Xenony vymena
-
falcon5583
Amateur
Xenony vymena
Ahojte.Viete mi poradit co vsetko budem potrebovat na vymenu klasickych ziaroviek na passate za xenony?Aj orientacnu cenu?Som lajk v tomto dik.A este dake vyhody a nevyhody xenonov a LED ak mate...
co je lepsie?Vdaka
Re: Xenony vymena
Novy svetlomet. Xenony su technologicky uplne inak riesenie ako halogeny.
// a samozrejme riesit homologizaciu svetiel, co taktiez nemusi byt jednoduche a lacne... vykasli sa na to radsej
// a samozrejme riesit homologizaciu svetiel, co taktiez nemusi byt jednoduche a lacne... vykasli sa na to radsej
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Aby si presiel na technickej kontrole, aby si obstal u policie, tak potrebujes nove xenonove svetlomety, ostreky, a nivelaciu. To je technicky zaklad.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Neviete niekto nahodou poradit ? Svoetia mi xenony vysoko. Mam pocit ze sa ani nehybu no zevraj ked je chyba s cidlom tak sa daju do nudzovej polohy uplne dole. No mne svietia vysoko. Honda Accord 8g
-
hojko
Site Admin
Ing.Zoidberg: A co vlastne chces poradit??? Je to nove auto, takze urcite najskor diagnostika. Moze byt chyba len niekde v kabli, mohol odist motorcek, uhol naklonu, moznosti je vela. Najlepsie to mas hodit na pocitac, nech ukaze v com je problem.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Už je to vyriešené. Xenónom nič nie je. Na hondách sa proste pri spustení nenastavujú hore-dole ako na BMW. A to že svietili vysoko vyriešil regloskop a imbus
Nechcem zakladat novu temu a tato je relativne aktualna tak napisem sem. Halogenove svetla mi svietia dost biedne. Skusal som Osram NB aj Philips EV, trosku to pomohlo, ale stale ma presvecuje takmer kazde auto. Vcera som vycistil paraboly za sosovkami, ktore nie su v najlepsom stave, aj sosovky. Tiez to moc nepomohlo. Preto sa chcem opytat na prestavbovu sadu HID. Svetla su stavane na halogeny aj xenony (pre vyssie vybavy so xenonmi sa pouzivali fyzicky presne tie iste svetlomety) + pri homol. znackach je to aj napisane (HC DC). Ostrekovace svetiel mam (original). Nastavovanie vysky svetiel funguje + svetla su spravne nastavene. Rozmyslam nad 35W a farbou 4300K, teda to najbelsie, co sa da zohnat (ziadne 6000 alebo 8000K co by drazdilo policajtov). Bolo by podla vas prilis barbarske vymenit ziarovky za h(n)idy aj v tomto pripade, alebo budem ricer, tuzer, podvodnik, zlocinec a vrah malych deti uz len z principu?
Dik za nazory.
Sám vieš že to nie je legálne, o tom sa nemá cenu baviť.
Ak ale použiješ normálne komponenty, necháš si urobiť nové nastavenie regloskopom trochu nižšie ako bežne, tak nebudeš s istotou nikoho oslňovať. Viem že mnohí to považujú za neuveriteľné ohrozovanie cestnej premávky a kacírstvo, ale ak sa to urobí s rozumom, nie je vôbec žiaden problém. /samozrejme sa bavím o projektorových svetlách/
Aj keď najrozumnejšie by bolo v tvojom prípade vymeniť projektory vo svetlách. Keď hovoríš že už teraz teraz nie sú v najlepšom stave, tak keď použiješ výbojky, bude len otázkou času kedy ich zničia úplne
Ak ale použiješ normálne komponenty, necháš si urobiť nové nastavenie regloskopom trochu nižšie ako bežne, tak nebudeš s istotou nikoho oslňovať. Viem že mnohí to považujú za neuveriteľné ohrozovanie cestnej premávky a kacírstvo, ale ak sa to urobí s rozumom, nie je vôbec žiaden problém. /samozrejme sa bavím o projektorových svetlách/
Aj keď najrozumnejšie by bolo v tvojom prípade vymeniť projektory vo svetlách. Keď hovoríš že už teraz teraz nie sú v najlepšom stave, tak keď použiješ výbojky, bude len otázkou času kedy ich zničia úplne
Dakujem za nazor.
