Čaute, potreboval by som trocha poradiť, poprípade postrčiť ku kúpe náhrady za CD menič.
V aute mám OEM ConnectNAV+ rádio, ktoré nemá žiadny vstup pre USB a micro/mini/SD karty, taktiež neprehráva CD s hudbou, ktorá je vo formáte mp3. Preto som začal rozmýšľať nad výmenou rádia, za iné OEM rádio s Androidom. No to už by som musel počítať s investíciou cca 600€ a viac (viac ako 500€ za rádio + dovoz + clo + DPH). Po dlhšom hľadaní som našiel zariadenie Loudlink mp3 CD Changer Emulator, ktoré by bolo pre mňa ideálnym riešením, ak by malo vstup pre USB. Tento Loudlink dokáže jednu veľmi podstatnú vec, ktorá mi v terajšom rádiu chýba. Pri vypnutí a opätovnom zapnutí rádia si pamätá, kde skončil s prehrávaním daného audio súboru. Keďže počúvam hlavne rôzne mixy, tak by som bol veľmi rád, aby si to zariadenie pamätalo, koľko z daného mixu odohralo pred vypnutím rádia. A po jeho zapnutí by vedelo to zariadenie pokračovať v prehrávaní tam, kde skončilo.
Vyhliadol som si na http://www.ebay.de zariadenie YATOUR, ktoré má vstupy pre USB, microSD a AUX. Mojou otázkou je, či niekto toto zariadenie používa vo svojom aute, a či funguje tak isto, ako Loudlink? Hlavne mi ide o to, aby si pamätalo kde skončilo prehrávanie, a kde má zasa pokračovať.
Budem rád za akúkoľvek informáciu ohľadom toho zariadenia YATOUR.
YATOUR - náhrada za CD menič
Re: YATOUR - náhrada za CD menič
aktivne pouzivam YATOUR M06 uz skoro rok a som spokojny. pamata si miesto posledneho prehravania, aj ked vyberies USB a vlozis ho naspat. kvalitovo je to tak, ze v akej kvalite si audio nahras, v takej ho pocuvas. Je to prakticky nahrada za Dension Gateway... ma to 3 mensie nevyhody... ta prva je to, ze pokial pocuvas dlhe mix songy, tak ich bude dlho nacitavat (tj. song o dlzke 1hod bude nacitavat cca 10-20 sekund) a ta druha je ta, ze pokial chces mat songy rozdelene do priecinkov, tak priecinky musia mat striktne dany nazov tj. CD01, CD02, CD03..CDXX. Ale vacsina autoradii pozna max 6 CD. Ani ja ich na USB nemam viac. a 3 je, ze ja som musel naformatovat USB do FAT32 aby mi ho yatour nasiel.. odvtedy fungujem, staci mi to a neplanujem ho vyhadzovat.. Tiez mam OEM radio Audi Symphony, OEM repro vyhadzane, natiahnuta nova kablovacka, 2 zosiky, subwoofer a fungujem 
Na akom principe funguje Loudlink, to netusim...
Na akom principe funguje Loudlink, to netusim...
Vďaka za komentár.
K tým nevýhodám:
- to dlhšie načítavanie pri mixoch ma bude trocha mrzieť. I keď je tu možnosť, že to načítavanie záleží aj od rádia. Alebo firmware-u v zariadení. No zhodnotiť to budem môcť až vtedy, keď to vyskúšam.
- čo sa týka priečinkov, mával som ich maximálne do 10. To, že musia byť pomenované CD01, CD02, ... atď nie je problém. Hlavné je pre mňa to, aby som do jedného priečinku mohol nahádzať aspoň po 50 súborov. Čo som pozeral nejaké videá na youtube, tak ich je možné do jedného priečinka dať naozaj veľa. Ja mám v USB priečinky rozdelené na DnB, Dubstep, House, DnB mix, Dubstep mix a House mix.
- USB naformátované do FAT32 mám. V bývalom aute som mal Pioneer DEH-1400UB a dokázalo rozoznať iba USB vo formáte FAT32. Tu problém nebude absolútne žiadny.
Ďakujem ti ešte raz za informácie. A hlavne za potvrdenie skutočnosti, že si pamätá, kde prestal prehrávať hudbu. Toto bol pre mňa jeden z najdôležitejších parametrov. Ešte raz vďaka a posielam K
. Zariadenie som objednal a budúci týždeň ho môžem očakávať.
K tým nevýhodám:
- to dlhšie načítavanie pri mixoch ma bude trocha mrzieť. I keď je tu možnosť, že to načítavanie záleží aj od rádia. Alebo firmware-u v zariadení. No zhodnotiť to budem môcť až vtedy, keď to vyskúšam.
- čo sa týka priečinkov, mával som ich maximálne do 10. To, že musia byť pomenované CD01, CD02, ... atď nie je problém. Hlavné je pre mňa to, aby som do jedného priečinku mohol nahádzať aspoň po 50 súborov. Čo som pozeral nejaké videá na youtube, tak ich je možné do jedného priečinka dať naozaj veľa. Ja mám v USB priečinky rozdelené na DnB, Dubstep, House, DnB mix, Dubstep mix a House mix.
- USB naformátované do FAT32 mám. V bývalom aute som mal Pioneer DEH-1400UB a dokázalo rozoznať iba USB vo formáte FAT32. Tu problém nebude absolútne žiadny.
Ďakujem ti ešte raz za informácie. A hlavne za potvrdenie skutočnosti, že si pamätá, kde prestal prehrávať hudbu. Toto bol pre mňa jeden z najdôležitejších parametrov. Ešte raz vďaka a posielam K
Mam aj navod v slovencine, link ti poslem do SS, lebo toto nie je warez 
Takže dnes mi bol doručený YATOUR. Ešte dnes večer som ho nahodil do auta, aby som ho mohol vyskúšať. Krátke zhrnutie poznatkov za ten krátky čas, čo som to testoval:
- čo sa týka mixov a rôznych setov, dokáže to načítať len taký audio súbor, ktorý má menej ako 80 minút na dĺžku. Pokiaľ má audio súbor viac ako 80 minút, YATOUR ho nedokáže načítať.
- pri niektorých audio súboroch bolo počuť výrazný šum a praskanie. Toto sa mi podarilo odstrániť. Na kabeláži boli dva kábliky s konektorom, ktoré bolo treba spojiť dokopy.
- keď prehrávam hudbu cez YATOUR, je počuť roztočenú mechaniku v autorádiu (samozrejme je ju počuť len pri vypnutom motore a úplne stiahnutej hlasitosti). Či je to normálny jav, to netuším.
Viac sa ku tomu vyjadrím po nejakej dobe. Zatiaľ som celkom spokojný, až na to obmedzenie audio súborov na maximálne 80 minút.
- čo sa týka mixov a rôznych setov, dokáže to načítať len taký audio súbor, ktorý má menej ako 80 minút na dĺžku. Pokiaľ má audio súbor viac ako 80 minút, YATOUR ho nedokáže načítať.
- pri niektorých audio súboroch bolo počuť výrazný šum a praskanie. Toto sa mi podarilo odstrániť. Na kabeláži boli dva kábliky s konektorom, ktoré bolo treba spojiť dokopy.
- keď prehrávam hudbu cez YATOUR, je počuť roztočenú mechaniku v autorádiu (samozrejme je ju počuť len pri vypnutom motore a úplne stiahnutej hlasitosti). Či je to normálny jav, to netuším.
Viac sa ku tomu vyjadrím po nejakej dobe. Zatiaľ som celkom spokojný, až na to obmedzenie audio súborov na maximálne 80 minút.