Budes mat doma konecne novu zaclonuapple1 napísal:zdravim,
stala sa mi taka vec že niekto v noci sa prihlasil do mojho ebay konta a kupil zaclonu za 10eur a zaplatil ju mojim paypalom. Viem že je to moja hluposť že som si mal dať lepšie hesla. Pisal som request to cancel predajcovi ešte pred tym ako to odoslal ale neodpisal mi. da sa s tym niečo robiť? paypal mi ponuka možnosť despute transaction...
eBay.com
Re: eBay.com
Zdravim, nevie niekto ako je to na eBayi teraz s "Import charges", ked objednavam mimo zahranicia? Platim automaticky hned DPH a clo?
DPH a CLO platis az ak prekracujes tie limity 25€ a 150€ sa mi zda, ale niektore polozky su uz oslobodene od tychto poplatkov. Zalezi co ides objednat.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
od dph nie je oslobodená žiadna položka, iba od cla sú niektoré veci oslobodené. Je ale bežnou praxou predajcov že napíšu na balíček buď gift alebo uvedú nižšiu cenu aby podliezli tieto sumy. Tiež nie je v ich záujme aby sa im to po dvoch mesiacoch vrátilo len preto že niekto v europe nepreberie balík lebo sa jeho cena zbytočne navýšila o dph a clo.
To je jedno ci je to oslobedene momentalne, aj je jedno aky to je produkt, ale dajme tomu ze bude stat nieco 100e a dole pod tym je, ze import charges je dalsich 20e. Tak ci tuto sumu platim spolu rovno s cenou za vyrobok? Lebo ako dobre chapem, tak to zaplatim hned a colne veci automaticky riesi ebay.
-
chlapec10
Addict
nie uplne, do cca 22 eur, si oslobodeny od aj aj, 22 - 150, platis iba DPH, 150+ platis DPH aj CLO (ak sa pri danom tovare a krajine CLO plati)audiotrack napísal:od dph nie je oslobodená žiadna položka, iba od cla sú niektoré veci oslobodené.
ak tam je toto, tak to je specialna sluzba ebayu, kde obchodnik v USA to posle nejakej firme v USA, a ta to nasledne posle v v leteckom kontajneri do EU a z EU (vacisnou to je belgicko) sa to posiela beznou europskou postou, tebe to pride ako bezna EU zasielka z Belgicka a okolo nasich colnikov to nejde vobec... pointa je ze vela US obchodnikov sa bala posielat mimo USA, takze vznikla nejaka sluzba ktora to takto riesiTak ci tuto sumu platim spolu rovno s cenou za vyrobok? Lebo ako dobre chapem, tak to zaplatim hned a colne veci automaticky riesi ebay
-
audiotrack
VIP
no myslel som to samozrejme v tých limitoch čo boli už spomenuté. DPH sa vyrátava iba podla sumy, a nič také ako oslobodenie neexistuje. Kým clo sa ráta od sumy, ale existujú aj výnimky kde clo neplatíš aj keby to stálo neviem koľko.
Aha, dakujem, toto som potreboval vediet.chlapec10 napísal:ak tam je toto, tak to je specialna sluzba ebayu, kde obchodnik v USA to posle nejakej firme v USA, a ta to nasledne posle v v leteckom kontajneri do EU a z EU (vacisnou to je belgicko) sa to posiela beznou europskou postou, tebe to pride ako bezna EU zasielka z Belgicka a okolo nasich colnikov to nejde vobec... pointa je ze vela US obchodnikov sa bala posielat mimo USA, takze vznikla nejaka sluzba ktora to takto riesi
caute, mam maly problem, a dufam ze mi budete vediet poradit, kupil som na ebay polozku, ihned zaplatil cez paypal, lenze o par hodin mi predavajuci odpisal ze mu hackli ucet a ze to neni jeho chyba, len sa chcem spytat ako dostat peniaze naspat. On mi napisal ze mam kontaktovat ebay, ze on nic neposle. Ze aj on kontaktoval ebay, nejako sa mi podarilo nahlasit tu polozku, ale nechapem ako sa dostanem k peniazom. Je tam nieco napisane ze sa stym da robit tusim az 25. januara ak predavajuci nebude kontaktovat ci nieco take. Neviete poradit? a ked sa nejako dopatram k navratu polozky, vzdy mi to vyhodi iba kontakt predavajuce alebo ze uz je to vyriesene. Iba z tych dvoch si mozem vybrat. Mohol by mi niekto objasnit ako to funguje, popripade dat navod ako dostat peniaze naspat? Budem velmi vdacny
-
guess.whoo
Redeemer
Opening a Case
Step 1
Sign in at eBay.com with your username and password.
