Ake kotuce+platnicky na Audi A8?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Ake kotuce+platnicky na Audi A8?

Príspevok od používateľa heker »

Ake predne kotuce a platnicky na Audi A8? Pozeram po ATE, Zimmermann, Textar, TRW, teoreticky Brembo, obycajne brzdy, nie keramicke. Rozmer je 321x30mm, roztec 5x112, oznacenie kotuca 4F0615301E, oznacenie platniciek 4E0698151M.

Celkom dobru skusenost mam s ATE, najma ATE PowerDisc, tiez Zimmermannom (ale rychlo sa deru). Velmi dobre ohlasy ma aj Textar na internete a aj od mechanikov co som pocul.
Fuxxo
Darca
Darca

Re: Ake kotuce+platnicky na Audi A8?

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Kolko chces do toho pustit? EBC ta nelaka? Ja mam kombinaciu ako ratzinger666 tj. Turbo grooved kotuce 312mm a platnicky yellow stuff a brzdi to ako debilne :D ate pd mam vzadu a na tie tiez nemozem nadavat...
heker
Redeemer
Redeemer

Skus mi k tym EBC napisat viac, daky link, cenu, aby som mal predstavu. Lebo napr. Zimmermann s chladenymi dierkovymi kotucmi je okolo 2x70 eur a platnicky 55 eur. Tie ceny su plus minus okolo tejto sumy, neviem z hlavy. Tvoja kombinacia co vyjde?

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2016, 20:02)
Brzdové kotúče D1392 - Premium
Popis:
Ventilované
Priemer: 321mm
Hrúbka: 30/28 max/min
Výška: 59mm
Základná rada brzdových kotúčov od EBC
151 eur (to je cena za dva kotuce alebo za jeden?)

Brzdové platničky DP41495R - Yellowstuff Race
133 eur
Fuxxo
Darca
Darca

http://www.ebcbrzdy.sk/

to je priamo dodavatel pre SR..

neviem co ti ku tomu napisat.. su to kotuce aj platnicky na race ucely. kombinacia kotucov turbo groove a platniciek yellow stuff je klasifikovana do beznej premavky aj na preteky. Tie platnicky brzdia super za studena a ked sa kus zohreju, tak je to citlivejsie :) ale pri dupnuti na brzdu je to znacne hlucnejsie ako klasika hladke kotuce. Da sa to prirovnat k brembomax kotucom (myslim hluk, lebo brzdny ucinok EBC je ovela vyssie)

moja kombinacia je 200€ kotuce + 130€ platnicky

0908 908 905 - cislo na majitela (Kamil Melich), cislo je aj v kontaktoch, ale to druhe je na jeho brata a ten vie o tom velke hovno.. volat po 9:00 lebo je mierny spachtos a on ti povie viac o EBC a podla tvojich poziadaviek ti povie co by bolo pre teba vhodne.. chodi aj jazdit, EBC pouziva na svojom Cliu upravenom.. proste ma s tym skusenosti...

pre ilustraciu, takto vypadaju moje, ked som ich nahadzoval...
Prílohy
DSC_2677.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Ako sry, porovnavat Clio a A8 je podla mna rozdiel, nehladiac na vykon, ale hladiac na vahu vozidla. A to hra podla mna velku rolu v tejto veci. Fotka, ktoru si sem hodil mi pripada ako kombinacia ATE PD a dierovanych Zimmermann.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tie j*bnute kotuce mi zozrali platne za cca. 3000km na aute so 70kw, a to som sa nemusel ani snazit... asi tomu prispeli aj obute slicky, ale na limuzinu by som to urcite nedaval... okrem toho vsetky zmesi sa dlho zohrievaju... uz ich nemam, inak to za tie prachy brzdi slusne...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pripadne kombinacia Black Diamond a EBC Yellow Stuff. Mal som ich na mojom ST tiez. Extremny vykon, ale zase neocakavam, ze s A8 sa pojdu jazdit kopce ci trate.

