Reklamácia - odstúpenie od zmluvy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Reklamácia - odstúpenie od zmluvy

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Reklamoval som tablet v HEJku. Na 30-ty deň mi vraj odoslali poštou list, že si môžem tablet vyzdvihnúť.
Ráta sa teda odoslanie listu na 30ty deň ako vybavenie reklamácie ? s tým, že už je 35 deň, list mi zatiaľ neprišiel a mailová výzva pre vyzdvihnutie tabletu mi prišla na 33 deň ...

Mám teda právo odstúpiť od zmluvy ? Alebo to všetko stihli v rámci termínu...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamácia - odstúpenie od zmluvy

Príspevok od používateľa kukiak »

nestihli, mas narok na prachy, ak si to nemal kupene na firmu.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Takze teraz, na cca 35 den mi prisiel od nich list, kde teda uznali reklamáciu a v závere správy "delka trvani reklamacniho rizeni: 31dny"

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2016, 13:40)
Aj ked zas 30. den bolo troch kralov, takze 7.1.2016 bol prvy mozny den kedy to mohli poslat. v kazdom pripade by mi aspon ten mail mal prist hned toho 7.1.. alebo sa mylim ?

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2016, 14:00)
teraz ešte čítam protokoly priamo z HEJ.sk a z centra ASUS. Ked preberal tablet predavac v heji, tak do protokolu napísal úplne kraviny, že ešte boli aj otlačky na displeji. No bodaj by aj nie, ked ho predo mnou chytal. ten tablet som skoro vobec nepouzival na displeji je jedna mikro čiarka, ktoru hned popisal ako dosriabany displej ... co ma celkom nahnevalo ale nachal som to tak.

No a v protokole od serviscenho centra Asusu citam, ze prijali tablet, " s prasknutym ramom v pravom hornom rohu" ... takze teraz mozem povedat, ze mi tablet "znicili" cestou z HEJ do ASUS strediska ?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ani sa s nimi nebav a trvaj na nedodzani 30 dnovej lehoty a ziadaj vratenie penazi aj keby ti zaruku neuznali stale ti musia vratit tovar do 30 dni a to nedodrzali
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Keď je to Asus prečo si to nereklamoval priamo cez nich ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lubenečko: Kedze je to tablet, tak mi pride normalne, ze su na nom odtlacky. Pokial viem, reklamacny protokol sa podpisuje a pokial si podpisal, ze je poskriabany displej, tak je to tvoja smola. Skus zavolat na SOI a informovat sa ako je to s tou reklamacnou dobou v tomto pripade, vedia v pohode poradit cez telefon a je tam ochota z ich strany.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Hojko, tomu prave rozumiem ze tam su odtlacky ... to mi prislo prave smiesne ze to tam ten technik pise. Aj vsetky tie kozmeticke vady som odsuhlasil. Ale nezrovnalost s popisom tychto kozmetickych chyb medzi prijatim v HEJ a nasledne po prijati technikom v ASUSe ma zaujala. Lebo technik v asuse spomenul prasklinu (ktora tam podla mna ani nebola, ale to je jedno) a ten v HEJ nie. Takze ked pojdem teraz prebrat tablet a nahodou tam fakt najdem tu puklinu, tak to mozem znova reklamovat, ze mi ho poskodilil pocas opravy. nie ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ked najdes puklinu tablet nepreberies pretoze ti ho poskodili
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas v protokole z Hej uvedenu prasklinu??? Nemas, takze tam to pre teba predsa konci. To co sa stalo pri prevoze uz teba nezaujima, ako pise Čester, tak tablet nepreberies a do reklamacneho/preberacieho protokolu uvedies dovod - prasklina ci pokriabany displej, nestihli zakonnu lehotu...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Este raz mi ale prosim vysvetlite ako to naozaj je. Co je to ta zakonna lehota 30dni. Tym 30tym dnom mi len od nich poslali postou list (odoslany 30den - doruceny 35den) a mail (doruceny 33 den). Z reklamacneho oddelenia mi dnes napisala ze to stihli v tom termine 30 dni. Co mi zdokladovala podacim listkom. Nechcem sa tam robit mudrym a obhanat soikou ked nebudem mat pravdu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zakonnu lehotu stihli, poslali ti list 30. den
jedine coho sa mozes chytit je ta prasklina
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V zakone je napisane "vybavenie reklamácie však nesmie trvať dlhšie ako 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie." cim je podla mna celkom jasne urcene, ze ked 30 dni vyslo na sviatok, tak ziaden pracovny den potom, reklamacia musi byt vybavena predtym.
pricom vybavenim sa rozumie aj pisomna vyzva takze ak list odisiel po 30 dnoch, tak to plati.

S poskodenim neviem ako to je.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Bluznis, trepes a zavadzas. Vzdy sa to posuva o den neskor - danove priznanie, dph, reklamacia a kopa dalsich.

http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/ake ... -internet/

Uvedená lehota maximálne 30-tich dní je lehotou hmotnoprávnou podľa § 122 Občianskeho zákonníka, ktorá začína plynúť dňom, ktorý nasleduje po udalosti, ktorá je rozhodujúca pre jej začiatok a skončí uplynutím márnej lehoty posledným 30-tym dňom. Ak posledný deň lehoty pripadne na sobotu, nedeľu alebo sviatok, je posledným dňom lehoty najbližší nasledujúci pracovný deň.

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-sit ... pade-rekla

Za vybavenie reklamácie sa považuje ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmena tovaru, vrátenie kúpnej ceny, vyplatenie primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia (v prípade zamietnutia reklamácie) alebo odôvodnené zamietnutie reklamácie.

Informaciu o ukonceni reklamacie ti poslali na posledny den, pretoze sa to o den pre sviatok posunulo. Takze zakonnu lehotu stihli. Kedy si si ty prebral list je vedlajsie, na doporucenom liste je standard 18 dni, ak odosielatel neuviedol inak. Cize keby si si ho prebral o 2 tyzdne, tak reklamacia trvala tym padom podla teba 44 ci 45 dni? Urcite nie!
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

wtf, co ti zena nedala?

S tym casom som sa sekol, OK. Nepoznam zakonnik naspamat. Ajtak je to jedno, kedze list bol odoslany v 30ty den.

A ako sam pisem, pricom vybavenim sa rozumie aj pisomna vyzva takze ak list odisiel po 30 dnoch, tak to plati.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

spravne, oni to stihli, ak tam bude prasklina tak to nepreberies a oni to poslu na vymenu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Otázka.. odoslanie listu na 30. deň.. ráta sa pečiatka pošty na obálke alebo dátum na liste? Ak by bol taký prípad, že list napísali 30. deň, ale na poštu ho odniesli až 31. deň.. tým pádom by to už nebolo v rámci zákona.. či?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Logicky datum podania, cize peciatka z posty.
Napísať odpoveď