Step 2
Hover your mouse over the "Customer Support" link at the top right of any eBay page and click "Resolution Center."
Step 3
Select the radio button next to the situation that applies to you. If you are the buyer, click either "I haven't received it yet" or "I received an item that does not match the seller's description." If you are the seller, choose "I haven't received my payment yet" or "I want to cancel a transaction."
Step 4
Complete the remaining pages of the form as thoroughly as possible.
If you're the seller, most of the necessary information is already filled out about a buyer not paying for the item.
If you're the buyer, there is more information necessary on your part. EBay will automatically link a Paypal transaction to the case, but you will also want to provide additional comments. For example, state that you paid immediately upon winning the auction and that you've attempted to contact the seller three times with no response.
Step 5
Wait three business days for a response to a case opened by a buyer, four business days for a response to one opened by the seller. If there was no resolution, it can then be escalated to eBay Customer Support for their assistance.
If you are a buyer escalating a case against a seller and judgment is in your favor, eBay will refund your purchase price plus original shipping.
If you are the seller and didn't receive payment from the buyer, you can request refunds of final value fees or any credits you may be owed. You'll also be able to make a Second Chance Offer to another bidder (if applicable) and relist the item for free.
Step 6
Leave feedback if you are the buyer by clicking the "Leave Feedback" link from your "My Ebay" page (the "Feedback" feature is not available to sellers). As eBay requests in their "Customer Support" section, make it "honest, fair and factual," and word it in a way that allows other members to understand your experience.
pre viac info:
http://smallbusiness.chron.com/can-open ... 65061.html
hladaj resolution centre
Step 1
Sign in at eBay.com with your username and password.
Step 2
Hover your mouse over the "Customer Support" link at the top right of any eBay page and click "Resolution Center."
Step 3
Select the radio button next to the situation that applies to you. If you are the buyer, click either "I haven't received it yet" or "I received an item that does not match the seller's description." If you are the seller, choose "I haven't received my payment yet" or "I want to cancel a transaction."
Step 4
Complete the remaining pages of the form as thoroughly as possible.
If you're the seller, most of the necessary information is already filled out about a buyer not paying for the item.
If you're the buyer, there is more information necessary on your part. EBay will automatically link a Paypal transaction to the case, but you will also want to provide additional comments. For example, state that you paid immediately upon winning the auction and that you've attempted to contact the seller three times with no response.
Step 5
Wait three business days for a response to a case opened by a buyer, four business days for a response to one opened by the seller. If there was no resolution, it can then be escalated to eBay Customer Support for their assistance.
If you are a buyer escalating a case against a seller and judgment is in your favor, eBay will refund your purchase price plus original shipping.
If you are the seller and didn't receive payment from the buyer, you can request refunds of final value fees or any credits you may be owed. You'll also be able to make a Second Chance Offer to another bidder (if applicable) and relist the item for free.
