PHP Cookie Clicker or Java Cookie Clicker
PHP Cookie Clicker or Java Cookie Clicker
dobrý deň, chcem si dať na svoj server "cookie clicker". čo po vás chcem ? potrebujem nejaké balance(počet money alebo cookie) ktorá sa bude navíšovať o 1 . teda na stránke bude obrázok koláča a po kliknutý na neho sa mi pridá +1 money. zatiaľ neptrebujem shop ani db. ako by taký kod mal vyzerať ?? nemusí to byť ani img cookie stačí keď to bude submit buton a keď naneho kliknem bude sa navišovať "balance(alebo money)" o 1 .
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Re: PHP Cookie Clicker or Java Cookie Clicker
Na Taký project by som použil javascript(pokiaľ nebudeš potrebovať db), naštuduj si onclick funkciu a máš
to je easy
zalezi co s tym chces dalej robit.
pokial to spravis cisto na klient strane cez javascript tak si s tym bude moct ktokolvek robit co chce, staci pozriet zdrojak stranky a jednoducho pridas dajme tomu +10000 kolacikov.
pokial stranku obnovis, hodnota sa vynuluje, pokial to nebudes ukladat do cookies (browser cookies), ale aj to moze uzivatel lahko editovat.
ak budes mat na strane servera php (napriklad) funkciu, ktora bude niekam do suboru alebo databazy ukladat hodnotu, potom mozes napriklad cez ajax a JS tuto funkciu volat zo stranky. potom ak to budes mat spravne spravene, tak to nikto neokasle.
popripade ak este pridas sessions, tak zabezpecis aj to ze jeden uzivatel ti hodnotu navysi iba raz za x hodin/dni/... to uz neviem ci tak chces ale.
pokial to spravis cisto na klient strane cez javascript tak si s tym bude moct ktokolvek robit co chce, staci pozriet zdrojak stranky a jednoducho pridas dajme tomu +10000 kolacikov.
pokial stranku obnovis, hodnota sa vynuluje, pokial to nebudes ukladat do cookies (browser cookies), ale aj to moze uzivatel lahko editovat.
ak budes mat na strane servera php (napriklad) funkciu, ktora bude niekam do suboru alebo databazy ukladat hodnotu, potom mozes napriklad cez ajax a JS tuto funkciu volat zo stranky. potom ak to budes mat spravne spravene, tak to nikto neokasle.
popripade ak este pridas sessions, tak zabezpecis aj to ze jeden uzivatel ti hodnotu navysi iba raz za x hodin/dni/... to uz neviem ci tak chces ale.
ďakujem a ako mám v javascripte napísať kod aby sa hodnota cookies zvíšila o 1 ? asi mám definovať premenú var cookiebank = 0;
teraz javascript ktorý sa vstahuje na button (type sub value "+1")
a document.write (cookiebank)
... ako má vyzerať ten kod že po kliknutí na but sa navýši hodnota v premenej cookiebank o 1 ?? v onclick funkciach som našiel iba metodu alert ..skúšal som dať metodu document.write ale nefungovalo to .
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2016, 17:18)
inač o bezpečnosť mi nejde
nech si cheatujú keď chcú,tak php mi netreba
teraz javascript ktorý sa vstahuje na button (type sub value "+1")
a document.write (cookiebank)
... ako má vyzerať ten kod že po kliknutí na but sa navýši hodnota v premenej cookiebank o 1 ?? v onclick funkciach som našiel iba metodu alert ..skúšal som dať metodu document.write ale nefungovalo to .