Ano, bavime sa o projektoroch. Vcera som sa nahodou dostal k sade 55W 6000K tak som to skusil na dvore nahodit a musim povedat, ze rozdiel dost zasadny a co sa tyka prechodu svetlo-tma, pri xenonoch bolo to orezanie este ostrejsie a presnejsie ako pri halogenoch.
Co sa vymeny tyka, najprv som rozmyslal nad repasom (cca 160€, nie dakujem). Obdobne projektory (bixenon retrofit) by stali este viac. Nejake cinske z aliexpressu by sa dali kupit v rozumnej cene, otazna je ich svietivost, ale bolo by prakticky nemozne ich uchytit do svetla, lebo tieto projektory su vacsinou stavane na uchytenie do povodnej paraboly cireho svetlometu - ziadne dierky po obvode, ktorymi by sa to dalo prichytit. Potom ostava uz len vymenit kompletne cele svetla, DEPO nahrada stoji cca 90€/kus, original HELLA cca 280€/kus.
Neviem ako dlho si planujem toto auto este nechat, preto urcite nebudem investovat taketo peniaze do svetiel, jedina rozumna varianta su tie h(n)idy. Ako som pisal, nejde mi o ziadne tuzerske maniere, iba o funkcnost a bezpecnost. Kym su cesty suche tak je to jak-tak ok, ale ked (na)prsi, tak je to bieda.
Ano, bavime sa o projektoroch. Vcera som sa nahodou dostal k sade 55W 6000K tak som to skusil na dvore nahodit a musim povedat, ze rozdiel dost zasadny a co sa tyka prechodu svetlo-tma, pri xenonoch bolo to orezanie este ostrejsie a presnejsie ako pri halogenoch.
Co sa vymeny tyka, najprv som rozmyslal nad repasom (cca 160€, nie dakujem). Obdobne projektory (bixenon retrofit) by stali este viac. Nejake cinske z aliexpressu by sa dali kupit v rozumnej cene, otazna je ich svietivost, ale bolo by prakticky nemozne ich uchytit do svetla, lebo tieto projektory su vacsinou stavane na uchytenie do povodnej paraboly cireho svetlometu - ziadne dierky po obvode, ktorymi by sa to dalo prichytit. Potom ostava uz len vymenit kompletne cele svetla, DEPO nahrada stoji cca 90€/kus, original HELLA cca 280€/kus.
Neviem ako dlho si planujem toto auto este nechat, preto urcite nebudem investovat taketo peniaze do svetiel, jedina rozumna varianta su tie h(n)idy. Ako som pisal, nejde mi o ziadne tuzerske maniere, iba o funkcnost a bezpecnost. Kym su cesty suche tak je to jak-tak ok, ale ked (na)prsi, tak je to bieda.
Presne tak, nema zmysel, tiez som na starej Octavke podobne uvazoval. Ja to uz riesim tak, ze radsej prisetrim a kupim novsie auto s lepsou vybavou. Ano, teraz uz mam a dokonca bixenony 
Tak veru, dalsie auto bez originalnych xenonov uz chciet nebudem. 
Tých 55W ale veľmi rýchlo daj preč, lebo životnosť tých projektorov môžeš rátať na hodiny 
Ak by si išel do retrofitu, tak Mini H1 6.0 ktoré už za niečo stoja vieš kúpiť od nejakých 65€/pár, čo si myslím že nie je až také hrozné. Hlavne je "výkonom" neporovnateľné s akýmikoľvek Depo svetlami, alebo tým čo máš teraz.
Alebo sa na to všetko vykašli, daj tam 35W, 4300K (!!!) a nechaj tie svetlá dožiť. Len ako som písal vyššie, použi rozumné komponenty, normálny set-up a nebude žiaden funkčný problém.
