Pestovanie chilli
Re: Pestovanie chilli
Osobnu skusenost sice zatial /nastastie/ nemam, ale co som tak pochytil od ostatnych, najviac si pochvalovali Mospilan. Niekto tiez pouziva postreky ako zmes vody (prip. oleja) a Jari alebo tabakovy vyluh, ale ucinnost je vraj vselijaka...
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
Aky velky by mal byt finalny crepnik ak to drzim ako indoor? Mam nasadene Long Slim Cayenne, Devils Tongue Yellow a Bhut Jolokia Purple.
Chcel som tento rok viac druhov skúsiť, len som to prešvihol s výsadbou, tak som si kúpil len dve priesady, aby som aspoň niečo mal. Jedna sa akosi neujala a táto druhá celkom hej, len neviem čo to je za odrodu. Nevie niekto poradiť? 
// Rastlina je malá, asi 25cm na výšku a plody majú tak 2cm
// Rastlina je malá, asi 25cm na výšku a plody majú tak 2cm
Tak, aka bola/je/bude uroda? Ja som vcera prvykrat pooberal aj chinensky a aj ked toho nie su hory (aj ked vacsina este dozrieva), na prvy pokus potesi
Viem, coho sa vyvarovat buduci rok, tak snad sa bude darit este lepsie.
vlavo hore - Chinese Multicolor
vpravo hore - Thanksgiving
vpravo v strede - Cheiro Roxa
vpravo dole - Fatalii Yellow
vlavo dole - Habanero Red
Chutovo jednoznacne vyhrava Cheiro. Vela plodov este zreje, tak sa na ne tesim
vlavo hore - Chinese Multicolor
vpravo hore - Thanksgiving
vpravo v strede - Cheiro Roxa
vpravo dole - Fatalii Yellow
vlavo dole - Habanero Red
Chutovo jednoznacne vyhrava Cheiro. Vela plodov este zreje, tak sa na ne tesim
Chcel by som sa opytat na Jiffy. Kupil som parenisko aj Jiffy tabletami ale problem je ten, ze kazda jedna tableta sa napucala iba do polovice. Skusal studenu vodu, teplu vodu, trocha vody, vela vody, ani cez noc sa to nenabotnalo. No a kedze boli len z polovice napucane a este dost tvrde tak som ich v ruke rozdrvil a nechal napit vody, tvar si zachovali a textilia ich drzi. Chcem sa teda spytat ci to nebude mat nejaky zly vplyv na klicenie?
IMO nie, dolezite su skor podmienky, za ktorych to bude klicit.
Nema niekto nejake semiacka na predaj? 
Mam zopar kuskov Habanero Peach
. Piste SS ak tak
Nedavno mi dosli semiacka z tejto stranky http://www.seminka-chilli.cz/, vsetky z odrody Capsicum Chinenses. Byvam pri starej lubovni takze planujem to pestovat vo foliovniku. Rozmyslam ze koncom marca dam siat semiacka. Vy kedy planujete?
-
kukiak
Addict
Ja mam uz tusim mesiac nasadene
tiez idem tento rok do foliovnika, aj ked len do kvetinacov, kedze sa mi nechce spravit z travnika rola
.
Tie najvacsie su jalapeno farmers tie malicke su farebne okrasne, tie chcem mat namiesto muskatov v kvetinacoch na balkone a len tak vsade vonku rozmiestnene
Planujem high tech pestovanie s aut. zavlahou, kamerou, senzormi a tak. Veci sa daju za par supov objednat z aliexpresse.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2017, 17:52)
Nakoniec to ide na "cigana"
. Kedze byvam v podnajme, nemozem si len tak rozrylovat zahradu, tak som nasadil do kvetinacov, resp. ikea tasiek
. Totalny low cost, ale zatial sa tomu dari vyborne. Jedna taska par centov, za to kvetinace tej velkosti by vysli 10-15 eur a je ich tam dost. Zavlazovanie z aliexpresu ide paradne, ma to vlastny casovac na AAA baterky, co pustia vodu ked je to nastavene.. Teraz som bol 6 dni prec a nic nevyschlo, vsetko OK. Minuly rok som to nemal a za den, dva uz bola poda sucha na prach.
