pc niekedy vôbec nenabehne
pc niekedy vôbec nenabehne
zdravím : ) už dlhšiu dobu riešim problém ktorý neviem vyriešiť . Niekedy ked zapnem pc vôbec nič nenabehne : / proste žiadny obraz nič : D ale vetráky bežia všetky ... Pomôže len vypnúť pc a nechať ho tak cca 1 hod ... Potom už všetko ide normálne .. Toto sa mi stáva raz za mesiac : ) viete mi niekto poradiť kde by mohol byť problém ? dakujem
Grafická karta : GIGABYTE HD 7870 OC 2 GB
Procesor : AMD FX-8350 8-Core Black Edition
Doska: Gigabyte GA-970A-DS3P
Ram: HyperX Fury 16GB 1600MHz DDR3 CL10
Zdroj :Zdroj Fortron FSP600
HDD- WD Blue 10EZEX 1TB HDD
Chladič : Noctua NH-U12S
Skrinka: Zalman Z1, ATX
Grafická karta : GIGABYTE HD 7870 OC 2 GB
Procesor : AMD FX-8350 8-Core Black Edition
Doska: Gigabyte GA-970A-DS3P
Ram: HyperX Fury 16GB 1600MHz DDR3 CL10
Zdroj :Zdroj Fortron FSP600
HDD- WD Blue 10EZEX 1TB HDD
Chladič : Noctua NH-U12S
Skrinka: Zalman Z1, ATX
Re: pc niekedy vôbec nenabehne
Ako prve treba skusit iny zdroj. Ak nie zdroj, tak to moze byt doska. Pripadne aj grafika. Prva volba je ale v podobe testu zdroja. Ak sa ti to stane, skus vypnut zdroj vypinacom na nom, stlac par krat zapnutie pc gombikom a potom skus zapnut vypinac na zdroji, nasledne zapni pc.
rozmýšľal som či nemôže byť niečo zle nastavené aj v biose ... Prikladám foto
Mas to pretaktovane?
nie práveže nemám :
Tak neviem co cakas od biosu, ze pei zlom nastaveni sa raz za mesiac nezapne? To veru nie. Treba skusit inh zdroj.
Mal som rovnaky problem, "creva" toho PC som predal kamosovi, s tym, ze ak by bol problem, peniaze mu vratim, uz to ma pol roka a funguje mu, takze problem bol pravdepodobne v zdroji, ktory mi zostal spolu so skrinkou.
Na dalsom PC bol podobny problem a tiez tam bol zly zdroj.
Preto suhlasim, vyskusat iny zdroj, na druhom mieste to moze byt doska, no tu je komplikovanejsie vymienat.
Na dalsom PC bol podobny problem a tiez tam bol zly zdroj.
Preto suhlasim, vyskusat iny zdroj, na druhom mieste to moze byt doska, no tu je komplikovanejsie vymienat.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne toto robila v starom dome elektroinstalacia. Od prestahovania ziaden problem. Predtym ked SoM zapol svetlo v izbe tak som v sluchatkach pocul praskanie.
Je mozne ze to elektroinstalacia zhorsuje, ale nie som si isty ze to sposobuje, kedze PC fungoval roky bez problemov, alebo jeden PC funguje a druhy nie, takze myslim ze skor uz v PC musi byt problem a niekde sa prejavi a niekde nie, alebo az neskor. Rovnako to bolo s routrom, ktory doma nesiel, v servise bez problemov...