informačné systémy na diaľniciach
informačné systémy na diaľniciach
Zdravím, v starom článku su uvedené na fotke kamery na ďialniciach ktoré tu máme už roky, ide o tie isté zariadenia ktoré majú v dnešnej dobe kontroľovať diaľničné známky? ak nie o aké zariadenia ide môžte mi sem hodiť foto? píše tam že tieto zariadenia dokážu merať rýchlosť vozidiel, pužívajú sa aj na kontrolu rýchlosti? okrem toho si všimam na cestách podobné zariadenia ktoré sa mi trochu podobajú na reprák, neviem nikde nájsť foto ak niekoho napadlo čo mám na mysli načo konkrétne to slúži? ďakujem
http://www.asb.sk/inzinierske-stavby/do ... -slovenska
http://www.asb.sk/inzinierske-stavby/do ... -slovenska
Re: informačné systémy na diaľniciach
Mytk ma SkyToll a vyhrali v tendri aj radary teraz. Cize vyuziju mytne a dialnicne merace k tomu, aby merali aj maximalnu rychlost, nie? Tak som to cital, ze to len prepoja a doplnia o nove veci podla poziadaviek ministerstva ci policie.
lenže to s meraním rýchlosti ešte nieje v platnosti že? alebo áno?
Mali by sa s tym zacat v blizkej dobe, niekedy cez leto. Ale zakon predsa plati a pokial uz par tychto radarov funguje, tak uz len nastava otazka, ze kedy pridu prve pokuty.
tých systémov sú stovky po celej republike, to ako teraz môžem dostať za jednu cestu cez zo západu na východ aj desať pokút?
pokial budes 10 krat porusovat rychlost, preco by si nemal dostat 10 pokut?
Tiez to vidim ako aacid. A mozno sa to legislativne doladi tak, ze jeden dialnicny usek alebo cesta dialnicou = len jedna pokuta. A mozno cesta z Kosic do Bratislavy cez Zilinu bude znamenat 17 pokut dokopy za 900 eur, kto vie.
nádhera to aby človeku jedna takáto cesta trvala celý deň, uznajte že po niekoľko metrov širokej jednosmernej rovnej ceste je rýchlosť 130km/h prehnane nizka..
ale neprehanaj, kde cely den?
z bratislavy do kosic cez zilinu je to 460 km, z toho 420 km je dialnica. kolko chodis normalne po dialnici? 180? 200? keby ides cely cas 200 po dialnici tak usetris hodinu, celu hodinu!!!
je to len na tebe ci ti ta usetrena hodina stoji za pokuty.
ja sa tu nejdem hrat na svateho, tiez jazdim po dialnici rychlejsie nez maximalka, ale este sa stazovat ze za to dostanes pokutu, uvedom sa...
z bratislavy do kosic cez zilinu je to 460 km, z toho 420 km je dialnica. kolko chodis normalne po dialnici? 180? 200? keby ides cely cas 200 po dialnici tak usetris hodinu, celu hodinu!!!
je to len na tebe ci ti ta usetrena hodina stoji za pokuty.
ja sa tu nejdem hrat na svateho, tiez jazdim po dialnici rychlejsie nez maximalka, ale este sa stazovat ze za to dostanes pokutu, uvedom sa...
