Vesmir

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vesmir

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

No jo no, precital som si to, nasiel som aj nejake starsie vydanie tejto knihy kde sa hra s myslienkou vyrusenia medzi poliami bosonovymi a fermionovymi, co aj tak nedava dostatocne vysledky. Zaujimavy problem o ktorom som nevedel. Zajtra mam este jednu prednasku z kozmologie, skusim pootravovat prednasajuceho co mi povie.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

S.T.E.A.L.T.H: este k tej hviezde z cygnusu: no, zacinaju dochadzat teorie :P komety aj atypicky tvar hviezdy a gravitacne stmavnutie su nepravdepodobne:

https://www.newscientist.com/article/dn ... after-all/

http://www.cnet.com/news/the-weird-star ... t-weirder/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aj to sledujeme, ale toto mi pride zaujimavejsie http://www.physics-astronomy.com/2015/0 ... n.html?m=1 :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

RATZINGER666 napísal:S.T.E.A.L.T.H: este k tej hviezde z cygnusu: no, zacinaju dochadzat teorie :P komety aj atypicky tvar hviezdy a gravitacne stmavnutie su nepravdepodobne:

https://www.newscientist.com/article/dn ... after-all/

http://www.cnet.com/news/the-weird-star ... t-weirder/
Najviac ma na tom zaujal ten dlhodoby vyvoj, to stmavovanie. Napadli mi pri tom systematicke efekty s vyvojom pristrojov (toto robi problemy pri pozorovani komet), ale s tym sa snad pohrali.

Btw, pytal som sa na kozmologii na tie problemy okolo velkosti energie vakua. Tak odpoved bola, "ano je to tak, priblizenie malo ukazat, ze o com vieme, ze sa sprava tak ako temna energia je energia vakua aspon ako tak". Z niecoho treba vychadzat. Mozno to nie je pravda, mozno ale ide o neuplnost teorii.

K zvysku som sa nedostal. Akurat k tej planete, ale o tom som uz cital. Je to zaujimave, ale pokial nebude objavena...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dreamer: my uz mame flasku otvorenu od obeda :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Asi tak :D. Aj ked v skutocnosti si ju setrim na nieco ine :D (flasu si otvorim, ked najdeme dokaz mimozemskej civilizacie).
Tak ci ona, velmi pekny a dolezity objav.

Btw, treba to ist agudovi vysvetlit :D :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hehe :) tak zacni pomaly supat plombu, podla SETI budeme mat dokaz do dvadsiatich rokov :)

...a agud uz dokazy davno ma, a su tvorene elektrinou :D aj dokazy, aj mimozemstania :D
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

S.T.E.A.L.T.H napísal:Asi tak :D. Aj ked v skutocnosti si ju setrim na nieco ine :D (flasu si otvorim, ked najdeme dokaz mimozemskej civilizacie).
Tak ci ona, velmi pekny a dolezity objav.

Btw, treba to ist agudovi vysvetlit :D :D
Myslis,ze sa dozijes toho momentu? :D

Vy tu studujete niekto astrofyziku?
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Penguin napísal: Myslis,ze sa dozijes toho momentu? :D
Ak mam pravdu povedat, tak myslim, ze sa nedozijem. Nadej ale zomiera posledna ;)
Penguin napísal: Vy tu studujete niekto astrofyziku?
Na tuto otazku viem odpovedat kladne s istotou za seba.
agud
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa agud »

