Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa beardie »

dnes mi prisla obalka na volbu postou, v pondelok vyplnene odosielam
zaujimavost je, ze na spiatocnej obalke je uz cislo, pravdepodobne nejake poradove
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mne stale nic. Az sa obavam, ci to vobec dojde kua. Do kedy to je potrebne spatne zaslat aby to bolo pravoplatne uznane?
beardie
Redeemer
Redeemer

4.3. to musia mat
Tomik23
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tomik23 »

Ja som zhodou okolností predsedom v našom okrsku, a predseda dostane to isté čo iný člen komisie, a má viac práce akurát
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja taktiež stále márne čakám, ale tak na druhej strane faktom je, že ešte je dosť času. Aj ak by som to odoslal v polovici februára, stále by to malo dôjsť pred požadovaným dátumom. Iba sa obávam, že ako a či vôbec mi pošlú predplatenú obálku, alebo si to budem musieť platiť sám. Jedna vec je v EÚ, ale druhá vec je tu...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

navratovu platis sam
//dnes do Skotska prisli aj kamosovi, ktoru ziadal tesne pred koncom lehoty.
ja som sa bal, ze moja sa ako vacsina listov a pohladnic "strati" - Briti to odmietnu dorucit, lebo adresa nezodpoveda ich standardu. tak dufam, ze podobne zvyky nemaju aj na Islande ci v Japonsku, alebo inde vo svete
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Trend po velkom zaujme o clanok a nedodstupnost Trendu v clankoch odomkol clanok, ktory sa tyka najvyssich clenok strany Smer a podvodoch na DPH za 80 milionov eur. Clanok je dostupny tu - http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2 ... e-dph.html
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dalsi prieskum, asi prvy kde sa prejavil Prochazkov "in vino veritas" ulet, SIET klesla z priblizne 14% az na 8%. Ziskali hlavne OLANO (8.6%) a SAS (6.6%) - a mozno prekvapivo aj MOST (9.9%). Zaujimave cislo ma tiez SMER, len 36%, prave po tych balickoch, ale asi za to mozu aj strajkujuci.
heker
Redeemer
Redeemer

Treba spomenut, ze v tom prieskume ma SNS 10 percent a Kollarova strana vari 6 percent. Cize tomu prieskumu netreba v ziadnom pripade verit.
beardie
Redeemer
Redeemer

ocakavam, ze SaSka bude stupat, ostatne strany (Siet, KDH, Most) nemaju co ponuknut a nevedia sa od Smeru distancovat
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - Nie, Kollar mal iba 4 a to uz mali aj 4 a pol, takze prakticky neziskal nic. Preco tomu netreba verit? O kolko menej doveryhodny je ako ine - a preco, podla teba?

beardie - ohlasom SAS suhlasim, hlavne ked ich volici uvidia, ze maju vyse 6 a pol, to uz je celkom "bezpecne" percento, mozu stratit strach z prepadnutia hlasu, ohladom Siete, tiez suhlasim, ked budu v mediach opakovat tu jeho uvahu a nasledne popretie, znechuti to este viac volicov a potom ked budu mat pod 6%, mozu tych volicov, ktori mu este zostali odradit prave strach s prepadnutia hlasu, takze to vinko mu moze byt este osudne, aj preto ze nema prave najrozhodnutejsich volicov.

MOST a KDH maju naopak vela istych volicov, ktori ich budu volit v kazdom pripade, ale myslim ze nemaju sancu ziskat hlasy Siete.
beardie
Redeemer
Redeemer

ked spominate Kollara, myslite toho Sme Rodina a nie toho zo Skoku PhD., ze?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja ano, ved ten zo SKOKu nema ani percento a ten zo Sme rodina je aj v nazve strany pravdepodobne.
heker
Redeemer
Redeemer

Preco tomu netreba verit? No preto, ze SNS je strana o jedno cloveku a to o Dankovi, ktory je jedina znama postava z SNS. A kto je vlastne ten Danko, kde sa vzal a co vedia o nom ludia povedat? Podla mna nic. Je to strana bez reformy, bez ekonomickych rieseni. Prizivuju sa na Slotovej antimadarskej kampani a teraz na utecencoch, nic viac a nic menej. Ta strana v zivote nebude mat 10 percent a budu radi, ak budu mat 5 percent. Preco Kollarova strana Sme rodina nemoze mat tie 4 percenta ci kolko? Pretoze je to internetova strana z Facebooku a je to osoba, ktora nema co ponuknut a ktora ani nezije na Slovensku. Je to opat strana o jednej osobe, ktora vzbudila zaujem vdaka par videam na Facebooku ohladom ucecentov a fakticky nic viac. Teraz za posledne dni tam bol utok na Prochazku, ale to je asi tak jedine cim sa strana v poslednej dobe zviditelnila, ak neratam utecencov a omielania toho isteho. Cize strana o jednom cloveku, ak neratam Krajniaka z Posledneho kriziaka.

