Pokuta z USA

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pokuta z USA

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čaute,

stal sa mi nasledovný problém. S kolegom sme boli koncom septembra na tripe cez US a Kanadu s požičaným autom z rental company a pred cca. 2 týždňami mi prišiel domov papier s pokutou za parkovanie v Detroite. Tá rental company pokutu 65$ zaplatila, takže teraz to odo mňa už chce len preplatiť - 65$ + 30$ administrative fee. Zároveň je tam písané toto: "If you take no action, the credit card you used to pay for your rental, ending in ****, will be charged for the violation amount and administrative fee on 12/16/2015."

Myslel som si teda, že to strhnú automaticky. Avšak ku dnešnému dňu nemám na svojej debetnej karte žiadnu blokovanú platbu a ani mi to tento poplatok nestrhlo, takže teraz váham, či sa im mám ozývať alebo to nechať tak :D Nerád by som však skončil s nejakou exekúciou z US a pod. Riešili by ste to na mojom mieste alebo nie?

Mimochodom parkovanie sme tam mali zaplatené na 2 hodiny, ale prišli sme asi po 2 hodinách a 5 minútach a videli sme tam týpka na aute kontrolovať zaplatené parkovné, takže sme len rýchlo nasadli do auta a odfrčali sme. Mysleli sme si, že sme to ešte stihli, ale tak opak bol pravdou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pokuta z USA

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna z USA exekucia nepride, toho by som sa vobec nebal. Ak sa chces do USA este vratit, tak by som to zaplatil. Ale aj tak si myslim, ze si to pozicovna stiahne priamo z karty. Na tvojom mieste by som zrejme napisal do tej pozicovne a skusil sa s nimi dohodnut, ale za co si uctu 30 dolarov naviac, to netusim, ci len za to, ze to zaplatili a poslali ti o tom mail???
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, tých 30$ je len za to, že to už zaplatili a poslali mi o tom papier :roll:

Tak uvidím, možno sa to ešte strhne z mojej karty, ale nevidím dôvod, prečo by to trvalo tak dlho, keby mi to už zaúčtovali...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

popytaj sa radsej pozicovne, toto je dobre vyriesit co najskor
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Písal som im email, neozvali sa, skúšal som nájsť aj samotnú pokutu cez ich web, ale nenašiel som na svoje meno nič, takže považujem vec za vybavenú :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ak by nahodou este platba odisla, volaj hned do banky a daj ju stornovat :D medzibankove platby je mozne zrusit do 24h.
Napísať odpoveď