Step 6
Leave feedback if you are the buyer by clicking the "Leave Feedback" link from your "My Ebay" page (the "Feedback" feature is not available to sellers). As eBay requests in their "Customer Support" section, make it "honest, fair and factual," and word it in a way that allows other members to understand your experience.
pre viac info:
http://smallbusiness.chron.com/can-open ... 65061.html
hladaj resolution centre
Potrebujem poradit, doteraz som stale na ebayi iba nakupoval, mam feedback 141 a zalozeny ucet od roku 2010, teraz by som rad zacal predavat, chcel by som predat par bicyklov, naco si treba dat pozor a co je podla vas lepsie, posielat do celeho sveta alebo len do EU a treba nieco specialne vypisat na ebay.com alebo ako to presne funguje, dakujem za vsetky rady 
-
Old Dirty Bastard
Guru
na motorky su uz specialne kategorie a aj vyssie poplatky za pridanie + vypisuje sa tam plno veci, ale obycajny bicykel pridavas ako akukolvek inu vec za normalne poplatky. poskladany bicykel je kompaktny. spocitaj si poplatky za zasielanie do zahranicia. cennik ma slovenska posta ako aj ine sukromne spolocnosti typu dhl/ups/atd.
pri zadavani ponuky si mozes zvolit vysku postovneho do kazdej krajiny zvlast. cize ak sa ti chce, vies si vytvorit cennik tak, aby ti pokryl naklady na zaslanie celosvetovo a uz je len na kupcovi, ci sa mu to oplati objednat napr. do usa.
ak sa bojis toho, ze mozes prist o bicykel a aj peniaze z predaja, tak je moznost poslat to ako sledovanu zasielku.
ja osobne som celosvetovo rozposlal desiatky veci stale len klasickou slovenskou postou (ktora celkom dobre vie sledovat zasielku nie len v ramci ceska a slovenska, ale v ramci celej europskej unie) a nikdy som nemal problem. je tam ale vahovy limit do 30kg na balik pokial viem, co by si mohol splnat. pripadne to rozdelit do dvoch balikov.
cennik slovenskej posty je tuna prehladne spraveny v .pdf forme http://www.posta.sk/stranky/tarifa-sp
treba si pozriet aj "Zasielacie podmienky medzinárodného styku", kde mas rozpisane tarifne pasma kazdej krajiny ako aj maximalnu vysku hmotnosti.
osobne by som bicykel poslal bez problemov celosvetovo, vylucil by som len nejakej krajiny tretieho sveta, ale to ani nemusis riesit, odtial sa ti aj tak ziadny kupec neozve.
pri zadavani ponuky si mozes zvolit vysku postovneho do kazdej krajiny zvlast. cize ak sa ti chce, vies si vytvorit cennik tak, aby ti pokryl naklady na zaslanie celosvetovo a uz je len na kupcovi, ci sa mu to oplati objednat napr. do usa.
ak sa bojis toho, ze mozes prist o bicykel a aj peniaze z predaja, tak je moznost poslat to ako sledovanu zasielku.
ja osobne som celosvetovo rozposlal desiatky veci stale len klasickou slovenskou postou (ktora celkom dobre vie sledovat zasielku nie len v ramci ceska a slovenska, ale v ramci celej europskej unie) a nikdy som nemal problem. je tam ale vahovy limit do 30kg na balik pokial viem, co by si mohol splnat. pripadne to rozdelit do dvoch balikov.
cennik slovenskej posty je tuna prehladne spraveny v .pdf forme http://www.posta.sk/stranky/tarifa-sp
treba si pozriet aj "Zasielacie podmienky medzinárodného styku", kde mas rozpisane tarifne pasma kazdej krajiny ako aj maximalnu vysku hmotnosti.
osobne by som bicykel poslal bez problemov celosvetovo, vylucil by som len nejakej krajiny tretieho sveta, ale to ani nemusis riesit, odtial sa ti aj tak ziadny kupec neozve.
Neviete niekto ako si prepnúť aby som mal ceny v eurach?
-
Scorpion90
King
"The currency of the items would depend on where the seller listed the item. If the seller listed the item in the US automatically the currency would be in US dollars. If the seller listed the item in Europe the currency would be in Euros or depending on the currency in where the seller listed the item."