Len sa moc predčasne neradujte. Vibrácie, ktoré zachytili americký vedci nemajú nič spoločné z gravitáciou.
Existencia čiernej diery má rovnakú pravdepodobnosť, ako tvrdenie že vesmír stvoril Boh. Je to iba hypotéza, založená na nesprávnom gravitačnom zákone. V oblasti, ktorá je považovaná za čiernu dieru nikdy nikto žiadnu hmotu nevidel.
Poznáme 2 druhy hmotnosti, gravitačnú hmotnosť a zotrvačnú hmotnosť.
Gravitačnú hmotnosť zisťujeme váhami. Váhy sú v podstate silomer. Váhy zisťujú silu, ktorou je teleso priťahované k zemskému povrchu. Táto sila je závislá od intenzity gravitačného poľa.
Ak je vedecky preukázané, že zotrvačná hmotnosť = gravitačnej hmotnosti, znamená to že aj zotrvačná hmotnosť je závislá od intenzity gravitačného poľa.
Ak je hmotnosť závislá od intenzity gravitačného poľa, potom gravitácia nemôže byť prejavom hmotnosti, čo znamená že Newtonov gravitačný zákon je nesprávny. Ak je nesprávny Newtonov gravitačný zákon, potom je nesprávny aj vedecký model vesmíru.
Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu vedci tvrdia, že 96% vesmíru tvorí neviditeľná hmota a neviditeľná energia.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ci boha, uz ma seres. V inej teme som Ti vysvetlil ako to s tymi to blabolmi o zotrvacnej a gravitacnej hmotnosti a tvojou blbou intenzitou je. Neragoval si len si to siel mliet do inej temy. Tam to nejde tak skusas tu. Nezasieraj aspon tuto temu plz. Co vies o vseobecnej teorii relativity, vies co je vobec Riemanov tenzor, tenzor energie-hybnosti, metricky tenzor a pod? Daj sem ako som pytal v inej teme konzistentnu matematicku teoriu a mozme sa bavit. Takto tliachas a fabulujes.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Od neho sa žiadnej teórie nedočkáš, zbytočne po ňom niečo také požaduješ, pretože ani nevie, čo to je.
On nemá znalosti fyziky ani na úrovni ZŠ. Potom si myslí, že ho všetci vedci klamú, pretože nechápe ani Newtonovým zákonom.
agud
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa agud »

Aký máte dôkaz, že hmotnosti planét, hviezd i galaxií sú vypočítané správne?
Zmenou hmotnosti sa gravitačná sila mení rovnako ako odstredivá sila a preto môžete za hmotnosť planéty dosadiť hocijaké číslo a planéta sa bude pohybovať po tej istej dráhe.
Ako môže niekto tvrdiť, že čierna diera je tvorená hmotou z nekonečnou hustotou, keď takúto hmotu nikdy nikto nevidel?
Pohyb hviezd okolo priestoru kde nikdy nikto žiadnu hmotu nevidel nieje dôkaz že tam aj nejaká hmota naozaj je.
Chcete mi tvrdiť, že o dráhe telies, ktoré rotujú vo víre tornáda rozhoduje gravitácia.
Je to náhoda, že galaxie vypadajú rovnako ako družicové snímky tornáda?
Galaxie sú vesmírne tornáda. Žiadne hmotné teleso sa v strede tornáda nenachádza.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...preto sa vsetky tieto domnienky zvacsa nazyvaju teoriami :roll: my sa na ne mozeme akurat tak spoliehat, pripadne vediet, ako sa tieto udaje pocitaju, a nie, ani odbornik Tvojho kalibru nas nemoze presvedcit o opaku...

...inak nahodou s menom Alexandex Jaray nemas nieco spolocne? :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

agud napísal:Ako môže niekto tvrdiť, že čierna diera je tvorená hmotou z nekonečnou hustotou, keď takúto hmotu nikdy nikto nevidel?
vdaka pozorovaniu gravitacneho zakrivenia
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ratzi - asi nie, vlastným menom je to Vladimír (priezvisko som nedohľadal). Podľa poznatkov z diskusií k jeho príspevkom na Pravde (odkaz na jeho blog som dával do inej témy) je to pomerne známa postavička z Mysterie a iných fór. Človek, ktorý má vlastný svet s vlastnou fyzikou, zrejme istá forma duševnej poruchy (odmieta akceptovať realitu a to, čo sa mu nehodí do krámu, bez zamyslenia sa nad, tým odmieta).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

stoporko: ved prave, dobre pises, preto ma napadol Jaray :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dnes, 19.2.2016 o 23:15 na TA3 bude v relacii Rozhovory cez polnoc tema gravitacne vlny, zaregistroval som len uputavku, neviem aki hostia tam budu, ale bude to priamy prenos a bude mozne klast otazky cez internet. V sobotu bude aj repriza a bude to aj v archive, ale uz bez moznosti sa zapojit.
Napísať odpoveď