"Som zvedavý, či by si bol ochotný zaplatiť 7€ ročne na podporu homosexuálov, alebo na čiastočné hradenie nákladov na potraty. " ..prave ze ich plattm + kopec dalsich blbosti co nevyuzivam .. preto nikdy nepodporim odluku statu od cirkvi... ak ked tak systemove riesenie ... ked odluku tak vsetkych co nezastupuju vsetkych ludi ...
samozrejme ze by bolo lepsie keby sa o to staral stat ... a ldia v cirkvi by si hradili len svoje naklady (cize aj platy fararov...)...ale to tak nie je ..
mLuks
stat nepodporuje nabozenstvo ale cirkvi ... cize ludi v spolocenstve(a podporuje vsetky registrovane... cirkvi ...organizacie... ) ... aj skauti maju ideologiu ... ako aj zastnci zivotneho prostredia...
statne sviatky su schvalovane zakonom a vacsinou cize demokraticky .. a bavime sa o statnych sviatkoch nie cirkevnych .. nezabudaj ze 70 % sa hlasi k krestanstvu ... preco by namala tato skupina mat svoj sviatok .. to ze je v ustave ze sa SR nevaze na ziadnu ideologiu alebo nabozenstvo je koli diskriminacii a potlacani malych nie aby nemohli podporovat ziadnu ...
"svojích chýb, stáva sa ľudskejšou, humánnou" to ludskejsie a humanejsie je len vdaka tomu ze mame dostatok portavy aj pre ludi ktory nie su prinosom pre spolocnost ... alebo ju ohrozuju ..
pes je normalne zvira ako kazde ine .. ak sa chova ako jatocne je mozne ho jest nie je to nic z moralkou ... ale ak ho chovas ako priatela je to zas ina vec... psi sa ale nejedia z ineho dovodu a to z mozneho prenosu smrtelnych chorob mna cloveka ..
zajvne v indii nechovaju kravi ako jatocne zviera... maju k nemu iny vstah..
moslimovia...kultura postavena na utrpeni ludi (zeny deti neveriaci) ..to nazyvas kulturou ... ??? to s kulturou nema nic spolocne ..
fakt je ten ze sa clovek zacina zaoberat dobrom a zlom az vtedy ked ma uspokojene vsetky svoje zivocisne potreby..
podla zakona to nie je vrzda ..ale aj zakonodarci ten pojem len prebrali a nevymisleli... ani v koncentrakoch to neboli vrazdy ...lebo ti zidia neboli podla nich ani ludia ... ako aj ked zabili v stredoveku cernocha tak to nebola vrazda lebo cernoch nemal dusu a nebol clovek .. cize ak chces v spolocnosti niekoho legalne zabijat musis z neho spravit necloveka ... ten isty princip funguje aj pri potratoch .. diokonca je potrat v riamom rozpore s hipokratovou prisahov . ... vsetci potratari by uz davno mali vratit diplomi.. ale je to pohodlne zabit svoje dieta a nemusiet sa on starat a chodit po dovolenkach, diskotekach ... ci dostavat dom .. alebo nedaj boze pokazit si postavu... a kedze to este nebol ani clovek takze ziadne vycitky.. az na obcasny post abortivny sindrom ale s tym sa uz tych par tisic zien nejak vyrovna ... hlavne ze chlapi v klude popijaju pivo.
moralne hodnoty tu boh netresol ...ale stvoril svet podla zakonov zivota .. aby ho bolo hojne a aby nik netrpel ... co je v sulade s jeho zakonmi je moralne lebo to podporuje zivot co nie je podporuje utrpenie , bolest a smrt...
mal som na mysli dom ako domov s adresou ...a moznostou trvaleho pobytu ..
ked ta niekto prijima do zamestnania tak nieco od teba ocakava ... ma pre teba poziciu a to co budes robit... to je plan tvojho sefa ... ked ho budes robit dostanes mzdu ked nie budes sankcionovany... bezen sa k tomu planu dostanes tak ze komunikujes s sefom .. alebo tak ci ti na ucte pribudaju peniaze alebo sankcie... cize beznym pozorovanim dokazes zistit ze ked urobis toto tak ti na ucte pribudne aked urobis toto tak tio na ucte odbudne... a to pozorovanie a vnutorny dialog, modlidba sa vola hladanie bozieho planu... rozlicosvanie co je osozne pre zivot a co zivotu skodi.. to co je osozne tak je dobre (moralne) a zivot z toho prekvita a to co nie tak je skodlive - zle (nemoralne ) a zivotu to ublizuje...
moj koncept viery nie je mozne naburat.. lebo nevychadza z racionalneho zakladu (z logiky) ale s osobnej skusenosti ...a denodenom prezivani... cize v podstate mi je absolutne jedno ako to funguje ale je pre mna dolezite ze to funguje... a to ze pan boh vie ako sa rozhodnem nezanmena ze sa rozhodne za mna ... bozie stvorenie nie je dokonane .. a boh stale este tvori ...
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2016, 10:08)
AllGoneDead
uz ma to nebavi opakovat xkrat ...
keby moralku urcovala spolocnost ... mohlo by bit moralne hocico .. co nie je pravda ... spolocnost urcuje spolocenske hodnoty a moralku spoznava
lebo moralka je system ktory rozlisuje dobro od zleho .. co spolocenske hodnoty mozu bit moralne(dobre) alebo nemoralne (zle) ... ak je nieco dobre tak to zivot podporuje... ak je nico zle tak to zivot utlaca...
bez ohaldu nato co si o tom spolocnost mysli
"Ak je v nom oplodneny plod, tak je to plod. Alebo ty bezne hovoris ze drevo je uhlie? Nepouzivas slovo lad ci para ale voda?" stale je to H2O ..cize clovek... aj ked je to dieta je to clovek aj ked je to adolescen je to clovek aj ked je dospaely je to clovek aj ked je to plod je to clovek ...ja ked je to lad je to h2o aj ked je to para je to h2o aj ked je to tecuca voda je to h2o ... plod je clovek.
teologia je asi takou istou vedou ako psychologia... podla mna su to vedy... co ale asi vacsina so mnou suhlasit nebude...
"Ty sa snazis vsugerovat citatelovi dojem, ze s vierou sa jeho zivot zlepsi." ...kde ??? ja stale hovorim o sebe... ano moj zivot je lepsi ako aj zivot mojej rodiny kedze som jej sucastou.
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2016, 10:12)
pravo ...pozri si tento dokument ... neexistuje jednoznacna definicia prava len z jedneho pohladu .. oblasti https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q= ... 4388,d.ZWU