Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
thebat
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa thebat »

Ktore auto by ste volili?

FORD FIESTA 1.4 TDCI, 2007, 158000 km

alebo

VW POLO 1.2 12V, 2006, 138000 km (benzin)

alebo

VW POLO 1.4 TDI, 2006, 152000 km
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

To je velmi blba otazka, na ktoru ti nikto rozumny neodpovie bez toho, aby o tych autach vedel viac a videl ich.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Naco potrebujes diesel? 10-rocny diesel bude asi tak rentabilny ako sex bez ochrany v thajskom bordeli. Hladaj benzinove motory, to je najlepsia volba v tejto kategorii aut.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Lubenečko napísal:hodiny v servise riesit nemusim, len tie diely v podstate. Este by som chcel taky nazor pocut, ci je to ''dobra'' volba alebo sa tomu oblukom vyhnut. Ked pozeram tie najazdy tak do 180tis sa daju pekne kusky najst.. takze tie auta s trojlitrom musia asi este cosi zvladnut. Mozno este lepsie leby najdem nejaku s trosku vyssim najazdom ale po vacsom servise ... po vymene retaze napr ?
S F10 mám polročnú skúsenosť. Kupovali sme ju v DE priamo v BMW, Premium Selection (čiže s istou garanciou a zárukou), s cca 90 tis. km. Hneď po kúpe sa zistilo, že slzí diferenciál a tečie niečo pri motore (nepamätám už čo to bolo). Tieto veci objavili na STK-čke hneď po dovoze, pred prihlásením. Auto šlo do servisu, vymenilo sa čo bolo treba, FA cca 600-800€ (väčšina z toho bola uhradená cez záruku Premium Selection). Ďalej boli vypálené nejaké obrysové bočné ledky v prednom svetle, len na jednej strane. Oficiálne sa vymeniť nedajú, len výmena celého svetla - tisícka bez dane. To sme ale neriešili, pretože to bola naozaj maličkosť.
Po jej predaji (110-120 tis. km, nepamätám presne) sa po cca mesiaci-dvoch novému majiteľovi rozsypal diferenciál. Cena vrátane práce cca 2k bez dane.
Spomínané ceny sú z Regnumu, ak by sa to riešilo u garážnikov s naháňaním dielov kade-tade, bolo by to lacnejšie, ale asi aj tak nie vyslovene lacné :D . Takže tu určite platí, keď chceš opicu, musíš mať na banány.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

To samozrejme cakam ze servis bude kostovat viac aj diely. Takze nejake 2-3 tisicky hned bokom necham odlozene :D

Zas nechcem napriklad staru a8 ... kde hned prdnu mechy :D a dalsi suvisiaci servis ako pri 15 rocnom dalsom aute :D ...

A chcem skusit cosi taketo konecne ... mlady som len raz :D
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Chcel by som kúpiť "nové" auto. Mal som vyhliadnutý Focus z Nemecka, no, keď som zistil, že dovoz, registrácia a všetko okolo toho by ma vyšlo na cca 1100-1200 EUR (+5500 za auto = 6700), hneď som si to rozmyslel.

Požiadavky:
- cena max. 6000 EUR
- benzín
- max. 100 tisíc kilometrov
- automatická klimatizácia
- vyhrievané sklá (predne, zadné)
- centrálne zamykanie

Ostatná výbava nie je až taká dôležitá. Skúšal som nájsť inzerát na Focus 2008 1.6 benzín s lepšou výbavou, ale nič som nenašiel. Ak viete o niekom, kto takúto verziu predáva, dajte vedieť. Ak máte tipy na nejaké iné autá, sem s nimi. Vďaka.

// V AAA majú jeden Ford (LINK), v podstate podľa mojich predstáv, ale... Je to AAA. To ma dosť odrádza. Nemám osobné skúsenosti, no na internete je ich dosť. Dokonca ja som pred pár rokmi založil tému o AAA, keď sme chceli kupovať auto :D Viem, že nie všetky autá od nich sú zlé. Pri platbe v hotovosti stojí 6500, to je veľa. Na úver 5500. Samozrejme by som mohol zaplatiť vysokú akontáciu, ale neviem aké podmienky sú s tým úverom. Btw. akontácia sa počíta z plnej sumy 6500, že? Má cenu sa zaoberať týmto inzerátom, či mám radšej hľadať inde?

