Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa beardie »

fascinuje ma, ze opat mudrujes o sposobe ziskavania udajov a pritom o tom nevies absolutne nic
co tak si najskor nastudovat fakty?

skusim bod po bode, mozno ta to nakopne
Dreamer napísal:Preco sa mi neozvali, ked mi chodia ine prieskumy, pisu vsetkym vyhovujucim, ak sa nazbiera dost ludi a zareagujem neskoro, tak prieskum uz vyplnit nejde, ale mne sa ani neozvali, pravdepodobne robia prieskumy inak.
neviem sice aka agentura, ale predpokladam, ze ak maju dostatocny pocet respondentov z danej kategorie, tak logicky dalsie udaje nepotrebuju
Dreamer napísal:K tomu ake prieskumy su reprezentativne, resp. presnejsie, v oboch pripadoch mozu ludia klamat a urcite aj iste percento klame
ti ludia su vyberani podla konkretneho kluca a to klamanie by im v nicom nepomohlo
zbytocne konspirujes
Dreamer napísal:Myslim ze by sa mali robit prieskumy kombinovane, aj osobne, aj cez telefon a cez internet
ved ony aj sa...
Dreamer napísal:K tej vzorke 1000, k mojmu prikladu so stranou X
nemas pravdu, k tomuto len pojem statisticka odchylka
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie
fascinuje ma, ze opat mudrujes o sposobe ziskavania udajov a pritom o tom nevies absolutne nic
co tak si najskor nastudovat fakty?
neviem sice aka agentura, ale predpokladam, ze ak maju dostatocny pocet respondentov z danej kategorie, tak logicky dalsie udaje nepotrebuju
Vidis, za toto si mi znizil karmu a ty si spravil ABSOLUTNE to iste, ak teda nevies ako to funguje, tak nemudruj a nastuduj si to! Uz som ti to pisal, ale doplnim, ze som registrovany vo viac ako pol tucte agentur, niektore su aktivnejsie, pisu na zaklade info pri registracii a podla toho si vyberaju respondentov, napr. ked niekto napise ze ma auto, ze fajci a pod., tak mu posielaju prislusne prieskumy, poslu ich samozrejme tym ktori vyhovuju, napr. 5000 respondentom, ak potrebuju 1000, tak pokial tych 1000 dotaznik vyplni, dalsim uz odkaz len oznami, ze uz je dostatocny pocet. Ak by poslali email len 1000 respondentom, dotaznik by za par dni vyplnilo 600, tak poslu dalsim 400, z tych vyplni 250, takto by im to trvalo aj tyzdne.

Pri volbach potrebuju vsetky skupiny obyvatelov, preto mi prislo divne ze mi zatial ziadna pozvanka na prieskum neprisla.
ved ony aj sa...
Zaujimave ze toto vies a to hore nie, ale dobre, mohol si to napisat skor a nie len sa robit mudry a hned si ulavit cez karmu - pritom mne pises "nemudruj".
nemas pravdu, k tomuto len pojem statisticka odchylka
Lenze ta odchylka pri takom Smere nema vaznejsie dosledky, ale pri mensich stranach to moze rozhodovat o tom, ci jedna alebo niekolko stran sa dostane ci nedostane do parlamentu, toto nasledne moze rozhodnut, ci bude mat pravica viac alebo menej kresiel ako Smer a prakticky to moze uplne zmenit vysledky volieb.
beardie
Redeemer
Redeemer

zase si zasnivany a necitas s porozumenim, ok, skusim znova...
Dreamer napísal:Vidis, za toto si mi znizil karmu
neplac, lebo ti daju ostatni dalsie minusky a vytvori sa ti cerveny stvorcek, co urcite nechces
Dreamer napísal:ak teda nevies ako to funguje, tak nemudruj a nastuduj si to!
no ja prave velmi dobre viem, ako to funguje
neviem sice aka agentura malo naznacit, ze agentur existuje vela a neviem, do ktorej si sa zapisal a predpokladam vychadzalo z mojich viacrocnych skusenosti s dotaznikovanim...
Dreamer napísal:Pri volbach potrebuju vsetky skupiny obyvatelov, preto mi prislo divne ze mi zatial ziadna pozvanka na prieskum neprisla.
asi budes prilis priemerny a prilis hlboko v zozname :)
Dreamer napísal:mohol si to napisat skor a nie len sa robit mudry
uz minule som ti napisal, ze si mas nastudovat metodologiu, ale ty si si opat trepal to iste
Dreamer napísal:hned si ulavit cez karmu
seriozne? 2x v jednom poste? resp. 3x behom 35 minut?
Dreamer napísal:Lenze ta odchylka pri takom Smere nema vaznejsie dosledky, ale pri mensich stranach to moze rozhodovat o tom, ci jedna alebo niekolko stran sa dostane ci nedostane do parlamentu
:slap:
ved prave, nepis sem teda taketo veci, nastuduj si, co je statisticka odchylka
pripadne to ani nemusis siahodlho studovat, staci, ked si precitas nejaky relevantny prieskum, kde dokonca pisu aj jej hodnoty...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Dreamer:
ohladom tej vzorky, ano mas pravdu, kedze vzorka je ovela mensia ako realny pocet volicov, tak kludne taketo odchylky nastanu a viac to ovplivni mensie strany.
ale to plati iba ak by sa spravil jeden jediny prieskum a potom koniec. tych prieskumov je ale vela, rozne agentury, robia sa v pravidelnych intervaloch... asi nikto sa nerozhodne koho bude volit na zaklade jedneho prieskumu...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze uz neviem ani citat? Napisal si ze vies, potom nevies, potom opat vies, ale je zaujimave, ze mas viacrocne skusenosti a nevies, ze ako posielaju tie dotazniky, mne prislo len poslednych par mesiacov mnoho, ktore sa uz nedali vyplnit, z roznych agentur. Len sa snazis z toho vytocit, ale zamotovas sa do toho este viac. Spravil si vsetko to, co si kritizoval u mna.
beardie
Redeemer
Redeemer

