slovenska sporitelna

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: slovenska sporitelna

Príspevok od používateľa heker »

Neboj sa, dam vediet. Pocitam ale, ze to skor ako o mesiac nebude.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

A nerataju 2% z povodnej sumy (nie eur) teda 2% z nej a potom aktualnym kurzom prerataju aj poplatok? Tam by to mohlo byt rozdielne. Pritadne ak nerataju so zaokruhlenou sumou na 2 desatinne cisla ale s celou x miestnou.
Aj tak je to chory poplatok a taku banku by som menil hned.
heker
Redeemer
Redeemer

Aj keby ratali na 2 desatinne miesta, tak to nevyjde.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak som zvedavy na vysledok. Aj tak je to chore darmo. ked si zoberiem coilen platenie prenajmu auta v zahranici, alebo ako obcas platim tu v zahranici slovenskou kreditkou (nastastie zuno), tak by som si fajne predrazil ucet. Len takych 1000eur zaplatit v cudzej mene kreditkou a sup 20eur je ich :) A ked sme objednavali viaceri kolegovia cezomna nakup oblecenia za 1200eur komplet (v librach), tak kraasne by sa tiez nabalili zas. Z takej banky treba utekat.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

melonSVK napísal: Takze vsetky platby kartou v zahranici mimo EUR su spoplatnene. Fuck logic. Posledny nech zhasne svetlo. :) Btw. aku inu banku viete odporucit? Idealne vedenie uctu a platby kartou zadarmo. SK ucet vyuzivam minimalne.
UniCredit bank - U konto, ak si posielas na ucet mesacne aspon 400 eur tak mas vedenie uctu zadarmo, vsetky transakcie a vybery zo vsetkych bankomatov, embosovanu platobnu kartu.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Unicredit bank ma asi najneprehladnejsi internet banking aky som kedy videl
xH4wK

Co je na tomto neprehladne fakt netusim.
Prílohy
Snímka obrazovky 2016-02-10 o 18.49.56.png
mikioko
Light Professional
Light Professional

Len napriklad taka trivialna vec ako zadanie platby je krasne schovana...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uni.jpg
nemyslim si
heker
Redeemer
Redeemer

Unicredit ma tu platbu umiestnenu rovnako ako napriklad Zuno alebo VUB, ziadny problem tam nevidim.
mikioko
Light Professional
Light Professional

je nezmysel sem davat PrintScreen z Ceskeho bankingu, kazdopadne aby som zadal platbu musim ist do platby potom sepa platby, potom vyrolovat z menu zadat novu platbu. Takisto prehlad transakcii neprehladny, donedavna takisto kod banky sa dal zadat len ciselne, nebol tam zoznam vsetkych SK kodov bank-to uz neplati kedze je IBAN.
Porovnavat so ZUNO banking? Nebud smiesny porovnavat trabant-bmw, Zuno je tak krasny prehladny a jednoduchy, takisto VUB sa da nastavit hned na uvode zadat platbu, prehladny prehlad platieb...
Edit: ja netvrdim ze je problem, ale ze je neprehladny
Prílohy
uni.png
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

U Konto mam v ceskej Unicredit, plat mam v CZK. Ja slovensky ucet potrebujem len na odkladanie eur a obcasne platby kartou, takze to Zuno pre mna vyzera idealne. :) A co sa tyka ich internetbankingu, ani neviem kedy som tam naposledy bol prihlaseny. V 99% pripadoch vyuzivam ich Android appku, kde si naskenujem QR kod alebo natukam cislo uctu.
xH4wK

Asi tak.. takmer vsetko robim cez mobilnu appku taktiez (+ prihlasenie cez touch ID .. to SLSP nema), mimochodom mas tam custom menu tam si mozes nastavit na 1 click platbu.
A podla mna to stoji za to, ze mam ucet zdarma + embosovanu platobnu kartu ktoru mi vezme vsetko na nete a taktiez vybery zdarma z KAZDEHO bankomatu
a pritom nemusim splnat nezmyselne podmienky ako v SLSP ze musim mat 3 mesacne pravidelne platby.. 200 eur mesacne zaplatit kartou a este mat aj aktivne sporenie alebo v inych bankach este horsie podmienky :)... staci ked mi pride vyplata na ucet.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Ja plne s vami suhlasim, kazdy ma co mu vyhovuje, ale uz robime flame lebo o SLSP nepiseme
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Má niekto skúsenosť s posielaním peňazí zo Slovenskej sporiteľne do Českej sporiteľne? Musím do Českej sporiteľne poslať nejaké peniaze a riešim, koľko poslať, aby príjemca v ČR dostal na účet dohodnutú sumu.
Podľa sadzobníka SLSP by sa mala platba v EUR spoplatniť sumou 5€ a platba v CZK sumou 0,15€. Vie niekto pozrieť do svojho IB, či je možnosť pri zahraničnej SEPA platbe vybrať menu CZK, aby bol ten poplatok nižší? Alebo ako to je?
https://www.slsp.sk/content/dam/sk/slsp ... elstvo.pdf

Podľa webu Českej sporiteľne by mala byť prichádzajúca platba zo zahraničia spoplatnená sumou 100 Kč, ale ak by som ich poslal zo Slovenskej sporiteľne, malo by to byť zadarmo:
http://www.csas.cz/banka/content/inet/i ... .xml#toc_4.
http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-fin ... -d00021183

Nemám Slovenskú sporiteľňu, ale chcem požiadať známu, nech vykoná tú platbu a potrebujem ju inštruovať ako na to. Preto sa pýtam, koľko tá platba bude stáť. Predpokladám, že SLSP si strhne 0,15€ (ak sa dokliká k mene CZK) a ČSAS by si nemala strhnúť nič. Idem na to správne?

:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bezny prikaz, cize SEPA:
Tento formulár je určený pre zasielanie úhrad:

v mene EUR alebo v cudzej mene v rámci účtov vedených v Slovenskej sporiteľni,
v mene EUR do inej banky v Slovenskej republike,
v mene EUR do inej banky so sídlom v Únii a je dosiahnuteľná v rámci SEPA.

Upozornenie:
Pri zasielaní úhrad v cudzej mene do iného peňažného ústavu v rámci Slovenskej republiky a v mene EUR alebo v cudzej mene do zahraničia použite formulár pre Zahraničnú platbu.
Zahranicny prikaz:
Tento formulár je určený pre zasielanie úhrad:

v mene EUR do banky príjemcu so sídlom v zahraničí,
v cudzej mene do banky príjemcu so sídlom v zahraničí,
v cudzej mene do banky príjemcu v rámci Slovenskej republiky.

Upozornenie:
Pri zasielaní úhrad v EUR do inej banky v rámci Slovenskej republiky a v cudzej mene v rámci účtov vedených v Slovenskej sporiteľni, využite formulár Platobný Príkaz na úhradu v časti Platba SEPA,
Pri zasielaní úhrad v EUR v rámci krajín Únie do bánk dosiahnuteľných pre SEPA úhrady, využite formulár pre Platobný Príkaz na úhradu v časti Platba SEPA.

Pre viac informácií, si prosím, prečítajte POMOC vo formulári Platobný príkaz na cezhraničný prevod v časti Zahraničná platba.
Da sa zvolit suma v CZK. Pri zahranicnom prikaze mas k poplatkom dve moznosti ako ich nastavit:
SHA - poplatky v SLSP hradí platiteľ, poplatky zahr. bánk hradí príjemca
OUR - všetky poplatky hradí platiteľ

Poplatky mas tu: https://www.slsp.sk/content/dam/sk/slsp ... elstvo.pdf Prevod do Ceska je na strane cislo 6 a 7 v tom sadzobniku.
brm
Darca
Darca

Čiže použijem zahraničný príkaz, zvolím cudziu menu CZK a pre istotu OUR, tým pádom by prijímateľovi už vôbec nič nemali strhnúť a odosielateľovi len tých 0,15€.. dík! :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To sa mi nezda tie ceny co pises... CR je v SEPA systeme, len nie je v EUR, odkial mas 5 eur? Pozeras urgentny prevod? Mne to vychadza na 20c (elektornicky), dokonca ked dobre citam ten sadzobnik tak v EUR do CSas zdarma.
brm
Darca
Darca

Fabo, asi máš pravdu s tými 0,20€, ja som pozeral tretí riadok, zmiatla ma skupina Erste Group. Bolo by to nelogické, keby všetky platby v zmysle prvého riadku boli 0,20€, ale v rámci "materskej" skupiny by boli za 5€.

A tú tabuľku na 7. strane som pochopil ako doplatok za platobnú podmienku OUR, ktorá sa tam riešila.. ale keď tak na to pozerám, môže tiež byť, že sa nič neplatí ako píšeš.

No som z toho sadzobníka vážne debil. Najistejšie by bolo, ak by sa niekto našiel, čo ten prevod naozaj realizoval! :D Alebo rovno asi zajtra skúsim zavolať na infolinku SLSP..

//autoeditácia príspevku (30 Nov 2016, 9:44)
Infolinka SLSP o platbách do CSAS tvrdí:
1) SEPA platba v EUR ... poplatok 0€
2) zahraničná platba v CZK ... poplatok 0,15€
O poplatkoch v CSAS sa nechceli vyjadriť, ale ak použijem zahraničnú platbu v CZK s podmienkou OUR, mal by som ja znášať všetky poplatky.

Web CSAS vyzerá ako z roku 1995, skúsil som im napísať dotaz na klientské centrum ohľadom poplatkov pri týchto dvoch druhoch platieb..

//edit: Odpoveď z ČSAS.. všetky platby sú vraj bez poplatku.

//edit2: Vo štvrtok večer peniaze odoslané zo SLSP ako zahraničná platba v CZK, v piatok poobede boli v ČSAS..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v sobotu som sa dozvedel, ze vedenie mojho uctu bude spoplatnene. bezplatnost mozem ziskat tak, ze mesacne vyberiem aspon 200 eur z bankomatu, zrealizujem 3 prikazy, a podobne. kedze nezijem na Slovensku a tento ucet pouzivam len ked tam pridem na dovolenku a prevediem si na neho peniaze, tak ma tato zmena celkom hneva.

co teda robit, aby som nemusel za nieco co pouzivam asi dva tyzdne v roku platit 6 eur mesacne? ta podmienka prikazov moze napriklad znamenat, ze niekomu z rodiny poslem tri krat po 1 eure a uz mam ucet opat bezplatny?
Napísať odpoveď