Ahojte,
mam na vas prosbu, potrebujem vyriesit ovladanie kurzoru mysi na pc pomocou ust. Vo svete je viac firiem, ktore to vyrabaju, ale chcu za to nekrestanske peniaze. Napriklad tato, co by aj splnala moje poziadavky chce za to cca 800 dolarov.
https://quadjoy.com/
Vyraba to aj ceska firma pod nazvom Mouthmouse, ale tie ceny su nehorazne tiez. Ja chapem, ze stat to preplaca pre ZTP, ale neni normalne, aby jeden mini Joystick bol tak drahy a firmy na tom tak zarabali.
Predstavme si cca 30 cm dlhy tuhy-tvarovatelny "husi krk", ktory sa zasunie na boku notebooku do USB, vytvaruje sa, aby klient si druhy koniec mohol dat do ust, na tom konci bude mala tycinka a jazykom kam ju nasmerujem, tam pojde kurzor mysi, zatlacenie simuluje klik a dlhe zatlacenie zase pravy klik.
Neexistuje, aby vyrobenie takehoto zariadenia bolo financne narocne. Odber viem zaistit, pohybujem sa s ludmi co by to velmi potrebovali a taketo all in one, ze zasunies a pouzivas, vytiahnes a schovas plus je to skladne.
Budem rad za kazdu radu ako toto rozbehnut. Ide mi skor o rady, pripadne cloveka co by mi pomohol s rozbehnutim.
ovladanie mysi ustami
Re: ovladanie mysi ustami
Napadaju ma neslusne slova, vyrobna cena toho "zazraku" bude par Eur, mozno doslova.
Staci kupit akykolvek analogovy (nie digitalny) joystick od 13€...
http://joysticky.heureka.sk/?o=4
Stiahnut program HotkeyP, bezplatny, vratane napovedy v Cestine...
http://petr.lastovicka.sweb.cz/ostatni.html
Nasledne je menu aj v Slovencine, takze postup je:
- menu > okno > moznosti (alebo ctrl+m)
- zalozka Joystick > Ovladat pohyb mysi pomocou joysticku
- nastavit rychlost podla potreby
- pre jednotlive tlacidla joysticku nasledne nastavit kliknutie mysi, lave, prave tl., koliesko, dvojklik...
- OK, hotovo
Skusal som to na gamepade, kde je len mala analogova packa a funguje to velmi dobre, pohyb sa postupne zrychluje, takze je mozne aj presne zamierenie, aj rychlejsi presun.
Chce to samozrejme vybrat vhodny joystick, co sa tyka rozmerov, tlacidiel, tvaru a vole, vsetko je to asi individualne.
Za cenu uz od 13€ funguje prakticky rovnako ako ten nezmysel za necelych 1000€, navyse, ak ma Joystick dalsie tlacidla, je mozne ich pouzivat na rozne funkcie, napr. lupa, prepnutie okna, hlasitost... Navyse su podporovane aj makra, takze jedinym tlacidlom je mozne spravit niekolko akcii naraz, prip. spravit postupne rozne akcie v zozname, je mozne nastavit napr. aj prednastavene texty, opat jedine tlacidlo, zobrazi sa zoznam a mysou staci vybrat zelany text..
Vyhodou je, ze tie joysticky pod Windows uz ani nepotrebuju instalaciu, HotkeyP je portable program, takze je mozne ho aj prednastavit a prenasat na USB kluci.
Staci kupit akykolvek analogovy (nie digitalny) joystick od 13€...
http://joysticky.heureka.sk/?o=4
Stiahnut program HotkeyP, bezplatny, vratane napovedy v Cestine...
http://petr.lastovicka.sweb.cz/ostatni.html
Nasledne je menu aj v Slovencine, takze postup je:
- menu > okno > moznosti (alebo ctrl+m)
- zalozka Joystick > Ovladat pohyb mysi pomocou joysticku
- nastavit rychlost podla potreby
- pre jednotlive tlacidla joysticku nasledne nastavit kliknutie mysi, lave, prave tl., koliesko, dvojklik...
- OK, hotovo
Skusal som to na gamepade, kde je len mala analogova packa a funguje to velmi dobre, pohyb sa postupne zrychluje, takze je mozne aj presne zamierenie, aj rychlejsi presun.
Chce to samozrejme vybrat vhodny joystick, co sa tyka rozmerov, tlacidiel, tvaru a vole, vsetko je to asi individualne.
Za cenu uz od 13€ funguje prakticky rovnako ako ten nezmysel za necelych 1000€, navyse, ak ma Joystick dalsie tlacidla, je mozne ich pouzivat na rozne funkcie, napr. lupa, prepnutie okna, hlasitost... Navyse su podporovane aj makra, takze jedinym tlacidlom je mozne spravit niekolko akcii naraz, prip. spravit postupne rozne akcie v zozname, je mozne nastavit napr. aj prednastavene texty, opat jedine tlacidlo, zobrazi sa zoznam a mysou staci vybrat zelany text..