Treba sa spolahnut na tri veci. Prva je, ze rychlo sa objavia poi body do navigacii so suradnicami stacionarnych radarov. Druha je, ze treba dufat, ze sa ich pozicie nebudu menit. A tretia je, ze nebudu vyuzivat aj usekove meranie medzi mytnymi branami napriklad. Ty padom, ak medzi BA a KE budes mat 20 radarov, pritom to bude na konci BA, pri Senci, pri NR/TT, pri PN, TN, most nad PB, vjazd a vyjazd ZA, Vrutky, Sutovo v smere na RK, LM atd..... a tak by stacilo spomalit pri tychto usekoch, cize mozno 500 metrov pred a za, potom zase valit. Horsie bude, ak bude usekove meranie a vypocita ti priemernu rychlost medzi usekom A-B, B-C, C-D, D-E, ale zaroven aj A-C, A-D, A-E, B-D, B-E a C-E. V takom pripade nemas sancu, usekove meranie vypocita rychlost napriklad na tych usekocj, teda medzi BA a SC, BA a TT, pripadne aj usek BA-ZA a ked si sa ponahlal, tak po prvej jazdy ostanes bez vyplaty. Dovolim si povedat, ze stacionarne radary a usekove merania je skutocny bic na cestnych piratov, ktori sa ponahlaju. Minimalne na dialnici. Ja to povazujem za svinstvo, hlavne meranie na dialnici. Nech daju stacionarne radary ku skolam, do centra mesta, na casto rizikove a nebezpecne useky, na vjazd do obce, ale nech ich pre pana nedavaju na dialnice.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ja si myslim, ze to bude ten horsi pripad co pises heker. tie radary budu stacionarne, ale budu doplnane o mobilne radary cize prakticky budes mat radar na kazdom kroku a ked za cestu medzi BA a KE 10x prekrocis urcite dostanes 10 pokut.
na svk nejazdim casto viac ako 150kmh no od zavedenia budem jazdit asi ako v rakusku, pekne 136
na svk nejazdim casto viac ako 150kmh no od zavedenia budem jazdit asi ako v rakusku, pekne 136
Viac pokut za jeden den je specificka situacia. V Prahe mali pripad, ked nejakej zene prisli z jedneho dna dve pokuty za rychlost. Nakoniec zaplatila iba jednu, pretoze nebolo preukazane, ze islo o dva priestupky - teoreticky isla nad limitom stale a preto sa to nakoniec posudzovalo ako jeden. Len teraz sa mi nedari najst ten clanok, skusim este pohladat.
Tu by sa hodil nazor nejakeho pravnika, mozno by to bolo vyuzitelne aj u nas.
Tu by sa hodil nazor nejakeho pravnika, mozno by to bolo vyuzitelne aj u nas.
nevie sa nejaký termín kedy to ma začať byť platné?guess.whoo napísal:ja si myslim, ze to bude ten horsi pripad co pises heker. tie radary budu stacionarne, ale budu doplnane o mobilne radary cize prakticky budes mat radar na kazdom kroku a ked za cestu medzi BA a KE 10x prekrocis urcite dostanes 10 pokut.
-
guess.whoo
Redeemer
myslim ze to ma byt zaciatkom leta, ale nikde som sa nedocital presny datum
Predpokladam, ze toto bude upravovane este novelou cestneho zakona, pripade zakonom o priestupkoch, pretoze budu musiet premysliet pravny system a veci okolo toho. A to bude zrejme schvalovat az nova vlada. Zatial musia aj tak spravit siet radarov, namontovat to, ponastavovat, doladit system, za ten cas sa moze upravit potrebny zakon.
-
guess.whoo
Redeemer
je to podobna situacia ako s dialnicnymi znamkami. v nejakej reportazi spominali, ze zaznamenali uz okolo 10.000 aut bez dialnicnej. teraz riesia ako to budu posuvat dalej a kedy sa budu posielat pokuty. moj osobny tip je, ze to bude riesit nova vlada v takom aprili/maji. cize pred dovolenkami zacnu ludom chodit pekne pokutky
Skor si myslim, ze vlada dala NDS zakaz posielat to do volieb, aby neodradila volicov. Lebo ked dostanes pokutu 200 eur za system, ktory zaviedla jednofarebna vlada, tak ta to moze odradit bolit ich, aj tvoju rodinu, mozno kamaratov, velky flame k tomu na Facebooku a ine.
-
guess.whoo
Redeemer
ale ti ludia musia vediet, ze im ta pokuta pride ak presli spoplatneny usek bez dialnicnej, snad si nemyslia, ze vlada udeli generalny pardon pre ludi, ktori sli do marca bez znamky 
-
kukiak
Addict
no mne sa to podarilo hned 1.2 prejst od BA po trnavu bez znamky, potom som kupil znamku hned cez net pocas jazdy. Co mi vravel znamy, kontroluje sa to spatne za posledny den, pokuta by nemala byt.
-
guess.whoo
Redeemer
nie, kontroluje sa to presne podla casu, cize pokuta ti pride