Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

LukasqoO
King
King

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ludia, do politiky sa vobec nerozumiem. Volit alebo nevolit? Ak ano tak koho. Vdaka za tipy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

BTW, moje vysledky http://volebnakalkulacka.sk/

Jozef Kollár (Sas / NOVA) - 77%
Jozef Miklosko (KDH) - 75%
Richard Sulik (Sas) - 72%

Potom hlavne SaS-kari (aj byvali) a OLANO-vci, zaujimave ze na druhe miesto sa zatulal "KDH-ak".

Aktualna volebna kalkulacka bude od 18.2.2016, potom to tu moze niekto pripomenut...

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2016, 19:49)
LukasqoO - volit budes tak ci tak, ak volit nepojdes, das prakticky polovicu svojho hlasu Smeru, odporucam prave tu volebnu kalkulacku, sprav si test aj teraz, aj po 18-tom, mne to vyslo pomerne presne a to som sa snazil odpovedat podla seba, nerozmyslal som ako by hlasovali politici mojej preferovanej strany.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

- Ludi z SaS to ukazuje ako nezaradenych?
- A pri vypoctoch to ignoruje "zdrzal sa hlasovania" / absenciu? Sice s Janou Kiššovou mam 82% zhodu, ale ja som hlasoval vzdy za/proti, zatial co ona sa v polovici hlasovani zdrzala alebo nebola pritomna. Rovnako ta teta z OLANO, ta vymeskala alebo sa zdrzala v 3/4 hlasovani. To je tiez vizitka poslanca. O niecom aj vypoveda, ze som si musel obe vygooglit, aby som vedel, kto to akoze ma byt.

Nejaku statistiku ohladom absencii nemate? To ma tiez celkom zaujima, komu peniazky nabiehali na ucet bez toho, aby sa co i len unuval mackat tlacitka tak, ako kaze predseda strany.

Pripadne statistika ohladom toho, kolko zakonov ten konkretny poslanec priniesol do NRSR (aj ako spoluautor).
Prílohy
Screenshot 2016-02-12 20.50.36.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pri tychto volbach pojde Smeru o vela, ak nebudu schopni byt vo vlade, myslim si, ze sa strana zvnutra rozpadne
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ale Smer vo vlade bude, to je samozrejmost.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

heker napísal:Ale Smer vo vlade bude, to je samozrejmost.
este su tri tyzdne pred nami... pred dvoma tyzdnami som to tvrdil aj ja... no dnes uz veci vyzeraju inac... neviem mam len ja ten pocit, ze k tymto vobam sa ludia viac mobilizuju zo zahranicia?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj ta stranka je dost zabugovana.

Inac kedy uz zacnu nejake velke diskusie? Furt su to len nejake 2 - 3 clenne vacsinou len smer.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pascalwb napísal:Inac kedy uz zacnu nejake velke diskusie? Furt su to len nejake 2 - 3 clenne vacsinou len smer.
Si si nezvykol? Ja sa tesim na tradicnu diskusiu Fico vs Fico na TA3 alebo RTVS (+ jeden moderator, ktory bude mat napisane otazky rovno zo SMERU). :D Pripadne si dost casto Fico v takej diskusii kladie sam otazky a potom si ich aj sam zodpovie. ALebo zodpoveda aj recnicke otazky, ktore sam polozil. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dúfam, že čoskoro. Najmä tie s povinným priestorom pre všetky strany na RTVS, to je vždy záruka kvalitnej zábavy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko - ti "nezaradeni" SaS-kari, je to zvlastne, preco len jedna strana - a ak mas vysoke percento s politickou ktora hlasovala len pri stvrtine otazok, to by som ja nazval chybou, "bug-om", treba im napisat. Mne ti z prvej trojky mali skoro vsetky hlasy vyplnene.

Dost ma uz tiez zaujimalo kedy budu tie diskusie a nasiel som toto:

Dvojka 22.2.2016 pondelok 18:00 - Parlamentné voľby 2016 - diskusia (TV pořad)
Publicistický, Slovensko, 2016, 50 min

Takze pomerne neskoro a len 50 min., este bude jedna diskusia v piatok:

Jednotka 26.2.2016 20:25 - 21:55

Na posledny tyzden som uz program nenasiel, taktiez nemam program pre TA3 a tam asi tiez budu diskusie. Kazdopadne mi to pride velmi slabe, inokedy to bolo na kazdom programe, niekolkohodinove diskusie kazdy den...
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

