Skladanie HTPC na hry a filmy ma dnes zmysel?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
JaUjcik
Novice
Novice

Skladanie HTPC na hry a filmy ma dnes zmysel?

Príspevok od používateľa JaUjcik »

Dobry den.

Rad by som sa poradil. Uvazoval som nad stavbou HTPC / PC no neviem ci sa to dnes este oplati a ake su moznosti. Ci by to vobec vsetko takto hralo dohromady.
Masinka by mala vediet emulovat programy a hry pre Android, PS3, Nitendo a podporovat herne ovladace. Stream z Internetu.

Hardware este neviem ale System by bol na SSD + este jeden HDD ako archiv filmov, fotiek a hudby. + BluRay na prehravanie hier a filmov z DVD.
Prepojenie cez HDMI do TV 47 palcov a optikou do 7 kanaloveho Zosilovaca.

Dakujem.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Skladanie HTPC na hry a filmy ma dnes zmysel?

Príspevok od používateľa heker »

Hry mozes hrat tak pc a mozno Android, ale emulacia PS3 a Nintenda, to tazko. Mozno najdes emulator, ale hardware by stal viacej ako nova konzola. HTPC uz dnes zmysel nema, na trhu je siroka ponuka a dobry prehravac so 4K mas za 150 eur, k tomu set bezdrotovej klavesnice s myskou a si na 200 eur. Potom este externy disk. Alebo Raspberry Pi.
dzaso
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dzaso »

Ja som staval nieco podobne ako popisujes pred rokom a som spokojny. Filmy, hudba, pusti to nové hry, je to tiche a v krabici s dizajnom vhodnym k audiosustave. Hlavne si najskor urci priority a rozpocet, potom mozes zacat vyberat.
JaUjcik
Novice
Novice

rozpocet by bol +/- 20 tis.

Skrinka by bola najzlozitejsia. Musi pasovat k Audiu ktore mam. Cierna skrinka, na lezato, idealne na spodku zlate nozicky ale tie niesu nutnost, bez displeja. 3,5 mechanika z predu.

urcite to musi byt tiche, startovat rychlo.

Ak je problem s emulaciou tak by mi stacilo Windos + emulacia Androidu.

Pozeral som na mediacentre ale to neije to co by som chcel, hlavne koly tomu ze tam nepojdu hrat hry. A nechem koly hram pripajat notas. Navise az ten ktory mam teraz dosluzi rak planujem 14stku a na tej uz nic nezahram. Koly cestovaniu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

3,5 palcova mechanika je aka?
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

na diskety. pán je gurmán :smt047
JaUjcik
Novice
Novice

heh fakt trepem, myslel som 5.25".
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna spajas nespojitelne, tj. poriadny prehravac, Android, hry z PlayStation 3 a Wii. V prvom rade by si si mal uvedomit, ze ci sa chces hrat alebo pozerat filmy. Ak sa chces hrat, tak si kup bud desktopovy pocitac s poriadnou grafikou alebo hernu konzolu. Ak chces prehravac, tak na vyber mas dnes prehravace postavene na Androide alebo aj na Windowse. Skus sa pozriet napr. sem: http://www.tvfreak.cz/doporucena-multim ... -2015/5475
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

JaUjcik napísal:Dobry den.

Rad by som sa poradil. Uvazoval som nad stavbou HTPC / PC no neviem ci sa to dnes este oplati a ake su moznosti. Ci by to vobec vsetko takto hralo dohromady.
Masinka by mala vediet emulovat programy a hry pre Android, PS3, Nitendo a podporovat herne ovladace. Stream z Internetu.

Hardware este neviem ale System by bol na SSD + este jeden HDD ako archiv filmov, fotiek a hudby. + BluRay na prehravanie hier a filmov z DVD.
Prepojenie cez HDMI do TV 47 palcov a optikou do 7 kanaloveho Zosilovaca.

Dakujem.
zmysel to ma, pokial das do toho tak 400-500 eur, polroka dozadu som take nieco vyskladal,...
vykon to ma zhruba ako xbox one, zvlada to v podstate vsetko co si napisal, akurat niesom isty ci existuje emulator na android, na ps3 sa mi zda ze hej...

link tu multimedialne-centrum-na-itx-baze-do-500e-t193895.html

ked ktomu dokupis z alzy xbox controler k pc za 40eury, mozes tam hrat s kamosmi fifu atd atd, bude to mat wifi, mozes mat na tom zaveseny DLNA server, pozerat youtube, ten opticky kabel ani nepotrebujes lebo cez HDMI ti tu pusti aj 5.1 aj 7.1, zvukovka na doske cez HDMI to zvlada (zapojil som to do bluerayu napriamo HDMI in)... a ta krabica je mala a zapadne do obyvaku ani o nej nevies

Btw doplnim ze som sa nakoniec rozhodol pre AMD A10 7890K, a gigabyte dosku, ten procak ma integrovanu pomerne dost vykonnu VGA a 8gb ram s SSD diskom, vyslo to do 500 urcite k tomu ale treba nejaky lowprofile tichy vetrak, ten box dost huci
JaUjcik
Novice
Novice

.. to je pravda. Tym padom chcem pocitac na hry, ale aby bol cim tichsi (a filmy prehra tak ci tak).
Potom musim doriesit skrinku v Hifi dizajne.
Konzolu kupovat nechcem, nakolko je jednoucelova. Chcem hrat prevazne hry pre PC pod Windowsom. Premyslal som nad tym tak keby natom sli aspon hry pre nintendo Wii to by mi stacilo. Obcas si zahrat nieco pohybove.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S HW by nemal byt problem. Aj tu skrinku spravis. Ale emulovanie konzol nieje nic moc. To ti tu asi tazko niekto poradi.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

urcite to musi byt tiche, startovat rychlo.
...
...BluRay na prehravanie hier a filmov z DVD.
...
Prepojenie cez HDMI do TV 47 palcov
Takto to tiche nebude, tiez prehravat filmy z DVD na velkej HD telke mi nedava zmysel.

S emulaciou konzol mozno tak PS1 a stare Nintendo, inak PS3 myslim ze tazko, teda ak si nemyslel tych "+-20 tis." v Eurach, ale aj keby bol emulator pre extra vykonne zostavy, tak do tej mini skrinky to nedas - a este aby to bolo tiche.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Keď máš rozpočet 20 000€ tak si kúp PC aj všetky konzoly. :)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

PS1, PS2, N64, Gamecube, Wii, Android emulujes v pohode a netreba na to ani tony vykonu. PS3, X360, wiiu nie.
JaUjcik
Novice
Novice

pardon, nedocvaklo mi. 20 tisic Cekych nakolko byvam v Prahe. V Eurach je to cca 800 EUR. Rozpocet je bez skrinky

a skrinku som myslel nieco ako AplusCase GL3 Black alebo Cooltek G3 - Silver. Dufal som ze sa vsetko zmesti.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne pouzivam tuto skrinku pre HTPC: http://www.tichepc.sk/Silverstone-SST-G ... black.html Cena je sice vyssia, ale pracuje sa s nou a vyzera fakt super.
Velkostou je takmer rovnaka ako receiver a vojde do nej plnohodnotny PC (ja tam mam 2500k, SSD, HDD, 6970DCUII, 8GB RAM ...).
Napísať odpoveď