Čaute IT profici. Mám taký záludný rpoblém a už fakt netuším kde by som mohol hladať riešenie.
Ide o problém s tlačiarňou že zadá s ajej uloha na tlač,Windows 8.1 alebo windows 7 dá ulohu do fronty tlače ale dáta su do tlačiarne odosielané hrozne pomaly skutočne po pár kB.
Uvediem príklad. Windows 7 Hp tlačiareň laserová síce 12 ročná ale nevadí,rposte chcelo sa na tlačiarni vytlačiť JPEG file s velkosťou 1MB čo neni vela a tlačiareňa sa chovala akoby bol zaplnený buffer alebo čo.Keď som si rozklikol tlačovu frontu bolo vidieť že uloha je zaradená ale bolo do tlačiarne odoslaných možno 15KB z 1 MB aj po niekolkých minutách čakania.Skúšal som zmeniť nastavenia tlačového rpocesora ,tyap dát odosielaných do tlačiarne na RAW-nepomohlo,vypol som tlačšiareň,odpojil napôájací kábel,zapol vypínač nech sa vybiju konmdenzátory nech si vymaže pamäť kieď tam bolo niečo seknuté v bufferi nech s ato premaže-nepom,ohlo,resetoval som printer spooler service- nepomohlo,vymazal som v system32 adresari spoool/PRINTERS subory čo boli v adresari-nepomohlo stále rovnaká chyba bezo zmeny,reinštaloval som ovládač tlačiarene a predtým som ho riadne odstránil-nepomohlo,akonahle som však pripojil inu Ho tlačiareň ktorá bola nazdielaná na sieti cez iný PC tak tlač toho istého suboru išla okamžite a bezproblémov.Ešte dodám že tlačiareň na ktorej to nešlo bola pripojená k PC na ktorom bežal Win 7 cez USB kábel napriamo,bez nejakých redukcií rposte napriamo.
Ďalší prípad Windows 8.1,zas HP tlačiareň a notebook lenovo.Tlašiareň pripojená cez USB kábel napriamo a to isté zaseknutá tlačová fronta.Znova tie isté postupy,pomohla až reinštalácia driveru z originálneho CDčka k tlačiarni,tlačiareň nastavfená na tlač cez WiFi.PO jednom dni znova to skolabovalo tlač znova nejde,skúšal sa reštasrtovať aj router a ani tak,na lkabli predpokladam že to taktiež nepojde,napadá ma už jediná vec skusiť reinštalnúť Windows ale ak by to aj tak blblo tak tie tlačiarne asi podpalim a vyhodim do vzuduchu rozkiopem a rozstrielam AKčkom a drbnem na to atomovku šak toto neni už normálne..nejaké nápady??
Problém s tlačiarňou
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s tlačiarňou
Rada je jednoducha - kupit novu tlaciaren, ktora ma plnu podporu novych operacnych systemov. Taktiez som mal staru tlaciaren HP, mala sice len 7 ci kolko rokov, ale po reinstalacii Win7 skoncila. Nech som robil co som robil, tak dokazala akurat tak tlacit a nic viac. Skener som nespojazdnil, skusal som rozne ovladace, nic. Tak som cez stary netbook a WinXP skenoval. Nakoniec som kupil nove multifunkcne zariadene a bolo po probleme. Ked som sa zaujimal o problem a hladal riesenia, tak aj na HP fore ci supporte riesili nieco podobne, len tusim s vyssim modelom a proste oficialna podpora uz pre Win7 a viac nebola, teraz si nespominam, ci tam bola Vista alebo nie. Darmo budes nieco skusat a trapit sa, obavam sa, ze tvoj problem nijak nevyriesis a je to problem predovsetkym ovladacov k tlaciarni.