Vyhodou je, ze tie joysticky pod Windows uz ani nepotrebuju instalaciu, HotkeyP je portable program, takze je mozne ho aj prednastavit a prenasat na USB kluci.
To je pekne, ale ja potrebujem hotovy produkt.
Joystick je super, ale predstav si cloveka, ktoremu nefunguju ruky ako sa nahne aby bradou pohol joystick. Jedine co sa stane je, ze bud spadne, alebo zostane vysiet...Toto zariadenie musi byt tak ako som vyssie napisal, prisposobene cloveku co je na voziku. Najlepsie ak je uz nieco take, nepotrebujeme tym ovladat, radio,tv a co ja viem co, staci simulovat pohyb a klik mysi. Odberatelov a hadam aj financovanie nebude problem, potrebujem proste pomoct rozbehnut vyrobu ak take nieco neni. Alibaba najst vyrobcu , Kickstarter zase reklama financovanie a podobne.
toto vyzera zatial najlepsie
https://www.thingiverse.com/thing:1090461
Joystick je super, ale predstav si cloveka, ktoremu nefunguju ruky ako sa nahne aby bradou pohol joystick. Jedine co sa stane je, ze bud spadne, alebo zostane vysiet...Toto zariadenie musi byt tak ako som vyssie napisal, prisposobene cloveku co je na voziku. Najlepsie ak je uz nieco take, nepotrebujeme tym ovladat, radio,tv a co ja viem co, staci simulovat pohyb a klik mysi. Odberatelov a hadam aj financovanie nebude problem, potrebujem proste pomoct rozbehnut vyrobu ak take nieco neni. Alibaba najst vyrobcu , Kickstarter zase reklama financovanie a podobne.
toto vyzera zatial najlepsie
https://www.thingiverse.com/thing:1090461
Problem je prave v tom, ze su na to dotacie. Pre vyrobcu je to cisty zisk - ta ceska firma pise, ze je mozne ziskat dotaciu 90%. Ak je malo konkurencie, tak nemaju dovod ist s cenou dolu, pretoze s vysokou dotaciou je to stale dostupne pre obycajnych ludi.
//neviem ci som to napisal dost zrozumitelne, tak to skusim s prikladom: ak vies vyrobit a predat vyrobok za 100 € a ludia su ochotni za neho zaplatit 100 €, tak je to fajn. Ale ked je na ten vyrobok dotacia 90 %, tak mozes cenu umelo zvysit na 1000 €. 900 mas cisty zisk a ludia budu stale ochotni dat tych 100 €. To je vsak extremny pripad, neviem ake realne naklady ma ta ceska firma, ale dovolim si tvrdit, ze aj tak maju vdaka dotaciam nadpriemernu marzu.
//neviem ci som to napisal dost zrozumitelne, tak to skusim s prikladom: ak vies vyrobit a predat vyrobok za 100 € a ludia su ochotni za neho zaplatit 100 €, tak je to fajn. Ale ked je na ten vyrobok dotacia 90 %, tak mozes cenu umelo zvysit na 1000 €. 900 mas cisty zisk a ludia budu stale ochotni dat tych 100 €. To je vsak extremny pripad, neviem ake realne naklady ma ta ceska firma, ale dovolim si tvrdit, ze aj tak maju vdaka dotaciam nadpriemernu marzu.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nechapem kde je problem? Vsak ked su na to dotacie tak si ju dotycny clovek vybavi a zaplati len urcite percento. Ci aj to je vela?
Alebo sa staras o stat aby nahodov neskrachoval tak hladas nieco lacnejsie?
Nema zmysel to vyrabat lacnejsie ked je o to zaujem.
Alebo sa staras o stat aby nahodov neskrachoval tak hladas nieco lacnejsie?
Nema zmysel to vyrabat lacnejsie ked je o to zaujem.
Na dotaciu cakas aj niekolko mesiacov a je to vela behania, naviac ked uz mas dotaciu na nieco podobne novu nedostanes, su na to limity podla druhu pomocky. A ako vravim s odberom neni problem. Staci, aby to simulovalo pohyb mysi, cena okolo 30 eur a pojde to ako teple rozky. Neni treba ziadne velke funkcie, na to su ini vyrobcovia. Napr este. Quadstick
-
LindaLiskova
Novice
Presne niečo také hladám pre brata.Leží v posteli v jednéj polohe a neovláda už ani ruky.Čo je ešte horšie je to,že nemá ani žiadné socialne kontakty.Keby ste objavili nejakú alternatívu ovládania myši či smart produktov ústami ktoré by si mohol dovoliť aj obyčajný bývalý robotník bola by som vám veľmi vďačná za tip.