Ak by si išel do retrofitu, tak Mini H1 6.0 ktoré už za niečo stoja vieš kúpiť od nejakých 65€/pár, čo si myslím že nie je až také hrozné. Hlavne je "výkonom" neporovnateľné s akýmikoľvek Depo svetlami, alebo tým čo máš teraz.
Alebo sa na to všetko vykašli, daj tam 35W, 4300K (!!!) a nechaj tie svetlá dožiť. Len ako som písal vyššie, použi rozumné komponenty, normálny set-up a nebude žiaden funkčný problém.
To som skusil len na minutku, aby som mal zhruba predstavu. A momentalne tam mam povodne HELLA svetla. Akurat uz maju svoje rocky, preto su aj svetla vysvietene. Bol som len trosku sklamany ze sa nikde nedaju zohnat len cisto paraboly. Ani len nejake "univerzalne" som nenasiel, toboz nie presne na dane projektory. Nasiel som repasovane paraboly za cca 25€/kus z Polska. A to su len paraboly, to by sa uz oplatilo skor kupit kompletne projektory, napr. ako si spominal Ty, za porovnatelnu cenu.
//edit: ano, ako pises. Ak by som siel do hidov, tak jedina volba by bola 35W/4300K - OEM. Rozmyslal som aj nad 3000K - aby to bolo zlte - co najviac sa podobajuce halogenom. Ale je to az prilis zlte, tych 4300K je znacne blizsie halogenkam, porovnatelne napr. s Philips Diamond Vision (farebne).
Ani sa nebojim technickeho riesenia a nastavenia, skor policajtov. Verim tomu, ze pri rozumnej argumentacii a slusnom spravani by nemal byt problem. Aj ked to moze, ale aj nemusi byt tak.
//edit: ano, ako pises. Ak by som siel do hidov, tak jedina volba by bola 35W/4300K - OEM. Rozmyslal som aj nad 3000K - aby to bolo zlte - co najviac sa podobajuce halogenom. Ale je to az prilis zlte, tych 4300K je znacne blizsie halogenkam, porovnatelne napr. s Philips Diamond Vision (farebne).
Ani sa nebojim technickeho riesenia a nastavenia, skor policajtov. Verim tomu, ze pri rozumnej argumentacii a slusnom spravani by nemal byt problem. Aj ked to moze, ale aj nemusi byt tak.
Ja som chodil s 4300K 35W vo Fabii 2 (Hella Classic projektory) približne rok a nikto sa o nich nikdy nezaujímal. Neviem či som mal len šťastie, alebo policajtov pútajú len 6000K Favority, atď 
A 3000K isto nie, to vyzerá o dosť viac neprirodzene ako 4300K.
A 3000K isto nie, to vyzerá o dosť viac neprirodzene ako 4300K.
-
Fabo
Hardcore addict
Pochybujem, ze ked mate projektory tak sa bude chciet niekomu vas zastavovat a dohladavat (podla coho vobec?) ci od vyroby bola za cockou ziarovka alebo vybojka... svetlo je s cockou, ostrekovace su... mozno hladat nastavovacie koliesko, ale to by uz musel liezt do auta.
Myslím že na svetlách by malo viditeľné označenie pre aký svetelný zdroj sú určené, ale ťažko povedať či toto niekto u nás rieši alebo nie.
Ako som pisal, tieto svetla su urcene pre halogen aj vybojku, maju to aj oznacene HC DC. (halogen-stretavacie / vybojka-stretavacie)
Este mi napadlo zobrat aj ovladac svetiel do interieru zo xenonoveho auta nech tam nie je "kolecko" a to schovat niekde mimo dosahu oci.
Este mi napadlo zobrat aj ovladac svetiel do interieru zo xenonoveho auta nech tam nie je "kolecko" a to schovat niekde mimo dosahu oci.
Vykašli sa na to, nikto nikdy takýto OEM look nebude riešiť 
mam slim sadu 35w 4300k a cela kabelaz aj s balastom mi vosla do sosovky...po otvoreni kapoty absolutne nic nevidno....rozdiel z h7 nenormalny...mam to pol roka, ziadna kontrola to neriesila
Chezter, dik za odpoved. Len taka otazocka, mas ostrekovace svetiel?