Xenony vymena
Re: Xenony vymena
nemam 
Nahodou nemas foto pred/po?
nemam sfoteny pohlad zvnutra von ani pred ani po ... ale je to rozdiel...
Ja mám nejaké fotky "po".
Projektory Hella Classic, H7 @ 35W 4300K.
Škoda že to auto už nemám, ale teraz plánujem kompletný retrofit na Golfa mk5 s klasickými halogénovými svetlami. Chcem ísť do Mini H1 6.0 (GTi-R shrouds) projektorov, FastBright X3 ballastov a Morimoto XB H1 4300K
Projektory Hella Classic, H7 @ 35W 4300K.
Škoda že to auto už nemám, ale teraz plánujem kompletný retrofit na Golfa mk5 s klasickými halogénovými svetlami. Chcem ísť do Mini H1 6.0 (GTi-R shrouds) projektorov, FastBright X3 ballastov a Morimoto XB H1 4300K
Vyzera to perfektne a mozno mame rovnake projektory, lebo taky isty "kuzel" to robi aj mne. 
Tak vidim to na nejaku AC sadu 35W 4300K. Este som sa chcel spytat, odporcovia hnidov vsade strasia s (ne)preplatenim poistky z PZP v pripade nehody resp. ze automaticky je vinnik nehody hnidar. Vie niekto do akej miery to je pravda? Lebo ako tak pozeram, tak zimne kolesa mam asi najbeznejsi rozmer 195 / 65 R15 a ten dokonca nemam zapisany v TP, mam tam vsetko len vacsie. Takze aj v tomto pripade by som bol pri nehode hlavny vinnik, lebo som mal NELEGALNE kolesa?
Tak vidim to na nejaku AC sadu 35W 4300K. Este som sa chcel spytat, odporcovia hnidov vsade strasia s (ne)preplatenim poistky z PZP v pripade nehody resp. ze automaticky je vinnik nehody hnidar. Vie niekto do akej miery to je pravda? Lebo ako tak pozeram, tak zimne kolesa mam asi najbeznejsi rozmer 195 / 65 R15 a ten dokonca nemam zapisany v TP, mam tam vsetko len vacsie. Takze aj v tomto pripade by som bol pri nehode hlavny vinnik, lebo som mal NELEGALNE kolesa?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano bol by si vinnik lebo mas rozmer gum ktory nieje v TP. K hidkam. Mal som na volve svietili dobre ale dal som spat klasiku lebo stale hadzalo chyby aj s odpormi. No som nazoru ze nech je v aute akykolvek zdroj svetla pokial je nastavene tak ako ma byt a neoslepuje tak je to OK. Lepsie ako kadejaky vrak co svieti do neba.
-
RATZINGER666
Darca
cokolvek, co nie je zapisane v TP, moze byt dovodom na nevyplatenie... najviac tolerantna je kooperativa ako likvidator, resp. slovexperta ako obhliadkar (obhliadaju aj pre komunalnu)...
tiez to vsade citam, mal som vsak 2 opacne skusenosti, 1x iny rozmer kolies (obhliadkar sa opytal ci su zapisane takym ustipacnym tonom a potom mavol rukou) a 1x xeny, sice oem swap ale "nezapisane" (inac kde sa vlastne xeny zapisuju tam kde su oem ich v tp tiez nemam nijak extra) a na tie sa ani len nepytali
Imho sa xenony vôbec do TP nezapisujú. Ani keď to uvedieš do OEM legálneho stavu (autonivelácia, ostreky, patrične certifikované svetlomety) a ani keď ich máš od výroby.
V tom pripade ti poistovak moze vyliest na hrb asi, nie?
Tazko povedat kde je pravda, ale aspon z mojej skusenosti sa tieto internetove famy moc neprekryvaju s realitou, dokonca som si dal tu snahu najst co i len jeden pripad kedy poistovna nepreplatila skodu, vtedy som myslim kvôli kolesam hladal a nenasiel som, zato ludi co ti odprisahnu ze jeho kamosovi, kamosovi jeho kamosa sa to stava kazdy den by som nasiel za hodinu 500
Tazko povedat kde je pravda, ale aspon z mojej skusenosti sa tieto internetove famy moc neprekryvaju s realitou, dokonca som si dal tu snahu najst co i len jeden pripad kedy poistovna nepreplatila skodu, vtedy som myslim kvôli kolesam hladal a nenasiel som, zato ludi co ti odprisahnu ze jeho kamosovi, kamosovi jeho kamosa sa to stava kazdy den by som nasiel za hodinu 500
Tak ano, ono mi to skor pride, ze ti "odporcovia" maju zle skusenosti s HIDmi od tuzerov, co si to dali do favorita a spravili svetelnu show. Preto ked zacitia slovo HID tak su hned agresivni, najma na nemenovanom fore autobazaru (modra stranka). Argumenty, ze ide len o funkcnost / bezpecnost a nie nejake tuningove maniere a bude to v xenonovom / projektorovom svetle ich nejako netrapi. Keby mi svetla svietili aspon tak, ako vacsine ludi, tak by som to vobec neriesil.
A k tym kolesam, prisiel som na to len nahodou, lebo mam original elektrony od vyrobcu auta, tak isto na zimu plechace a na oboch rozmer 195 / 65 R15 a ako pozeram v TP mam riadne zapisane 215 / 55 R16 a ako alternativu 205 / 60 R15 a 205 / 55 R16. Takze v pripade nejakeho problemu to uz asi bude zavisiet od konkretneho cloveka, ktory o tom bude rozhodovat. Moze byt pripad ako mal hegy, ze len mavne rukou, alebo sa bude rypat v kazdom pimprlatku, ci to ma na sebe "e" a bude sa rpyat, kym nieco nenajde...
A k tym kolesam, prisiel som na to len nahodou, lebo mam original elektrony od vyrobcu auta, tak isto na zimu plechace a na oboch rozmer 195 / 65 R15 a ako pozeram v TP mam riadne zapisane 215 / 55 R16 a ako alternativu 205 / 60 R15 a 205 / 55 R16. Takze v pripade nejakeho problemu to uz asi bude zavisiet od konkretneho cloveka, ktory o tom bude rozhodovat. Moze byt pripad ako mal hegy, ze len mavne rukou, alebo sa bude rypat v kazdom pimprlatku, ci to ma na sebe "e" a bude sa rpyat, kym nieco nenajde...
tusim si precitam poistnu zmluvu 
Pozri sa MFa, väčšina ťažkých odporcov na rôznych diskusných fórach ti bude hovoriť perly ako: "xenón = originál, HID = tuzing" alebo "daj tam xenóny aké tam majú byť a nie HIDy" atď. Nevedia ani vlastne proti čomu sú tak ťažko proti, nieto ešte aby vedeli že existujú aj rozumné formy ako to mať na aute.
-
Fabo
Hardcore addict
MFa IMHO keby si vedel dolozit hoc aj ex post ze je to vhodny rozmer na tvoje auto, tak ti to odmietnut vyplatit nemozu. Viem si predstavit, ze aj keby si mal uplne iny rozmer, tak by si vedel poistne vytiahnut ak gumy nemali na nehodu vplyv (napr. ked do teba dakto narazi ked stojis)