Ak s tym jazdis normalne, podla mna ti stacia OEM kotuce aj platnicky. Ti inzinieri nie su blbi, ktori to navrhovali.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Tak-tak. Ako pise p4ra, zbytocne by si vymyslal teplu vodu. Ine by to bolo, keby sa ozaj chces ostrejsie jazdit, co ale tomu nenaznacuje, kedze A8-sma je kriznik.
Imho, ideal je drzat sa vyrobcu a nim predpisanymi kutucmi a platnickami. A ked by si chcel krajsi look, zhod prasatka, hod ich do prasku.
heker
Redeemer
Redeemer

Cervene prasiatka nech si davaju tuneri na Fabie, to ja nepotrebujem. Mne ide o ucinnost a trvacnost. Takze EBC vzhladom na to co pisete zrejme nie, aj cena je tam dost slusna. Origo kotuce nebrzdia az tak dobre, pojdem teda bud do ATE alebo Zimmermann.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak ide o trvacnost, pozor pri vrtanych zimmermannoch, kazdy vrtany disk totizto podstatne skracuje zivotnost platni...
heker
Redeemer
Redeemer

To je mi jasne. Preto sa priklanam k ATE PowerDisc.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

powerdiscy sa zvyknu pri prehriati krutit
heker
Redeemer
Redeemer

Tak potom hladke ATE alebo ake?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

radsej hladke... opat aj kvoli zivotnosti a ani platne potom tolko neprasia... ale ATE by som si urcite nedal, ale to Ti zase ja nechcem rozhovarat... idealne by bolo, keby si sem napisal dostupne znacky a modely v rozpocte, ktore vies zohnat, ak chces napr. kupovat zo Slovenska... na sportove auto by som Ti vedel poradit dost obsirnejsie... na limuzinu za ucelom kvality a trvanlivosti neviem, snad Brembo s platnami Textar, tie spolu myslim funguju vyborne, nie su nejake drahe, netreba ich dlho zohrievat a dlho vydrzia...
Fuxxo
Darca
Darca

heker napísal:Ako sry, porovnavat Clio a A8 je podla mna rozdiel, nehladiac na vykon, ale hladiac na vahu vozidla. A to hra podla mna velku rolu v tejto veci. Fotka, ktoru si sem hodil mi pripada ako kombinacia ATE PD a dierovanych Zimmermann.
tak to nemozes porovnavat, zvlast, ked ma clio predne kotuce povedzme 280mm a A8 D3 321mm kotuce a rovnako aj s platnickami.

co sa tyka ATE PD, je problem nemam..

ostane to na tebe, ze co si vyberies, lebo 100 ludi, 100 chuti. jeden ti odporuci ATE a dalsi ti povie, ze nie, ze sa vlnia. na dalsie ine problemy atd atd..
heker
Redeemer
Redeemer

Elit, Aci, Gafa, Autickovo, Tvojediely24, tam to niekde budem brat. Prakticky z netu sa da objednat vsetko.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fuxxo: ved tie powerdiscy su vyborne, len si treba davat pozor na to prehriatie... dost sa o tom aj popisalo, kukni napr. aj ceske racingforum alebo dieselpower... na tazke auto by som ich nedaval, iked sa zase predpoklada nizsia zataz co sa tyka casteho ostreho brzdenia...
heker
Redeemer
Redeemer

Nemam to popravde nastudovane tak ako aj ty. Takze ak ATE PD padaju, tak co potom, obycajne ATE? Alebo Brembo+Textar? Ale aj Brambo ma viacej verzii kotucov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

brembo ma hladke iba zakladne, maxy su rezane a zvysok je vrtany... ale tam su uz ceny uplne kdesi inde... ale klasicke budu uplne stacit, iked za druhe najlacnejsie maxy sa oplati priplatit... pozri ale, ci robia Tvoje rozmery, ale mali by ich robit vo vsetkych, v ktorych robia klasicke...

platne su loteria... neviem, ktore vyslovene dlho vydrzia, viem, ze textary su na tom dobre... zo sportovych su na tom vyborne napr. endless superstreet m-sports, ale to Ti nepomoze, aj tak budu mat kratsiu trvanlivost ako bezne seriove...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mal som ATE PD - aj po dobrom zajazdeni som ich lahko prehrial a skrutil, takze po zvysok zivotnosti kotucov som mal len trasenie do volantu + neskutocne pilili platnicky, predne kolesa som mal kazdy den z bielej ciernu a este sa to hovadsky tazko umyvalo
Tak som kupil ATE klasicke, viac menej to iste len tolko neprasia, ale to trasenie do volantu je fakt o hubu.
Ak ma Predok 321mm to je to iste co mam na mondeu, akurat vaha tam je +dobrych par 100kg, asi by som sa ATE vyhol.
Napísať odpoveď