// Hmm, beriem späť. AAA radšej nebudem riskovať.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

co sa tyka ceny AAA "na uver" tak pocitaj s tym, ze ti daju taky uver, ze sa viacej oplati vziat spotrebak z banky na plnu sumu. Inak suhlasim AAA nebrat.

Mrkaj na Fordclub. Ine znacky neviem ktore maju vyhrev vpredu.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

AAA iba a jedine ak tam mas velmi dobreho kamarata / blizkeho rodinneho prislusnika na pozicii aspon sales manager, ktory by Ti vedel povedat skutocnu realitu ohladom stavu a historie auta. V ziadnom inom pripade by som na AAA ani len nemyslel. A co sa tyka ich uveru - nezarabaju na predaju aut, ale na autouveroch a to zrejme hovori same za seba.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no pochybujem, ze najdes nieco v takej vybave do rozpoctu v dobrom stave na SVK. preco 1200e? z Myjavy to mas 650km, pri rozumnej jazde to spravis za 100e (tam a nazad). je to 77kw cize prihlasenie 400e.
aj keby ti nedal ziadnu zlavu si na 6000 (+benzin na cestu domov). zlavu by ti vsak dal imho aspon 200-300e. a si s prehladom pod limitom.
na fordclube nie su teraz na predaj pod 6k ziadne. jeden cukrik za 7.500 iba
rados915
Guru
Guru

guess.whoo, nie je to také jednoduché, ako sa možno zdá. Ja si to všetko vybaviť nemôžem, musím sa spoľahnúť na niekoho iného. Cena cca 1000 eur za dovoz a vybavenie všetkého potrebného je reálna. Či cez známeho alebo cez nejakú firmu, ktorá sa venuje dovozu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tam tych vybavovaciek nie je ani tak vela. chapem ak chces mat istotu, ze chces so sebou zobrat mechanika, ale aj keby si mu dal 100e na den s tym, ze ti druhe auto odsoferuje domov ci aky iny problem s tym mas?
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KlimO »

Pocuj ak chces nieco doviezt kontaktuj ma SS viem ti to doviezt za normalnu cenu a ked chces povybavujem ti vsetko okolo toho, trva to cca 25 dni, pokial chces mat znacky hned na urade sa plati 200e.... normalne to nevychadza vobec +1000 e na hentu motorizaciu.
Doviezt auto na prevoznych tabulach je uz podla mna nezaujimave kedze v DE zacinaju davat uz len cervene prevozky ktore stoja 300. Ako pisem. Ak chces pomozem, som z NMnV takze to nemame ani daleko
rados915
Guru
Guru

guess.whoo napísal:tam tych vybavovaciek nie je ani tak vela. chapem ak chces mat istotu, ze chces so sebou zobrat mechanika, ale aj keby si mu dal 100e na den s tym, ze ti druhe auto odsoferuje domov ci aky iny problem s tym mas?
No, neviem po nemecky, keď som si zisťoval info o aute u predajcu (súkromník), tak mi odpísal po nemecky, takže po anglicky by sme asi nepokecali a ani neviem, čo všetko sa v Nemecku vybavuje, aby neboli problémy. To by som tam musel ísť s niekým, kto už s tým má skúsenosti a tým sa dostávam k tomu známemu, ktorý by mi to doviezol. Ja som v tomto úplný laik. Do 500€ by mali byť všetky poplatky pre prihlásenie u nás. Horšie je to s cestou do/z Nemecka. Známy si pýta 30 centov za kilometer. To mi vyšlo na 400€ (vrátane provízie pre neho). Iné firmy, ktoré dovážajú autá si pýtajú 12 centov za kilometer, ale provízia je zvlášť 200-250€. Takže ďalších 500-550€ je cesta do Nemecka a späť. Ak by sa to auto dovážalo po vlastnej osi a nie na prívese, tak treba prirátať prevozné značky, ktoré stoja cca 150€ (ako mi povedal známy) a ešte k tomu benzín (do 100€). Takže dovoz by ma vyšiel na cca 1200€ a to sa mi teda platiť nechce.
IAAF
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa IAAF »