Jalapeno uz maju nasadene celkom velke plody, na to ze konc maj, podla mna celkom fajne
. Paradajkam sa tiez dari.
Tie najvacsie su jalapeno farmers tie malicke su farebne okrasne, tie chcem mat namiesto muskatov v kvetinacoch na balkone a len tak vsade vonku rozmiestnene
Planujem high tech pestovanie s aut. zavlahou, kamerou, senzormi a tak. Veci sa daju za par supov objednat z aliexpresse.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2017, 17:52)
Nakoniec to ide na "cigana"
Jalapeno uz maju nasadene celkom velke plody, na to ze konc maj, podla mna celkom fajne
Vyzera to fajn, len aby na teba nejaky dobrotivy aktivny sused nezavolal chlpatych, ze pestujes "fet". 
Co s takym mnozstvom vlastne budes robit? Ja som chilli prasok, ktory som mal urobeny z vysusenych papriciek z rastliny v jednom malom kvetinaci, spotreboval tak asi za rok.
Co s takym mnozstvom vlastne budes robit? Ja som chilli prasok, ktory som mal urobeny z vysusenych papriciek z rastliny v jednom malom kvetinaci, spotreboval tak asi za rok.
-
kukiak
Addict
Tak polka su normalne papriky sladke aj stiplave, napravo su Jalapenos a tie sa daju normalne jest, to nie je nejake velke peklo, vacsinou to grilujem a potom to oslabne este viac + ich zavaram.
Tie male zelene su morugy, tie pestujem skor pre srandu, to sa fakt jest neda, to je zazitok
.
Tie male zelene su morugy, tie pestujem skor pre srandu, to sa fakt jest neda, to je zazitok
-
phatres1994
Star
Ahojte,
rad by som si zasadil chilli na balkone, venuje sa tomu na fore este niekto? Prispevky su dost stare. Vdaka
rad by som si zasadil chilli na balkone, venuje sa tomu na fore este niekto? Prispevky su dost stare. Vdaka
Dost skoro zbieras info. Do marca casu dost
Ak nemas slnecny balkon tak na to rovno zabudni. Co take ti nie je jasne?
Ak nemas slnecny balkon tak na to rovno zabudni. Co take ti nie je jasne?
-
phatres1994
Star
No akurat som sa prestahoval, kde mam balkon s idealnymi podmienkami, preto skusam stastie. Jasne mi je uz asi vsetko potrebne pre zaciatok, len som si vsimol temu a vidim, ze nove prispevky nepribudli, tak ci sa tomu tuto niekto este venuje
Ak by si ale vedel o niekom, kto by mal 1-2 sadenicky nazvys na predaj v Ba, budem rad
Ak by si ale vedel o niekom, kto by mal 1-2 sadenicky nazvys na predaj v Ba, budem rad
Uroda je v plnom prude. Pomaliy uz konci a ty chces sadenicky [emoji3]
To by si mal teoreticky urodu v polke novembra. Lenze to uz nebude teplo cize smola.
To by si mal teoreticky urodu v polke novembra. Lenze to uz nebude teplo cize smola.
Menšie odrody môže ešte teraz mať 2-3 mesiace v skleníku (ak má zásklenný balkón orientovaný na juh, tak paráda). A potom to nechať dozrieť v kuchyni pod svetlom. LEDky, ktoré imitujú spektrum slnečného svetla sú super. Na takéto mini rastliny úplne stačia LEDky s malou spotrebou, predáva ich dokonca už aj IKEA.
Ale tieto vecičky sa mi zdajú strašne predražené. Predražené sú aj náplne so semenami do toho.
https://www.alza.sk/click-and-grow-smar ... 262004.htm
Skleník 13€ +
Aliexpress LED svetlá na rastliny s klipsou cca. 15€ +
2x kvetináč 2€
+
Semená
+
Substrát
=
Spolu všetko do max. 40€
Ale tieto vecičky sa mi zdajú strašne predražené. Predražené sú aj náplne so semenami do toho.
https://www.alza.sk/click-and-grow-smar ... 262004.htm
Skleník 13€ +
Aliexpress LED svetlá na rastliny s klipsou cca. 15€ +
2x kvetináč 2€
+
Semená
+
Substrát
=
Spolu všetko do max. 40€
-
phatres1994