chcem sa informovat ci mate niekto skusenosti s tym, kolko stoji vedenie sro rocne. Spravil som si nejake prepocty, pytal som sa roznych ludi ale stale v tom nemam uplne jasno.
Budem sa snazit nehadzat sem nejake optimisticke/idealne ceny, ale skor spodnu hranicu mojho odhadu. Moje podnikanie bude vyslovene v oblasti IT, platby planujem dostavat iba v elektronickej forme od firiem z EU a od Googlu.
Prvy rok:
zalozenie sro u nejakej spolocnosti (napr srocky.sk) - max 300 eur
podnikatelsky ucet - vo fio banke zdarma, ocakavam vsak ze ma to nieco moze stat (platby do/zo zahranicia mimo EU, etc) - 5-10 eur mesacne
vedenie uctovnictva + danove priznanie - povedal by som ze 20 x 12 eur + 100-200 eur za danove priznanie, cize max 500 eur rocne
danova licencia - 500 eur rocne
Druhy rok a dalsie roky:
- 1000 eur za vedenie uctovnictva + danova licencia
Moja otazka teraz je: podhodnotil/prestrelil som niektore polozky, pripadne som na nieco zabudol? Mate niekto nejake rady/tipy ako platit co najmenej? Aby som sa vyhol licencii, mohol by som firmu teoreticky zalozit v CZ, no co som sa pozeral tak zalozenie firmy tam stoji cca 2x tolko co na SK a na slovensku mam v blizkej rodine uctovnicku, cize by to mohlo ist aj lacnejsie ako mnou odhadovana suma.
PS: neviem ci to zohrava rolu, ale z firmy nemam v plane vyberat peniaze, mam iny prijem a firemne peniaze chcem pouzivat iba na podnikanie.
Dik za odpovede