mam tu taky specificky problem, na ktory sa mi akosi nedari vygooglit riesenie.
Mam PHP skript, ktory bezi na serveri v prikazovom riadku (teda nie cez prehliadac), otvori na zaciatku spojenie k MySQL a obsluhuje svojich vlastnych klientov, pricom na to vyuziva toto spojenie s databazou. Problem je, ze ak sa nic nedeje dostatocne dlho - po uplynuti doby "wait_timeout" (co je konfiguracna hodnota MySQL, defaultne 8 hodin) MySQL toto spojenie zatvori a potom kazda dalsia query nevrati nic a PHP vyhodi warning:
Restart tohto skriptu pomoze. Wait_timeout som znizil na 60 sekund a skusil som to potom a podarilo sa mi tento problem zreprodukovat, preto som si isty, ze tu je pes zakopany.Warning: Error while sending QUERY packet. PID=97763 in /.../....php on line xxx
Persistentne spojenie som tiez skusil vytvarat, ale nepomohlo to (prefix "p:" pred hostom pri volani new mysqli(...)).
Uvazujem, ze asi sa to neda inak, nez nejakym udrzovanim spojenia z tohto PHP skriptu. Ze by tam bezal thread, ktory spusti kazdu hodinu napriklad, nejaku lacnu query, len aby udrzal spojenie nazive. Kedze mysqli_ping z istych dovodov nefunguje. A je vobec zdielanie mysqli link-u (resource premennej) medzi threadmi bezpecne?
Ma niekto pls radu, ako by sa to dalo riesit?