Registračná daň je protizákonná, máte nárok na jej vrátenie
Registračná daň je protizákonná, máte nárok na jej vrátenie
Ťažko povedať, či je to len predvolebný ťah alebo na to Sulíkovci budú tlačiť aj po voľbách...
Každopádne neviem o žiadnom inom štáte v EÚ, ktorý by mal podobne nezmyselné "poplatky", a.k.a. výpalné pre súdruha Fica.
https://www.facebook.com/RichardSulik/p ... =3&theater
R. Sulík: Daň za registráciu áut nie je harmonizovaná na úrovni EÚ
Sulík: Poplatky za registráciu ojazdených áut zo zahraničia sú proti pravidlám EÚ
Každopádne neviem o žiadnom inom štáte v EÚ, ktorý by mal podobne nezmyselné "poplatky", a.k.a. výpalné pre súdruha Fica.
https://www.facebook.com/RichardSulik/p ... =3&theater
R. Sulík: Daň za registráciu áut nie je harmonizovaná na úrovni EÚ
Sulík: Poplatky za registráciu ojazdených áut zo zahraničia sú proti pravidlám EÚ
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Registračná daň je protizákonná, máte nárok na jej vráte
tiez som to cital vcera, ale podla mna urcite ide o predvolebny tah. fico zostane pri moci aj tak nasledujuce 4 roky a ta dan sa nezmeni 
Len tak pre zaujimavost,kolko to robi,ta registracna dan?
-
guess.whoo
Redeemer
no napr. teraz predava kolega v nemecku svoju A3 3.2 188kw a tam by vysla ta dan na 1650€ cca na 8-9 tisicovom aute
Treba byt ZTP a neplatite nic 
-
p4ra
Redeemer
Urcite by som chcel byt zdravotne tazko postihnuty len preto, aby som neplatil registracnu dan.
Rozum, ako podme v zime na jahody.
Ano viem, ze sa to da dosiahnut aj podvodom.
Rozum, ako podme v zime na jahody.
Ano viem, ze sa to da dosiahnut aj podvodom.
Mali to vari v Madarsku a tam to hned EU stopla.
-
guess.whoo
Redeemer
podvodom? ze to najprv prihlasis na niekoho so ztp a potom prehlasis? nie je tam nejake obmedzenie?
-
p4ra
Redeemer
Aby som bol uprimny, neviem presne, ako sa to robi. Ale vzhladom na to, ze chystam v blizkej buducnosti kupu auta (pravdepodobne z Nemecka, a ak sa mi nezmenia plany), tak mi bola ponuknuta aj tato moznost, ale som ju odmietol a na viac detailov som sa nepytal.
-
Andi_Cibula
Addict
Dať si pobyt v inej krajine a tejto džamahírii nezaplatiť ani cent.
-
RATZINGER666
Darca
mikioko: ZTP su oslobodeni od dane iba ti, ktori na auto dostali prispevok od statu, co tiez nie je najjednoduchsie zabezpecit... pokial si kupuju auto za vlastne, poplatok sa znizuje na 50%, avsak tato zlavena ciastka moze byt max. do vysky 100e... a to je pri vykonnejsich modeloch uplne zanedbatelne...
-
Fabo
Hardcore addict
Na druhu stranu mozes vrazit za 2 roky skoro tie iste prachy do poistiek. Treba si rozmysliet co a ako. Aj s ohladom na predpisy o tom ako dlho mozes mat auto v inej krajine bez prihlasenia.Andi_Cibula napísal:Dať si pobyt v inej krajine a tejto džamahírii nezaplatiť ani cent.
Ja som nemyslel podvod, chcel som len rypnut trosku:-)
-
RATZINGER666
Darca
http://www.etrend.sk/auto/zvysene-popla ... epise.html
"Vlnu nevôle vyvolali už prvé prihlasovacie poplatky, ktoré naozaj výkonným autám predpisovali platbu takmer 3000 eur. Po novom sa zvýši poplatok (až) na 6308 eur."
