oznámenie z polície
oznámenie z polície
Zdravím, prišlo mi oznámenie z polície ktoré si nemôžem vyzdvihnúť pretože som stovky km od domova, čo sa stane s tým listom ak si ho nevyzdvihnem? môžu tam byť nejaké predvolanie na základe ktorých môžem byť pokutovaný v pripade že sa nedostavím? alebo ak to nevyzdvihnem tak je to prípadne predvolanie neplatné? skúšam sa tam druhý deň dovolať no nikto to neberie, budú ma môcť vôbec o danej veci informovať telefonicky? ďakujem
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: oznámenie z polície
Mne keď prišlo predvolanie na výsluch tak tam písalo že ak sa nedostavím budem pokutovaný podľa nejakého zákona. Čiže bolo by dobré zistiť o čo ide, poprípade sa dohodnúť kedže si mimo domova.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Moze to byt tiez predvolanie na dopravny inspektorat a kedze sa nedostavis k objasneniu, tak budu to prejednavat bez teba a nebudes mat moznost obhajit sa.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hlavne zabudni na to, ze ked to nepreberies tak to neplati, to by bolo prilis jednoduche sa vyhybat povinnostiam.
Ak bývaš na dedine, tak zvyknú to poštárky dať aj rodinným príslušníkom.
Dedina nie je podmienkou, aj v meste sa to deje, pokiaľ sa poštárka s rodinným príslušníkom pozná. 
Ak si dlhodobo mimo svojho bydliska a niečo také očakávaš, je dobré si zriadiť na pošte splnomocnenie, stačí Ti meno a číslo OP osoby, ktorú chceš splnomocniť na preberanie zásielok - vrátane zásielok do vlastných rúk. Predpokladám, že vydajú aj tieto úradné zásielky.. či?
Ak si dlhodobo mimo svojho bydliska a niečo také očakávaš, je dobré si zriadiť na pošte splnomocnenie, stačí Ti meno a číslo OP osoby, ktorú chceš splnomocniť na preberanie zásielok - vrátane zásielok do vlastných rúk. Predpokladám, že vydajú aj tieto úradné zásielky.. či?
práve som sa dovolal na ústrednu a tam mi povedali že musí niekto z rodiny ísť s týmto oznámením na políciu, podľa neho sa vyhľadá dané predvolanie a zistím o čo ide..
Brm, tak ako pises. Posta ma vlastne solnomocnenie na preberanie, je to mala zlta karticka. Da sa s tym prebrat aj list do vlastnych ruk, ak si bol tak splnomocneny.
Ja mám takú modrú kartičku, neviem, aký je rozdiel vo farbe... 
Mozno zmenili farbu, nebudem sa hadat.