Strana KDH je podla mna uz mrtva strana, ktora zila kedysi z nabozestva ludi prevazne na Orave a vychode, dnes ju pokladam za stranu, ktora zije stale z minulosti. Strana, ktora tiez uz nema co ponuknut, Hrusovsky sa znusil aj dochodcom v kostole a je to osoba, ktora je davno za zenitom. Jedine pozitivum je mozno Figen, ale aj ten si v minulosti zavaril lacnym bytom a podobne. Za to taky Most-Hid, strana madarov, ktora ma stale svoje percenta, ci by mali skandal alebo nie. Da sa povedat, ze je to stabilna strana bez skandalov, ktora si drzi svoje percenta. Most je jedina strana, ktora je akceptovatelna opoziciou aj koaliciou, strana co drzi svoje dohody a vlastne nemusi ani vymyslat svoj program, slubovat programove vyhlasenie ani nic podobne. Strana SaS su ekonomovia na urovni, ktori racionalne uvazuju, ale ich program poznaju skor ludia, ktori si ho na internete nasli. Cize dochodcovia SaS ani nikdy volit nebudu.

Tym som chcel vlastne napisat, ze tomu priekumu neverim a to z toho dovodu, ze SNS a Kollarova strana Sme rodina nikdy v zivote take percenta nedosiahne. A moze tu niekto argumentovat tym, ze tie vzorky sa robia len na 1000 ludoch na Slovensku, takyto rozdiel tu nebol dlho v preferenciach a hlavne teraz mesiac pred volbami je to zvlastne. To co moze teraz uskodit Smeru, to su ucitelia a lekari, pretoze na utecencov sa uz mierne zabudlo. Ale verim tomu, ze Fico zvola do volieb este zo 5x tlacovku pre utecencov, aby postrasil dochodcov, teraz vrati ludom 10, 20 a mozno aj 40 eur ako vratku za plyn, cim si opat kupi podobne ako vlakmi chudobnych ludi, pretoze nic rozumne a racionalne nemoze ponuknut.

Strana Skok? To je kto, to je Miskov ako odidenec z byvalej vladnej strany, ktory by mal zobrat hlasy opozicii a o ktorom nic nepocut, akurat je ho tak vidiet na billboardoch po celom Slovensku?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ako to bude so stranami ktore sa nedostanu do parlamentu ale budu mat napr. 4.5 percenta, dostanu nejake financie? Ak ano od kolkych percent...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

3% a vyššie, 7,86€(2012) za jedného voliča, po týchto voľbách by suma by mala byť iná...(pravdepodobne vyššia :roll: )
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - postupne odpoviem podla stran...

Siet - klesla zo 14 na 8, ja si myslim, ze je to realne, ved toto mala byt hlavna strana proti Smeru a Prochazka sa opije a povie ze so Smerom pojde do koalicie kludne, navyse velakrat menil nazor na tuto temu, necudoval by som sa keby sa nakoniec nedostal ani do parlamentu. Logicky Sieti odobrali percenta podobne strany ako OLANO, SAS, MOST.

Smer - ako si spomenul, tie strajky ho mohli poskodit, takze 36, preco nie a vacsinou Smerak nebude volit pravicu, jedina moznost pre neho je prave SNS.

KDH - suhlasim, ale stale je to pomerne stabilna strana, uskodit im mozu hlavne prieskumy, ak sa priblizi k 5%, tak si to mnohi volici mozu rozmysliet.

Sme rodina - mnohe strany zacinali ako internetove a presadili sa, 4% neziskali iba v tomto prieskume, okolo 4% a uz aj 4 a pol mali vo viacerych predoslych prieskumoch a teraz aspon cast mohol ziskat prave od Siete. Osobne je to pre mna tiez prekvapenie, ale nemyslim ze tie 4% su uplne nerealne.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Frco napísal:mimochodom kolko za to davaju penazi, myslim obycajnemu clenovi komisie. Lebo co si pamatam z minulosti, tak to v prepocte vyslo asi 2 eura v hrubom na hodinu a to tam clovek musel byt od rana do neskoreho vecera, cize nejakych 14 hodin v kuse.
tento rok by to malo byt cosi nad 40e. odmeny su po novom oslobodene od dani a odvodov.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Kto sa nevie rozhodnut komu dat hlas, nech si spravi podobny prepocet pre vlastne parcialne preferencie

http://zbynovsky.com/share/volby-2016-koho-volit/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Makovnik - zaujimave, no neaktualne, zvolitelnost sa meni, Siet klesla a postrcila ine strany, az 3 ju predbehli a napr. SAS ma viac ako KDH, ale je zaujimave ako par poharov vina moze zmenit volby, ze? Kazdopadne by sa celkovy vitaz nemenil a este by si upevnil prvenstvo (myslim tu tabulku z odkazu).

Som velmi zvedavy na dalsi prieskum, ci sa ten posledny potvrdi, ci nie, alebo ci sa Siet priblizi k patke...
Napísať odpoveď