AMIGE, ani ma nenapadlo čo z toho vznikne. Bolo to však ohurujúce. Na 880kB disketu sme napchali celú pesničku (stereo, 8 bit, 22kHz).

THOMSON MP3 poriadne vylepšil (počuteľne) pri zachovanom bitrate.

Ako WildDuck píše, nepoužívajte neautorizované kódery na kompresiu do MP3. Audioactive Pro 2.04j (resp. jeho posledná verzia) robí to, čo ostatné programy musia obchádzať. Algoritmus FQ analýzy a tvorby dátových zhlukov v MP je totiž chránený copyrightom. Takže každý iný soft okrem AA sa to snaží vyriešiť vlastným algoritmom. Potom sa stane, že akosť zvuku v komprimáte je OK, ale dlhotrvajúci slák na pozadí je utlmený na nulu pri údere bicích (hoci by tam mal byť) alebo je farba hlasu prefázovná (hlavne pri pílovitých či inak "hranatych" priebehoch kriviek syntetických nástrojov - skúste si komprimovať starý 2Unlimited)

Takže MP3pro+Audioactive na večné časy (kým naozaj nepríde niečo lepšie)
sombon1987
In memory
In memory
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sombon1987 »

Ten anonym som bol ja. Som dlho nebol na sajte a potom som to odoslal a zistil som, ze uz maodhlasilo. ale sprava presla. good.
mpershing
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

OFF TOPIC

Príspevok od používateľa mpershing »

Neviem, v com to komprimuje, ale ked v noci okolo mojho ucha preleti komarica, je to veeeelmi kvalitny zvuk... :smt059
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Veru tak

SomBon, SomBon, keď som to čítal, tak som si aj tak trošku myslel, že tá odpoveď by mohla sedieť tebe ;)

Veru ľudkovia Sombon má pravdu!!!!! Až na jednu maličkosť!!!!!
V roku 1984 som sa veru tatkovi nečlnkoval v guličkách, kebyže si tak napísal rok 1981 mal by si aspon polovičnú pravdu :)
Lebo vtedy som síce bol ešte v tatinových varlatách, ale už vtedy som mal jachtu a vodný skúter!!!! S pozdravom WildDuck
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

Tiez som mp3 collector,ale nakvalitnejsie su urcite DVD-audio,SACD a samozrejme stary dobry vinyl.Ale komponenty a media nie su cenovo urcene pre beznych smrtelnikov. :(
Tarzan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tarzan »

Vies co? Mp3 je rozsirene ale kvalitou na ogg nema. Jedina chyba ze Mp3 prehravace nepodporuje ogg. 8)
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Skúsenosti sú skúsenosti

Tarzan napísal:Vies co? Mp3 je rozsirene ale kvalitou na ogg nema. Jedina chyba ze Mp3 prehravace nepodporuje ogg. 8)
Ahojček Tarzane, ja ti naozaj nechcem kaziť radosť, ale žiaľ bohu nemáš v oboch prípadoch pravdu. Formát OGG nieje kvalitnejší ako MP3Pro a taktiež nemáš pravdu v tom, že formáty OGG nie sú podporované MP3 zariadeniami.
Skús si pozrieť produkty značky IAudio!!!!!!!! :smt033
Neber to v zlom, ale z tvojej odpovede som zistil, že nemáš absolútne prehľad o technike. Pre tvoje rozšírenie vedomostí ti odporúčam čítať časopisy, ako sú Stereo a Video, alebo Audio, prípadne skús čítať stránky, ako sú www.disk.cz Dúfam, že ti moja odpoveď pomôže nadobudnúť nejaký rozhľad a skúsenosti. S pozdravom WildDuck 8) 8)
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ja by som len tolko napisal ze podla mna nikto z nas nerozozna rozdiel medzi mp3 a ogg
ja som pocul ze ogg je lepsi ale ja nepocujem rozdiel takze mi je jedno v akom formate sa ku mne hudba dostane

co sa tyka podpory prehravacov, tak vela mp3 prehravacov ogg aj wma podporuje
wma je mi nesimpaticke uz len koli tomu windows
ala007
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ala007 »

Ja najviac pocuvam v ogg a mp3 :)
DARKMAN
Zablokovaný
Zablokovaný

re:

Príspevok od používateľa DARKMAN »

ja dlho pouzivamm mp3 ale lepsi je asi ogg
Baguvix
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baguvix »

ogg? ro čoje? :lol: ja som verný mp3-kám
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Neviem ci to tu uz niekto spominal (nechce sa mi citat 6stran), ale na ktoru otazku mam vlastne odpovedat...
Nazov topicu je>
Ktory hudobny format je podla vas najkvalitnejsi
Hlasovacia otazka je>
Ktory format preferujete

A to je myslim dost rozdiel ...bo ja preferujem mp3 ale nemyslim si ze je najkvalitnejsi... takze na ktoru otazku odpovedat :?:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Baguvix napísal:ogg? ro čoje? :lol: ja som verný mp3-kám
http://www.vorbis.com/

ehm

Ogg Vorbis is a completely open, patent-free, professional audio encoding and streaming technology with all the benefits of Open Source.

:?
Napísať odpoveď