Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
klikni si na znacku funkcie a uvidis ako je to tam vypisane
Hejj
uz mam ulohu 1 aj ulohu 2 
Len v ulohe 2 este neviem ako skombinovat ROUNDUP + SUMIFS do jedneho.
Inak aky je rozdiel v SUMIFS a SUMIF?
A potom ked pouzivam "SUMIF" tak "sum range" znamena vlastne stlpec s ktorym da sa povedat pracuje ze? Cize v ulohe 1 to boli tie kusy... a uloha 2 ta cena
Este v ulohe 3 neviem ako skombinovat 2 funkcie IF do jednej
Len v ulohe 2 este neviem ako skombinovat ROUNDUP + SUMIFS do jedneho.
Inak aky je rozdiel v SUMIFS a SUMIF?
A potom ked pouzivam "SUMIF" tak "sum range" znamena vlastne stlpec s ktorym da sa povedat pracuje ze? Cize v ulohe 1 to boli tie kusy... a uloha 2 ta cena
Este v ulohe 3 neviem ako skombinovat 2 funkcie IF do jednej
Neviem co znamena UTFG 
Dik moc za pomoc
Uzz mam vsetko.
A co sa tyka kombinovania 2 funkcii ( napr. 2x IF v jednom riadku ) asi to budem teda tam pisat rucne teda nie cez tu tabulkovu funkciu...
A ta 5 uloha je ako?
Dik moc za pomoc
Uzz mam vsetko.
A co sa tyka kombinovania 2 funkcii ( napr. 2x IF v jednom riadku ) asi to budem teda tam pisat rucne teda nie cez tu tabulkovu funkciu...
A ta 5 uloha je ako?
Hod si to UTFG do Googlu, tam sa to docitas 
aha jasne 
dik
dik
- Prílohy
-
- skuska.xlsx
- (15.58 KiB) 121 stiahnutí
-
juraj.novo
Novice
viete mi poradiť s výpočtom korelácie a variačného koeficientu....prikladám súbor s údajmi
- Prílohy
-
- Výpočet excel.xlsx
- (12.06 KiB) 125 stiahnutí
Skusil som to takto, na korelacie je funkcia, ale na ten koeficient som len vygooglil taketo vzorce, snad su ok:
http://ncalculators.com/statistics/coef ... ulator.htm
- Prílohy
-
- Výpočet excel.xlsx
- (13.78 KiB) 103 stiahnutí
-
juraj.novo
Novice
Ďakujem za radu veľmi mi to pomohloGothaR napísal:Skusil som to takto, na korelacie je funkcia, ale na ten koeficient som len vygooglil taketo vzorce, snad su ok:
Ahojte,
mam zdanlivo jednoduchy problem, ale nevieme si rady:
Potrebujem pripocitat 100 k cislu vo formate 16/42000201 pomocou vzorca. Povedzme, ze cislo 16/42000201 sa nachadza v bunke A10.
Ak zadam do cielovej bunky "=A10+100", tak mi to vyhodi chybu !HODNOTA, pretoze sa v cisle nachadza lomitko. Ta sa nejako pripocitat cislo k textu?
Ide o to, ze takto oznacujem ciselny rad dokladov a potrebujem si nejako zautomatizovat oznacovanie sanonov a nechce sa mi do kazdeho stitka vypisovat, ze v sanone sa nachadzaju doklady od 16/42...1 po 16/42...100, v dalsom od 16/42...101 po 16/42...200 atd.
Dakujem za kazdy tip, snad som to popisala zrozumitelne
mam zdanlivo jednoduchy problem, ale nevieme si rady:
Potrebujem pripocitat 100 k cislu vo formate 16/42000201 pomocou vzorca. Povedzme, ze cislo 16/42000201 sa nachadza v bunke A10.
Ak zadam do cielovej bunky "=A10+100", tak mi to vyhodi chybu !HODNOTA, pretoze sa v cisle nachadza lomitko. Ta sa nejako pripocitat cislo k textu?
Ide o to, ze takto oznacujem ciselny rad dokladov a potrebujem si nejako zautomatizovat oznacovanie sanonov a nechce sa mi do kazdeho stitka vypisovat, ze v sanone sa nachadzaju doklady od 16/42...1 po 16/42...100, v dalsom od 16/42...101 po 16/42...200 atd.
Dakujem za kazdy tip, snad som to popisala zrozumitelne
Problem je vo formate, ak mas cislo dokladu stale z 8 cislic, tak mozes pouzit funkciu "=CONCATENATE(LEFT(A10;3);RIGHT(A10;8)+100)"
CONCATENATE ti spoji textove polia, takze cez RIGHT a LEFT si vezmes prve 3 a prvych 8 znakov z lava a z prava.
Ak mas roznu dlzku cisel, tak sa to da obist cez vyhladanie lomitka:
=CONCATENATE(LEFT(A10;FIND("/";A10));RIGHT(A10;LEN(A1)-FIND("/";A10))+100)
CONCATENATE ti spoji textove polia, takze cez RIGHT a LEFT si vezmes prve 3 a prvych 8 znakov z lava a z prava.
Ak mas roznu dlzku cisel, tak sa to da obist cez vyhladanie lomitka:
=CONCATENATE(LEFT(A10;FIND("/";A10));RIGHT(A10;LEN(A1)-FIND("/";A10))+100)
Zdravím, potreboval by som poradiť, existuje možnosť, aby ma pri zadávaní hodnôt Excel upozornil na duplicitu ?
Ďakujem
Ďakujem
Sú to po každé rovnaké hodnoty? Ak áno, mohol by si si ich dat do listu a vyberať len z neho. Pripadne nejakým vlookupom a podmienenym formatovanim by sa niečo také dalo vymyslieť, ale bude to trvať pripraviť trochu dlhšie
V Exceli pri podmienenom formátovaní už je jedno pravidlo zvýrazňovania buniek nazvané "Zdvojenie hodnôt"..
Díky chlapci, skúsil som to podľa BRM a je to to čo hľadám, ešte raz dík 
Zdravim. Potrebujem poradit s tymto kalendarom:
Potrebujem tam zapisovat hodiny(napr.8,12,nocna atd.) a potom spravit sucet. Lenze ked to zadam do jedneho mesiaca to iste je aj v ostatnych. Poradite mi? Vopred dakujem.
Kód: Vybrať všetko
http://www.excel-exercise.com/how-to-make-automatic-calendar-in-excel/Re: Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
Helou..
potrebujem pomoct s nestandardnym spustanim excelu. Pri klasickom otvoreni suboru dvojklikom mi otvori len samotny excel (sede pozadie), no pracovny zosit sa neotvori.
Musim ho manualne preniest/pretiahnut do sedeho excelovskeho okna alebo sa tam preklikat cez excel (Subor/otvorit/.....
Z e-mailov otvara prilohy v pohode.
potrebujem pomoct s nestandardnym spustanim excelu. Pri klasickom otvoreni suboru dvojklikom mi otvori len samotny excel (sede pozadie), no pracovny zosit sa neotvori.
Musim ho manualne preniest/pretiahnut do sedeho excelovskeho okna alebo sa tam preklikat cez excel (Subor/otvorit/.....
Z e-mailov otvara prilohy v pohode.
Skúšal si preinštalovať?
je možné prednastaviť rôznu šírku stĺpcov v zošite tak, aby sa mi otvoril nový list s tymito prednastavenými šírkami? ďakujem