"Vlnu nevôle vyvolali už prvé prihlasovacie poplatky, ktoré naozaj výkonným autám predpisovali platbu takmer 3000 eur. Po novom sa zvýši poplatok (až) na 6308 eur."
To co za kravina? Akoze dan za predaj auta? Cize clovek predava 10 rocne auto, preda ho za 6000 eur. A zrazu ma zaplatit este 1122 eur za poplatok, lebo auto ma 170kW? Teraz to mam ja zaplatit zo svojho, zaplati to kupujuci alebo si to podelime? Bud na tom prerobim ja alebo kupujuci, alebo obaja, nabali sa len stat. Teraz by sa mali ozvat aktivisti, pravnici, ustavni pravnici a hlavne ludia z Europskeho parlamentu ci komisii, aby tuto zlodejinu na Slovensku zastavili.
Obavam sa, ze ak tieto poplatky zacnu platit, tak klesne predaj aut, klesne hlsvne predaj starsich aut s vyssim vykonom, klesne pocet dovezenych aut a hlavne stupnu ceny.
Obavam sa, ze ak tieto poplatky zacnu platit, tak klesne predaj aut, klesne hlsvne predaj starsich aut s vyssim vykonom, klesne pocet dovezenych aut a hlavne stupnu ceny.
-
RATZINGER666
Darca
citaj este raz - pri 10r aute si nezohladnil vekovy koeficient 0,16, to vychadza na 180e...
dalsia vec, ako je formulovana veta "V praxi to znamená, že poplatok nezaplatíte iba pri prvom zápise, ako to bolo doteraz, ale aj pri ďalšom predaji, pričom je jedno, či druhom, treťom, desiatom."
to by mohlo znamenat aj to, ze poplatok neplati kupujuci, ale predavajuci... ale podla mna je to iba zle formulovane, lebo v pripadoch nizsie je poplatok porovnavany s tym 33e administracnym pri prihlasovani...
dalsia vec, ako je formulovana veta "V praxi to znamená, že poplatok nezaplatíte iba pri prvom zápise, ako to bolo doteraz, ale aj pri ďalšom predaji, pričom je jedno, či druhom, treťom, desiatom."
to by mohlo znamenat aj to, ze poplatok neplati kupujuci, ale predavajuci... ale podla mna je to iba zle formulovane, lebo v pripadoch nizsie je poplatok porovnavany s tym 33e administracnym pri prihlasovani...
Jaj, koeficient som zabudol. Aj tak je to nehorazne predrazene a je to zlodejina, nic ine. Ved ked si kupujem auto alebo doveziem, tak su tam poplatky za prihlasenie, tiez sa prihrava biznis firmam s STK, EK a KO, plati sa dan z PHM, DPH, teraz zase dake dalsie zdanovanie vo forme registracnej dane ci poplatku za prihlasenie. Zacinaju z toho robit biznis ako s cigaretami ci PHM, tam si mozu dat dat aku chcu, ludia aj tak budu fajcit, budu tankovat.....
-
RATZINGER666
Darca
je, malo by to byt zrusene uplne, ale toto je lepsie pre starsiu jazdenku, pre tie vykonnejsie extra... na druhej strane ako krajina mame nizke zakonne poistky, kontroly apod.
Zakonne poistky je opat len biznis pre sukromne poistovne a tie aj pri tychto nizkych poistkach dokazu tvorit milionove zisky. Ale stale sa nechytaju na banky a ich zisky. Viem, ze napriklad v Anglicku su vysoke ceny poistiek, ale nepoznam sposob delenia penazi, mozno cast z toho ide na vystavbu a opravu ciest.
-
RATZINGER666
Darca
ano, to je pravda, ja som to uviedol iba ako priklad vydavkov pre konecneho spotrebitela...