Rocne naklady za vedenie sro na Slovensku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ChallengerQo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Rocne naklady za vedenie sro na Slovensku

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Ahojte,

chcem sa informovat ci mate niekto skusenosti s tym, kolko stoji vedenie sro rocne. Spravil som si nejake prepocty, pytal som sa roznych ludi ale stale v tom nemam uplne jasno.
Budem sa snazit nehadzat sem nejake optimisticke/idealne ceny, ale skor spodnu hranicu mojho odhadu. Moje podnikanie bude vyslovene v oblasti IT, platby planujem dostavat iba v elektronickej forme od firiem z EU a od Googlu.

Prvy rok:
zalozenie sro u nejakej spolocnosti (napr srocky.sk) - max 300 eur
podnikatelsky ucet - vo fio banke zdarma, ocakavam vsak ze ma to nieco moze stat (platby do/zo zahranicia mimo EU, etc) - 5-10 eur mesacne
vedenie uctovnictva + danove priznanie - povedal by som ze 20 x 12 eur + 100-200 eur za danove priznanie, cize max 500 eur rocne
danova licencia - 500 eur rocne
Druhy rok a dalsie roky:
- 1000 eur za vedenie uctovnictva + danova licencia

Moja otazka teraz je: podhodnotil/prestrelil som niektore polozky, pripadne som na nieco zabudol? Mate niekto nejake rady/tipy ako platit co najmenej? Aby som sa vyhol licencii, mohol by som firmu teoreticky zalozit v CZ, no co som sa pozeral tak zalozenie firmy tam stoji cca 2x tolko co na SK a na slovensku mam v blizkej rodine uctovnicku, cize by to mohlo ist aj lacnejsie ako mnou odhadovana suma.

PS: neviem ci to zohrava rolu, ale z firmy nemam v plane vyberat peniaze, mam iny prijem a firemne peniaze chcem pouzivat iba na podnikanie.

Dik za odpovede ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Rocne naklady za vedenie sro na Slovensku

Príspevok od používateľa heker »

Zalozenie spravis aj za 260 eur. Podnikatelsky ucet v SLSP za 5,90. Uctovnictvo mas podla zlozitosti, ako neplatca DPH to vies tak za 20 az 30 eur mesacne, ako platca za 50 eur a viac. Danove priznanie mas tak 50 eur. Ked si zalozis teraz spolocnost, danovu licenciu platis az k 31.3.2017, mozes si dat este odklad 3 mesiace. Je to vlastne splatna dan ta danova licencia. Cize ak by si mal mat dan 600 eur, tak platis 480 eur vo forme licencie a 120 doplatis na dani. Ak planujes generovat zisk, tak ta danova licencia nemusi trapit. A nezabudaj na odvody, ak tam budes aj ako zamestnanec!

Cena uctovnictva je roznoroda, zalezi od zlozitosti, poctu poloziek. Ak tam mas mesacne 4 blocky, 1 vyplatu s odvodmi a 3 faktury, tak ti ti mozno niekto spravi aj za 20 eur mesacne.
Idea1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Idea1 »

Viac menej si nezabudol na nič. Otázne je koľko budeš mať položiek v účtovníctve, či budeš zamestnávať ľudí atd. Tam ti môže na účtovníctve nabehať viac, ale zas naopak ak budeš mať do 50 faktúr a zamestnávať iba seba ako konateľa - vojdeš sa aj do 300€.

Nezabudni že musíš zaplatiť cestnú daň - cca do 100€ závisí od kubatúry vozidla, ak si chceš dať auto do nákladov (čo spraví každý normálny ktorý nechce platiť vysoké dane).
To či peniaze vyberáš alebo nie nezohráva rolu. Na SR sa bohužiaľ daňovej licencii nevyhneš.

PS: A veľmi dobra rada do budúcna - daj si robiť účtovníctvo mimo rodiny. Ma to iba samé plusy a ver mi že pre tých 50€ čo (možno) ušetríš to za to nestojí.
martin67
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa martin67 »

Ta cestna dan do 100 eur? Rataj skor 200 eur, ak nechces Up alebo nieco podobne :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cestna dan sa teraz meni a vari aj zjednocuje, su tam ulavy na nove auta, ekologicke auta, ale su aj priplatky za stare auta. Skor by som pocital so sumou tak 150 eur za auto, ale stale sa to oplati. Ak najazdis 10 000 km rocne a mas auto v majetku firmy, tak odpises bud pausalne 80 percent PHM bez knihy jazd alebo 100 percent PHM s knihou jazd, samozrejme aj DPH (ak budes platcom DPH) + k tomu vsetky naklady s tym suvisiace - nove pneu, umytie auta, servis, olej, suciastky a vsetko. Ak das auto ako konatel do podnikania, tak odpisujes 0,183 eur za kilometer + priemernu spotrebu podla technicaku vynasobenu priemernou cenou PHM v dany mesiac, musis ale viest cestak alebo knihu jazd (tusim cestak potrebujes). Napriklad pri cene 1 eur za liter, 10 000 km po 0,183 eur/km a kombinovanej spotrebe 6 litrov, tak to mas 600 eur za PHM a 1830 eur ako nahradu za tvoje auto. Odpises teda 2430 eur, k tomu este vies pripocitat stravne, pripadne diety v zahranici, na oplatku zaplatis cestnu dat tych necelych 200 eur. To sa urcite oplati.
Napísať odpoveď