Ahojte mam mensi problem.Sestra ma notebook s diskom 1tb a chcela ho rozdelit na jednu 200gb particiu.Tak som urobil 200gb zvazok,normalne som ho naformatoval na NTFS, trvalo to celkom dlho tak som vedel ze niekde bude chyba.Po chvilke to hodilo error a neslo s tou particiou nic urobit ani nebola formatnuta a chcelo to po mne restart.Restartol som pc a teraz sa neviem dostat do windowsu.Da sa urobit automaticka oprava,vtip je v tom ze ju neviem spravit.Vyhadzuje chybu C://Windows/System32/Logfiles/Srt/SrtTrail.txt.Na notebooku su dôlezite subory tak by som bol nerad ak by sa stratili.Ked dam automaticku opravu tak ju nevie opravit,da sa navolit aj bod obnovy ale neviem kedy bolo robene posledne zalohovanie.DVD od Win 8 nemam...Myslite si ze by stacilo keby hodim na disk active boot a formatnem tu particiu 200gb?
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2016, 13:07)
Tak som nahodil active boot formatol tu particiu a bez zmeny...Stale windows pri spusteni diagnostikuje a opravuje...Aspon som zalohoval subory...
formatovanie,notebook
Re: formatovanie,notebook
V prvom rade sa disk nedeli nikdy za jazdy pouzivanim roznych utilit, je to uplna kravina. Ak chces delit disk, tak treba odstranit particie, rozdelit disk, vytvorit nove particie, naformatovat ich vsetky a nainstalovat novy system. Ako pises sam, skusit mozes bod obnovy, ale nedavam tomu sancu, pretoze to zalohuje Windows a nie rozdelenie disku. U teba bude problem niekde v bootovacom sektore co by mohlo ist fixnut cez instalacne DVD od Windowsu. Okrem toho nie je jasny co za Windows tam je, takze tazko nieco poradit. Ku datam sa teoreticky dostanes tak, ze vyberies ten disk a zapojis ho do ineho pocitaca.
Re: formatovanie,notebook
Ku datam som sa dostal vpohode cez linux.Skusim zohnat instalacku (win8) a nejak to spojazdnit...