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2016, 17:18)
inač o bezpečnosť mi nejde
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nastuduj si nieco o JS a kludne zacni pouzivat jQuery, sice mozno nebudes chapat uplne vsetkemu v JS, ale tvoj zivot bude o tolko lahsi.
ondlick="cookiebank++;"
Alebo si sprav funkciu ktoru budes volat na onclick a v nej budes pridava +1 a ine veci.
ondlick="cookiebank++;"
Alebo si sprav funkciu ktoru budes volat na onclick a v nej budes pridava +1 a ine veci.
noo mne to nefunguje stále je tam vypísaná hodnota "0". ako to mám napísať správne ?
tu je môj kod
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2016, 11:49)
inač Michaelo, to jquery je dobrý ? je to viac easy ako v JS ?? aké to má výhody ?
tu je môj kod
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>cookie clicker</title>
<SCRIPT TYPE="text/javascript">
var cookiebank = 0; //tu som určil defaultnú hodnotu v cookie banke
document.write(cookiebank) // tu by to malo vypísať počet cookies
</SCRIPT>
</head>
<body>
<input type = "submit" name = "clickBTN" onclick="cookiebank ++" value = "+1"/>
</body>
</html>
inač Michaelo, to jquery je dobrý ? je to viac easy ako v JS ?? aké to má výhody ?
on ti ten button mozno hodnotu aj zvysuje, ale kedze ju nikde nevypisujes, tak tam nic neuvidis.
vzdy ked hodnotu zmenis, musis ju znovu zobrazit.
jquery by som ignoroval pokial nebudes ako tak vediet javascript, iba z toho budes mat chaos.
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2016, 12:17)
inac na ucenie sa by som este doporucil www.codecademy.com, na web a javascript super.
vzdy ked hodnotu zmenis, musis ju znovu zobrazit.
jquery by som ignoroval pokial nebudes ako tak vediet javascript, iba z toho budes mat chaos.
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2016, 12:17)
inac na ucenie sa by som este doporucil www.codecademy.com, na web a javascript super.
ďakujem za to codecademy . ako mám napísať kod aby sa po kliknutý na btn vypísala funkcia ?? kde mám dať document.write(cookiebank)?
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2016, 14:15)
sry nie funkcia ale cookies hodnota *
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2016, 14:15)
sry nie funkcia ale cookies hodnota *
-
audiotrack
VIP
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>cookie clicker</title>
<SCRIPT TYPE="text/javascript">
var cookiebank = 0; //tu som určil defaultnú hodnotu v cookie banke
function incValue(){
document.getElementById("vypis").innerHTML = ++cookiebank;
}
</SCRIPT>
</head>
<body>
<input type = "submit" name = "clickBTN" onclick="incValue()" value = "+1"/>
<div id="vypis"></div>
</body>
</html>
ďakujem , funguje to 
-
Michaelo
Hardcore addict
jQuery je fajn a jednoduchsie ako samotny JS, hlavne tam mas kratsie zapisy.
Ale ano, mal by si vediet aspon trochu JS nez zacnes pouzivat nejaky framework. U mna je smola je, ze som zacal pracovat s jQuery prilis rychlo, takze teraz nemam problem spravit takmer cokolvek s jQuery ale ak by som to iste chcel spravit v JS tak musim googlit aky zapis pouzit.
Je to na tebe no.
JS vs jQuery:
Alebo odstranenie elementu JS vs jQuery:
Ale ano, mal by si vediet aspon trochu JS nez zacnes pouzivat nejaky framework. U mna je smola je, ze som zacal pracovat s jQuery prilis rychlo, takze teraz nemam problem spravit takmer cokolvek s jQuery ale ak by som to iste chcel spravit v JS tak musim googlit aky zapis pouzit.
Je to na tebe no.
JS vs jQuery:
document.getElementById("vypis").innerHTML = ++cookiebank; // cisty JS
$("#vypis").html(++cookiebank); // jQueryKód: Vybrať všetko
/jQuery
$("#progress-"+id).remove();
// JS
element = document.getElementById("progress-"+id);
element.parentNode.removeChild(element);Re: PHP Cookie Clicker or Java Cookie Clicker
To je super, ako tak pozerám na ten zápis. rozhodne sa ešte ako-tak naučím JS a potom idem na jquery .