Pri Bootovani Winu mi nahodi tri moznosti (xp old, win7 a xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pri Bootovani Winu mi nahodi tri moznosti (xp old, win7 a xp

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Caute
mam vazny problem na nooteboku ACER ASPIRE ONE kde bolo XP som chcel cez USB nahodit novy win (XP ) lenze cez USB mi to nejak neslo tak som dal na USB klucik WINdows 7 ktory sa v pohode naistaloval ( bez formatu disku :( ) vsetko fungovalo ... lenze vzdy pri starte som mal moznost si vybrat z troch moznosti WIN XP stara verzia ... potom WIN 7 a potom tu INSTALACKU XP ktora sa spustila ale sla max do štvrtky ....... tak som cez BOOT.ini zmazal a nastavil na NULU tie moznosti aby sa spustal len WIN7 .... ( spravil som to aj v tento pocitac / vlastnosti / nastavenie kde som nastavil aky win spustat .... )
Hlavny problem je to ze to nestihnem Prepnut na ten WIN 7

prikladam video :

nefunguje ani ALT f10 ( tovarenske )
nejde ani F8 ( safe mode )
ide len F12 BOoot ( kde je na vyber len HD )
a F2 BIOS

co mam teraz robit ?:)
brm
Darca
Darca

Re: Pri Bootovani Winu mi nahodi tri moznosti (xp old, win7

Príspevok od používateľa brm »

A tá inštalácia, ktorá sa spustí na videu nefunguje?

Ak nepotrebuješ zálohovať údaje z disku, strč do PC inštalačku toho systému, ktorý chceš používať, pred inštaláciou daj kompletný formát disku a nanovo nainštaluj OS.

Ak potrebuješ údaje z disku, spusti nejakú funkčnú inštalačku Windowsu, ktorý by si chcel používať, počkaj, kým sa spustí možnosť obnovy systému, tú vyber a potom tam treba podávať príkazy na obnovu systému..

Ak budeš mať Windows 7, zadáš príkazy:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot

Ak budeš mať XP, zadáš príkazy:
fixmbr
fixboot c:

Až spojazdníš systém, zálohuj si všetky potrebné veci mimo systémovú partíciu, potom nanovo spusti inštalačku a pred inštaláciou zvoľ sformátovať systémovú partíciu, až tak nainštalovať Windows.

Dúfam, že sú tie príkazy správne, dávno som ich nemusel použiť..

:)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ta instalacka winu nejde .... nepotrebujem udaje .. lenze ked dam USB a stlacim f12 a spustim to bootovanie z USB tak mi stale naskakuje ta zla instalacka winXP
ono na videu v 7 sekunde ked si to pauznete je vidiet tie tri moznosti na vyber lenze sa to neda stihnut prepnut
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chápem správne, že nech dáš cez F12 akúkoľvek voľbu.. bootovať cez USB alebo HDD, stále vybehne to isté???

Skús nabootovať a spustiť nejaký program na úpravu diskových partícií. Ak nemáš nič, môžeš vyskúšať gparted:
http://gparted.org/livecd.php
Cez tento program vieš vymazať všetko z disku.

Ak nevieš spustiť vôbec nič, nech dávaš bootovať z disku alebo z USB, potom jediné riešenie asi bude vybrať disk z notebooku, strčiť ho do iného PC, tam ho vymazať a čistý vložiť nazad do notebooku.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

http://www.partitionwizard.com/partitio ... le-cd.html
Nemá čo vyskakovať nedokončená inštalácia , ak sa spusti boot z USB.Ibaže vtedy,ak nebotuje z USB.Skús to USB na inom PC.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no podarilo sa mi na USB spravit nove winXP (bootovacie USB) cez ktore sa mi konecne spustila instalacia kde som sa dostal ku kompletnemu formatu disku .... teraz to uz necham tak nahodim tam XP naistalujem ovladace a budem dufat ze vsetko pojde tak ako ma ... zatial obom moc krat dik !!
Napísať odpoveď