Zdravim potrebovalby som poradit chcel by som kupit vw golf 6 ale do niektorych veciach nerozumiem tak pridavam odkaz co si myslite o tejto verzie a vsetko co je v tom?

http://volkswagen-golf.autobazar.eu/vi- ... 18672.html

Rozmyslal som aj na tym ze by som auto zobral z DE alebo A ale ako citam tak dovoz bude stat vela.
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Guess musím ti oponovať, tých vybavovačiek je veľa.
Auto máš pred domom a potrebuješ značky.
Pošleš si preložiť TP trvá to 3 dni
S preloženým TP ideš na KO
Ak má auto STK a EK nerobíš ak nemá samozrejme robíš
Platíš registračný poplatok
Ideš so žiadosťou na úrad a žiadaš o SK TP
po cca 10prac dňoch to máš ak to chceš do 2 prac dní +200€
Ak máš TP spravíš poistku
S poistkou ideš na Políciu a žiadaš o tabule.
Takze podľa mňa toho nie je zas tak málo. a trvá to všetko necelé 4 týždne. Ak som na niečo zabudol, opravte ma
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nezabudol si na nic...ako je s tym robota, ale tie jednotlive ukony nevyzaduju az tak vela casu a vsetko robis postupne.
prevozne znacky zvyknu vybavit este v bazare v nemecku do hodinky
zaslanie TP na preklad ti zaberie par minut
na KO sa objednas
na STK sa objednas
Registracny poplatok zaplatis a hotovo
poziadat sa da da o TP aj bez osobnej navstevy (opravte ma ak sa mylim)
Poistku spravis online - par minut
Objednas sa na tabule

jasne, je s tym spojenych par ukonov no dokopy to zaberie par hodin a to, ci ma 4 tyzdne casu alebo nie je uz na kazdom zvlast.
Btw KlimO aka je tvoja "cena" za dovoz ak by si vycestoval? (pytam sa preto, lebo som z TN a ak by som v buducnosti chcel riesit tak by som mozno tiez siel s tebou)
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Guess presne tak, ide hlavne o to, že napríklad na KO čakáš cca 2 hodiny kým to spravia. Jasné môžeš ísť niekam preč alebo na kávu ale proste tak to je. Na všetko sa dá objednať ale vždy tam musís ísť a keď som si to spatne prepočítal vždy tým zabiješ jeden deň. Neviem ako je to keď auto kupuješ pre seba ale na červené tabule je to pre mňa blbosť, žlté už pomaly ani nedávajú. Ostatné ti napíšem do ss
DaniKK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa DaniKK »

Zdravim chcem kupit vw passat b6 2.0 tdi. Oplati sa ho doviezt z nemecka alebo radsej kupit na svk ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na svk... je z coho vyberat a ceny su primerane... a odpadnu starosti s dovozom, zdlhave prihlasovanie a platenie poplatkov...
smajlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa smajlo »

Zdravim všetkých,
s priateľkou rozmýšľame o založení rodiny a tym padom aj nad novym vacsim autom. Kupovat chceme nové v akcii, alebo vystavny kus, alebo jazdenku zo stranok vyrobcu / predajcu. Chceli by sme KOMBIK a favoriti su traja :
KIA Ceed
Peugeot 308
Opel Astra

Stale sa neviem rozhodnut nad motorizaciou, lebo auto bude aj na vozenie do prace (120 km dialnica dennne) a aj vozenie za rodinou cez vikendy (60 — 80 km dialnica a okresky). Auto bude garazovane. Z ekonomickeho hladiska mi vychadza diesel ako lepsie riesenie.

Chcel by som poprosit o radu, co si o konkretnych motoroch v tychto komkretnych modeloch myslite a co by ste mi odporucili pre moje potreby.

Diky moc.
Napísať odpoveď