-
Old Dirty Bastard
Guru
alebo este mozes pouzit ich interny konvertor http://pages.ebay.com/services/buyandse ... erter.html
alebo nainstalovat nejaky browser plugin, ktory to bude robit za teba, napr. https://chrome.google.com/webstore/deta ... ealk?hl=en uvidis potom automaticky cenu v povodnej mene a aj v tebou zvolenej mene, napr. EUR.
alebo nainstalovat nejaky browser plugin, ktory to bude robit za teba, napr. https://chrome.google.com/webstore/deta ... ealk?hl=en uvidis potom automaticky cenu v povodnej mene a aj v tebou zvolenej mene, napr. EUR.
-
Fabo
Hardcore addict
Hmm, zaujimave, mne automaticky prepocitava. Ked pozeram nejaku vec na ebay.co.uk tak tam stoji napr. 100 libier, a ked sa prepnem na ebay.de a kliknem cez to (napr. v historii), tak je tam tych ~140 eur...
-
Old Dirty Bastard
Guru
hej, no mozno nechce mat kvoli cenam celu stranku v nemcine/taliancine a pod. asi chce mat anglicku/americku stranku, ale ceny v EUR.
ale hej, da sa to aj tak. id predmetu na ebayi je vzdy rovnake na vsetkych strankach, cize ak mas otvoreny nejaky americky link, napr. http://www.ebay.com/itm/172130550429 a chces vediet cenu v EUR, tak staci zmenit domenu na .de http://www.ebay.de/itm/172130550429
ale hej, da sa to aj tak. id predmetu na ebayi je vzdy rovnake na vsetkych strankach, cize ak mas otvoreny nejaky americky link, napr. http://www.ebay.com/itm/172130550429 a chces vediet cenu v EUR, tak staci zmenit domenu na .de http://www.ebay.de/itm/172130550429
-
Andi_Cibula
Addict
Dnes som prihadzoval na nemeckom ebay na jednu mašinu a 3 sekundy pred koncom som klepol BID a napísalo mi:
Dieser Artikel kann leider nicht nach Tschechische Republik verschickt werden.
Pred asi 2 rokmi som si menil adresu zo slovenskej na nemeckú kvôli takýmto prípadom. (naozaj mám v Nemecku k "dispozícii" adresu). Po dnešnom infarktovom stave (mašina skončila za 505€ voči mnou zamýšľaným 820€) som si pozrel svoju adresu a bola znova slovenská.
Pozor na to, radšej ešte pár dní pred koncom aukcie dať skúšobný BID o 1€.
Dieser Artikel kann leider nicht nach Tschechische Republik verschickt werden.
Pred asi 2 rokmi som si menil adresu zo slovenskej na nemeckú kvôli takýmto prípadom. (naozaj mám v Nemecku k "dispozícii" adresu). Po dnešnom infarktovom stave (mašina skončila za 505€ voči mnou zamýšľaným 820€) som si pozrel svoju adresu a bola znova slovenská.
Pozor na to, radšej ešte pár dní pred koncom aukcie dať skúšobný BID o 1€.
Odomna raz vypytalo heslo od uctu, tiez som prihadzoval par sekund pred koncom a nestihol som sa uz prihlasit. Tiez som bol vtedy riadne vytoceny, laptop v hodnote cca 400e sa vydrazil za 250.
-
Kibo
Hardcore addict
Občas mi to blbne tiež, naposledy mi tak vyhodilo, že mám zablokovaný účet pre nezaplatenú faktúru - mám pritom nastavené automatické platby. Nasralo ma ale to, že 15 minút pred koncom som v pohode prihadzoval a v posledných sekundách, keď som chcel navýšiť svoj bid, tak mi zadelilo takúto hlášku...Zrovna vec, ktorá je nedostatková a zháňam ju mesiace...