Spomaleny system?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Spomaleny system?
https://www.asus.com/Motherboards/X99S/ ... _Download/
Tam vyber Win7 64-bit, teda myslim, ze si pisal, ze taky mas teraz nainstalovany. Pod Utilities stiahni a nainstaluj ASUS Probe II Sense Driver, to by malo odstranit ACPI problem. Pod biosom je novy bios z novembra, ma oznacenie 2011. Ak ho nemas, tak odporucam stiahnut a flashnut. Tiez pozri, ze ci mas posledne ovladace, ktore su tam chipsetu a pripadne ich preinstaluj. A nezabudni na USB 3.1 ovladace. Ked to spravis, teda najma ten Asus Probe II, tak sa pozri, ze ci ti ukazuje po restarte systemu stale nezname zariadenie v spravcovi zariadenia.
Inak mat doma 3 a pol mesiaca pocitac za kopu penazi, ved len dosku za 300 eur a nemat to plne funkcne, tak to nastve. Ak tak, nahod si tam TeamViewer a mozem sa ti cez vzdialene pripojenie skusit potom na to pozriet, ak by ti to neslo.
Tam vyber Win7 64-bit, teda myslim, ze si pisal, ze taky mas teraz nainstalovany. Pod Utilities stiahni a nainstaluj ASUS Probe II Sense Driver, to by malo odstranit ACPI problem. Pod biosom je novy bios z novembra, ma oznacenie 2011. Ak ho nemas, tak odporucam stiahnut a flashnut. Tiez pozri, ze ci mas posledne ovladace, ktore su tam chipsetu a pripadne ich preinstaluj. A nezabudni na USB 3.1 ovladace. Ked to spravis, teda najma ten Asus Probe II, tak sa pozri, ze ci ti ukazuje po restarte systemu stale nezname zariadenie v spravcovi zariadenia.
Inak mat doma 3 a pol mesiaca pocitac za kopu penazi, ved len dosku za 300 eur a nemat to plne funkcne, tak to nastve. Ak tak, nahod si tam TeamViewer a mozem sa ti cez vzdialene pripojenie skusit potom na to pozriet, ak by ti to neslo.
asus probe sense driver mi zmazal to neznamena zariadenie, super...
Asmedia USB3.1/3.0 Driver mi nejde nainstalovat, pri dokonceni instalaci mi vyskoci ze The Asmedia USB host controller was not found.
A bios sa ako flashuje? neodpoji mi to raid 0 ktory mam spraveny cez spravcu diskov?
Dakujem
Asmedia USB3.1/3.0 Driver mi nejde nainstalovat, pri dokonceni instalaci mi vyskoci ze The Asmedia USB host controller was not found.
A bios sa ako flashuje? neodpoji mi to raid 0 ktory mam spraveny cez spravcu diskov?
Dakujem
-
hrban
Addict
hej odpojí ti to raid, ale ak nenabootuješ tie disky a po update biosu prepneš znovu na raid, tak sa nič nedeje.
Na tej Asus doske sa zrejme stiahne bios, rozbalis to na usb kluc a strcis do pocitaca. Po restarte si das bios, niekde tam bude update alebo flash bios, nacitas z usb a nechas automaticky prebehnut. Nastane restart a hotovo. Mozno bude treba nastavit bios, ak by nieco pomenilo. Potom ako pise hrban urcite bude treba nastavit raid. Takze radsej odpoj disky pred tym flashovanim biosu.
Uz len to ze ich odpojim, sa mi rozpoja sa mi zda.. takze na update biosu kaslem teraz, lebo dokoncujem jeden velky projekt..
Teraz by ma viac zaujimalo preco mi nejde nainstalovat ten Asmedia USB 3.1 driver
Teraz by ma viac zaujimalo preco mi nejde nainstalovat ten Asmedia USB 3.1 driver
-
hojko
Site Admin
Je mozne, ze su tie USB vypnute alebo ich nejak emuluje ako obycajne USB. Pri USB ti nehadzalo ziadne nezname zariadenie, takze sa tym trapit nemusis. Ak tak, hod sem screen zo spravcu zariadenia z radicu univerzalnej seriovej zbernice (rozklikni to).
vsetko vyzera byt ok..
Ked chces mozme to skusit cez ten teamviewer, ak mas cas na to..
Ked chces mozme to skusit cez ten teamviewer, ak mas cas na to..
-
hrban
Addict
Hodí to nejakú hlášku počas inštalácie ? Inšaluješ to ako správca ? pravý klik a spustiť ako správca, takisto antivírus ľúbi blokovať inštaláciu ovládačov(debilné AVG, sem tam avira), dočasne vypnúť antivír.Awattar napísal:Uz len to ze ich odpojim, sa mi rozpoja sa mi zda.. takze na update biosu kaslem teraz, lebo dokoncujem jeden velky projekt..
nie, proste to vyskoci niekde pocas toho. Skusal som aj cez spravcu. Nod to urcite neblokuje.
-
hojko
Site Admin
Vyzera, ze je to okej. Napokoj funkcnost USB vies zistit jednoducho - zapojit USB kluc do kazdeho portu na doske a skrinke.
Vsetko ide okolo 25-30mb/s ..
Skusil som teraz aj druhy moj disk, to iste, pomenil som kable a nic sa nezmenilo.. Skusal som kopirovat aj z inych internych diskov, aj z plochy kde je ssd a nic..
