Zdravím, skúšal som to aj na oficiálnych stránkach opelclubu, ale skúsim aj tu, možno sa tu nájde niekto co mi bude vedieť poradiť. Mam problém s týmto motorom, kedy v nižších otáčkach (2k-2.5k) pod polovičným plynom autom kope, pride mi to ako keby ho niekde dusilo, ale nie je to dusenie ze by to šlo skapať. Taktiež to niekedy robi aj pri podradeni, ked sa snažím dôjsť na rychlosti. Auto jemne skáče, otáčky (vizuálne na tacho) neskáču, no mam pocit ze reálne kolíšu zhruba o 100 az 200 rpm. Diag ukázala lambda sondu, ktoru som vymenil no problém pretrváva. Klubaci radili vyčistiť sanie, egr, vymeniť káble od sviečok, sviečky, pripadne zapaľovaciu listu. Zatiaľ mam za sebou tie sviečky a káble, no stále kope jak kôň. Známy servisak mi radi snimac kluky, čiže este skúsim to a uvidím.
Ak by ste niekto vedeli poradiť, rad uvítam čokoľvek co mi pomôže.
Kopanie, dusenie motora - Astra G, motor x16szr 1.6 8v
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kopanie, dusenie motora - Astra G, motor x16szr 1.6 8v
netaha falosny vzduch za vahou alebo take nieco?
Mozno nizka kompresia na niektorom valci. Pripadne preventivne vymen palivovy filter.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Kamaratovi sa na astre g stalo nieco podobne. On mal nieco s benzinovou hadickou. Myslim ze bola pridusena.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Na palivove hadice to nevyzera. Skontroloval by som tesnost sania, ci nepraskli niektore hadice a netaha falosny vzduch za vahou.
ak by cukalo na volnobehu, moze byt spinava skrtiaca klapka, ale pod otackami je otvorena, nema dovod robit problem.
EGR je pod plynom vacsinou zavrete, nema dovod robit problem, navyse v benzinoch karbonuje velmi velmi pomaly.
Snimace mozes aj otestovat. Odpojis ich a RJ pouzije defaultne nastavenie. Pri MAP senzore nechce ist motor do otacok, ale mala by chyba zmiznut. MAF v pohode moze prec.
Snimac kluky sa neda zistit - ak neexistuje, motor nenastartuje.
Este moze byt snimac klepania, ten nemam otestovany ako sa sprava.
Pripadne treba skusit odpojit snimac tlaku paliva, i ked je mozne ze ledva nastartuje kvoli nudzovemu rezimu.
Mne momentalne auto cuka medzi 1400-1600ot. a vinim za to niektory zo snimacov. Bud MAF, MAP (ten som vymenil, je ok)
optimalne by bolo napojit auto na diag. a za jazdy snimat data, ci niektory snimac neukazuje nezmysly.
ak by cukalo na volnobehu, moze byt spinava skrtiaca klapka, ale pod otackami je otvorena, nema dovod robit problem.
EGR je pod plynom vacsinou zavrete, nema dovod robit problem, navyse v benzinoch karbonuje velmi velmi pomaly.
Snimace mozes aj otestovat. Odpojis ich a RJ pouzije defaultne nastavenie. Pri MAP senzore nechce ist motor do otacok, ale mala by chyba zmiznut. MAF v pohode moze prec.
Snimac kluky sa neda zistit - ak neexistuje, motor nenastartuje.
Este moze byt snimac klepania, ten nemam otestovany ako sa sprava.
Pripadne treba skusit odpojit snimac tlaku paliva, i ked je mozne ze ledva nastartuje kvoli nudzovemu rezimu.
Mne momentalne auto cuka medzi 1400-1600ot. a vinim za to niektory zo snimacov. Bud MAF, MAP (ten som vymenil, je ok)
optimalne by bolo napojit auto na diag. a za jazdy snimat data, ci niektory snimac neukazuje nezmysly.
Odmeraj tlak paliva na vstrekovacej rampe.
Pripadne rovno vyhod zadne sedacky a nazri do nadrze. Mal som podobny problem a bolo to prasknutou benzinovou hadickou ktora ide z cerpadla smerom von z nadrze (do "motora"). Kedze bola prasknuta, tak palivo neslo do motora, ale striekalo v znacnej miere spat do nadrze = vynechavanie, dusenie, kopanie. Postupne, ako sa trhlina zvacsovala, to bolo horsie a horsie, niekedy bol problem nastartovat. Vymena hadicky vsetko vyriesila.
Pripadne rovno vyhod zadne sedacky a nazri do nadrze. Mal som podobny problem a bolo to prasknutou benzinovou hadickou ktora ide z cerpadla smerom von z nadrze (do "motora"). Kedze bola prasknuta, tak palivo neslo do motora, ale striekalo v znacnej miere spat do nadrze = vynechavanie, dusenie, kopanie. Postupne, ako sa trhlina zvacsovala, to bolo horsie a horsie, niekedy bol problem nastartovat. Vymena hadicky vsetko vyriesila.