Dreamer napísal:Takze uz neviem ani citat?
nevies citat s porozumenim, ze nevies citat s porozumenim :)

medzi rokmi 2013 a 2015 som vyplnil cez 200 dotaznikov (povacsine mimo Slovenska) + mam univerzitne vzdelanie aj v oblasti statistiky, ktore si nadalej prehlbujem
staci ti to takto?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

očakávam prudký nárast voličov SaS alebo v horšom prípade radikálnych strán.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Solo_Kamen - Tiez si myslim, ze cast volicov Siete moze ziskat prave SaS, v poslednom prieskume mala Siet 8% a SaS 7%, ak chce niekto vo vlade Smer, bude volit radsej Smer a Sulik tusim ako jediny z tych vacsich/strednych stran vylucil spolupracu so Smerom.

V neprospech radikalnych stran hovoria nizke percenta, strach s prepadnutia hlasov (Ficovi) a tiez to, ze aj keby sa do parlamentu dostali, nikto by s nimi nechcel spolupracovat, takze nejake vyrazne narasty osobne neocakavam.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

radikalne strany nastupia k moci tak ci onak, jedine co k tomu potrebuju je pruser, obrovsky pruser.... Ak by sa v krajine zomleli nejake dva - tri hromadne utoky nadrzanych islamistov, popripade by vybuchla bomba a zabila 300 ludi, ver mi ze ludia roznesu vladu v zuboch, a nastoli sa radikalna vlada ktora prislubi razny poriadok.

ulohou tejto vlady je zabezpecit aby nevznikli podmienky na to aby mohol takuto pruser vzniknut. Viem to ja, vies to ty, vedia to vsetci. vid zahranicie. Vsetci si popustali do krajiny tych hajzlov, a marne dufali ze bude klud. Pruser za pruserom, a krajina sa zacina radikalizovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

SKOK a Siet sa pekne vyfarbili ako predajne stetky
ale ako mi povedali niektori ich volici, brali by to ako 'nutne zlo', takze neocakavam vyrazne znizenie ich preferencii
podobne aj KDH a Most, rovnaka sorta
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

SKOK to aspon vyjadrili jasne, no Prochazka sa prekecol v nalade a nasledne to dementoval, volici to mozu povazovat za nedodrzanie slova, co sa nestalo prvykrat, uz pri prezidentskych volbach nedodrzal slub a je tu este ta nahravka...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ktosi to tu písal, že má zákulisné info - Procházka je vraj alkoholik. :D Celkom by to sedelo, s promile v krvi sa prekecol a nevie sa ovládať - následne popieranie povedaného - vzniká chaos. Každopádne, očakávam, že preferencie Siete pôjdu dole - pod 10%.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pod 10% su uz predsa dlhsie, najnovsie to bolo myslim tych 8%. Som zvedavy na nove prieskumy a hlavne na tie debaty v telke, ako sa bude obhajovat, Fico-nie-ano-nie, Kiska-podraz, Matovic-nahravka...

Inak aj pri tej nahravke udajne najskor s detektorom lzi Prochazka suhlasil, neskor to odmietol, takze uz pri troch kauzach nedodrzal slovo, cudujem sa ze mal este v decembri okolo 12%.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak SKOK je strana Smeru na znizenie hlasov opozicie, tak ako aj strana TIP. Neni sa comu divit.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Kedy maju zacat tie debaty?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Dovolím si skopčiť časť príspevku jedného diskutéra na SME:

ÁNO 8.6.2015 Radoslav Procházka spoluprácu so Smerom nevylučuje
https://www.expres.sk/43729/radoslav-pr ... evylucuje/

NIE 10.9.2015 Procházka: Vo Ficovej vláde nikdy sedieť nebudeme
http://domov.sme.sk/c/7997612/prochazka ... udeme.html

ÁNO 17.12. 2016 Za určitých podmienok pripustil spoluprácu so Smerom
http://video.aktualne.cz/dvtv/prochazka ... 590604f2e/

ÁNO 17.1. 2016 Procházka pripustil koalíciu so Smerom. Má však dve podmienky
http://tv.hnonline.sk/aktualne-videa-14 ... ky-1052291

NIE 18.1.2016 Procházka v liste straníkom dementuje spoluprácu so Smerom
http://spravy.pravda.sk/parlamentne-vol ... kritizuje/

-----
Kto so zdravým rozumom dokáže vôbec voliť tohto pomätenca?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Od začiatku mi bol vrcholne slizký a nesympatický, ale teraz ho považujem ešte aj za zákerného a nebezpečného.
Keď si navlečiem bieľu košeľu a kravatu a bľabocem "Ste hyeny ! Ste novinárske hyeny !", tak sa kamoši aspoň smejú na parodovaní, ale z tohto parchanta sa ani sranda robiť nedá.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

zďaleka nie všetko, čo potrebujete vedieť, ale čosi sa z toho hádam dozviete
https://dennikn.sk/343066/vsetko-co-pot ... nfografika
Napísať odpoveď