Nemam ale nainstalovany ziadny ovladac na usb 3..
v sekci USB -> https://www.asus.com/Motherboards/X99S/ ... _Download/
Instaloval som ten posledny treti file. Po restarte bola rychlost stale taka ista, ale vzdy ked som restartol pocitac tak mi vyskocila ako keby ikonka ci chcem nieco instalovat, dal som ano, zmizlo to, nic sa nestalo, ked som dal nie, zmizlo to, tiez sa nic nestalo. Skusil som na to nainstalovat ten update Version 3.0.1.41 (stredny file v zlozke USB) a vyskocilo mi ze moj pocitac nesplna poziadavky instalacie. Potom som to teda odinstaloval kedze mi to pri zapinani PC stale vyskakovalo..
A ten Asmedia USB 3.0 mi nejde, pocas instalacia mi vyskoci ta chyba.. Podla mna by bolo fajn este to skusit nejak nainstalovat
Tak som nieco guglil, ale mozno sa tomu budes viac rozumiet
https://forums.overclockers.co.uk/showt ... p=28026181
https://www.google.sk/webhp?sourceid=ch ... on+problem
///SOLVED///
(skoro
)
Takze!
pozrel som sa do biosu, mal som vypnuty xHCI mod.. dal som ho na enabled..
nasledne som nainstaloval ten novsi intelacky update s asus stranky ktory mi predtym nesiel.. Restartol som pc.. a rychlosti idu v pohode
.. pohybuje sa to okolo 90 MB/s ak presuvam viac zloziek, a ak presuvam napr jeden 500gb subor tak to ide okolo 150-160mb/s..
Jediny drobnucky problem ktory mam, je to, ze vzdy pri zapinani pc mi vyskoci toto
Skusil som teraz aj druhy moj disk, to iste, pomenil som kable a nic sa nezmenilo.. Skusal som kopirovat aj z inych internych diskov, aj z plochy kde je ssd a nic..
Nemam ale nainstalovany ziadny ovladac na usb 3..
v sekci USB -> https://www.asus.com/Motherboards/X99S/ ... _Download/
Instaloval som ten posledny treti file. Po restarte bola rychlost stale taka ista, ale vzdy ked som restartol pocitac tak mi vyskocila ako keby ikonka ci chcem nieco instalovat, dal som ano, zmizlo to, nic sa nestalo, ked som dal nie, zmizlo to, tiez sa nic nestalo. Skusil som na to nainstalovat ten update Version 3.0.1.41 (stredny file v zlozke USB) a vyskocilo mi ze moj pocitac nesplna poziadavky instalacie. Potom som to teda odinstaloval kedze mi to pri zapinani PC stale vyskakovalo..
A ten Asmedia USB 3.0 mi nejde, pocas instalacia mi vyskoci ta chyba.. Podla mna by bolo fajn este to skusit nejak nainstalovat
Tak som nieco guglil, ale mozno sa tomu budes viac rozumiet
https://forums.overclockers.co.uk/showt ... p=28026181
https://www.google.sk/webhp?sourceid=ch ... on+problem
///SOLVED///
Takze!
pozrel som sa do biosu, mal som vypnuty xHCI mod.. dal som ho na enabled..
nasledne som nainstaloval ten novsi intelacky update s asus stranky ktory mi predtym nesiel.. Restartol som pc.. a rychlosti idu v pohode
Jediny drobnucky problem ktory mam, je to, ze vzdy pri zapinani pc mi vyskoci toto
-
hojko
Site Admin
Vidis ake jednoduche
Skus znizit prava, teda vypnut spravu uzivatelskych uctov cez ovladaci panel - pouzivatelske konta - zmenit nastavenie kontroly pouzivatelskych kont - potiahni to uplne dole na nikdy neupozornovat a daj OK. Potom pride asi odhlasenie alebo restart. Zaroven, ak by ti to vyskocilo, tak odklikni na tom okne, ze Potvrdit kazde otvorenie tohto suboru - nechaj tam prazdne policko a daj spustit.
Teraz napr na 2TB externy wd disk ktory je tesne cez polku zaplneny presuvam 300GB video suborov (velkych cca 200mb po 3gb) a presuva sa to 57,1 MB/s az 62,0 MB/s..
Na druhy disk ( Samsung D3 station 3TB ktory mam z 1/3 plny) mi to presuva uplne rovnako.
Je to OK? odrezem si uz asi nejaku koncatinu.
Pozeral som nejake priemerne rychlosti prenosov cez pripojenie usb 3.0 a nic konkretne som nedopatral
Ked som ale napr pripojil Kingston 64gb usbcko 3.0 tak 4gb video subor bol presunuty asi za 10 sekund.
Na druhy disk ( Samsung D3 station 3TB ktory mam z 1/3 plny) mi to presuva uplne rovnako.
Je to OK? odrezem si uz asi nejaku koncatinu.
Pozeral som nejake priemerne rychlosti prenosov cez pripojenie usb 3.0 a nic konkretne som nedopatral
Ked som ale napr pripojil Kingston 64gb usbcko 3.0 tak 4gb video subor bol presunuty asi za 10 sekund.
-
rocketter23
Medium Expert
Tie rychlosti su uplne v poriadku.
Teraz uz ano, precitaj si radsej celu temu kym napises toto co si napisal.
? Ved stale to islo okolo 20-25Mb/s, terza to ide okolo 60, cakal som ze to pojde trochu lepsie.
Tie disky su USB 2.0 alebo 3.0? Nemas tam FireWire rozhranie? Alebo 1gbit lan?