Myslím, že sú nezaradení, lebo ich poslanecký klub prestal existovať.
Kompletné záznamy o hlasovaniach sú na stránke NRSR v profiloch, napríklad http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... sObdobia=6
Sú to ale dosť rozsiahle zoznamy
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak ja som este nasiel Markiza, 20.2,21.2. o 13:00 Volby 2016 - predvolebna diskusia
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha, to je mozne, aj na TA3 by mala byt tusim v nedelu 11:00, ja som hladal hlavne vecer.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kde su tie casy, ked Krajcer na Markize moderoval Sito a vedla seba stal Dzurinda, Meciar, Slota, Hrusovsky a Bugar. Dnes chodi Fico do televizie sam alebo s tymi, ktory ani nehryzkaju, napriklad Bugar alebo moderator Bielik. Ked bol v opozicii, vzdy sa cez vikend tlacil do TV, aby sa mohol rozkrikovat. Skoda, ze teraz pred volbami nie su objektivne diskusie od nezaujatych moderatorov, tak, ako tomu bolo kedysi. Mozno by si aj dochodcovia trosku uvedomili, ze situacia nie je taka aku sa im snazi ukazat TA alebo Smer na mitingoch.

Inak pamatate sj na Sito pred hadam desiatimi rokmi, ked tam bol Slota, Bugar a nevie ci Miklos alebo kto a utocili na Bugara. Slota chcel nieco povedat na Bugara a tusim Miklos ho prerusil a povedal mu: Janko pockaj, ja ho nacnem a ty ho dokoncis (alebo nieco v tom style). Snazim sa to najst na YouTube, ale bez uspechu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne o tom som pisal, pred volbami boli vecerne 2-hodinove diskusie, kazdy den, snad na vsektych kanaloch, co teraz stihnu za 50 minut a este to zacina necele 2 tyzdne pred volbami. Je to skoda, aj preto ze nezaujem komercnych televizii len kopiruje nezaujem divakov / volicov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem presne ako to je, ale hádam aj zo zákona by mala RTVS poskytnúť priestor rovnaký pre všetkých kandidátov. RTVS také široké diskusie robievala, každý mal vymedzený čas, ktorý sa im odratával.
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

Ešte k tým elektronickým voľbám - vyjadrenia strán http://www.zive.sk/clanok/112272/volby- ... dve-strany
Minister vnútra Róbert Kaliňák zo Smeru-SD už v roku 2014 hovoril, že zavedeniu bránia vysoké náklady a problémy s bezpečnosťou. Možnosť by navyše podľa neho navyše v praxi využilo maximálne tisícky občanov.

Rovnaký názor prezentuje strana aj v súčasnosti: „Myslíme si, že pomer cena a výkon by na Slovensku nezodpovedal záujmu. Navyše by to stálo obrovské investície,“ uviedla pre Živé.sk hovorkyňa Ľubica Končalová.
Na smiech, keď si človek uvedomí obrovské sumy za OPIS a fakt, že denne ľudia platia cez internet a nedochádza k únikom dát...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Neviem presne ako to je, ale hádam aj zo zákona by mala RTVS poskytnúť priestor rovnaký pre všetkých kandidátov. RTVS také široké diskusie robievala, každý mal vymedzený čas, ktorý sa im odratával.
Ano, pred prezidentskymi volbami robila RTVS nieco take a bol tam aj Fico. Ale Fico bol v RTVS aj na obed v relacii o 5 minut dvanast a bol tam sam, bez oponenta, sam sebe kladol otazky a aj si ich sam zodpovedal. Moderator tam bol iba tak, na pritakavanie alebo usmievanie sa. A toto uz Fico urobil viackrat. Nehovoriac o viac ako 2 hodinovom priamom prenose z odhalenia sochy Svatopluka na Bratislavskom hrade, islo to v hlavnom vysielacom case par dni tesne pred volbami. Ten zakon je deravy ako sito... Rovnaky priestor musis poskytnut kandidatom iba v nejakej platforme, ktoru nazves ako "predvolebna diskusna relacia" a podobne.

Shooty k tomu nakreslil kedysi toto...
Prílohy
28692_129235983764648_1817270_n.jpg
28692_129235983764648_1817270_n.jpg (52.97 KiB) 827 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aby mohli volby cez internet fungovat, tak by sa hlavne muselo zjednodusit pouzivanie obcianskeho preukazu s cipom (eID karta). Sam mam tento obciansky, vyuzival som to k podpisovaniu dokumentov, ale praca s tym je obtiazna. Myslim, ze ake-take skusetnosti s pocitacmi mam, instalacia nejedneho programu a ovladacu na zaciatok moze robit niekomu problem, no ten hlavny problem nastava az pri webe slovensko.sk a najdeniu pozadovanej sluzby. A aj ked sa sluzba najde, castokrat to skonci chybovou hlaskou. Neviem si predstavit ako by to bolo v pripade volieb, ci by bol vobec ten system schopny fungovat a kto by kontroloval to, aby nedoslo k pozmenovaniu hlasov po skonceni hlasovania. A ved vlastne cez projekt OPIS je nezmyselny a su to vytunelovane peniaze, takze sa nie je comu divit.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

myslims ze vo svajciarsku bol pripad, kedy umoznili hlasovat cez postu a ocakavali ze volebna ucast sa zvysi, no ucast sa prave znizila.
Napísať odpoveď