Pomoc-OpenSource Social Network- ako nastaviť db na hosting.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Pomoc-OpenSource Social Network- ako nastaviť db na hosting.
Prosím vás, stiahol som si open source project(socialú sieť), a treba nakonfigurovať web na DB (ono si to v databáze samé vytvorí usera,pass,id,etc...iba to treba nakonfigurovať). v tomto videu sa dozviete čo myslím https://www.youtube.com/watch?v=OqQKTQwKyPI (pretočte si to na 3:23). skúšal som dať všetko všade ale nefunguje to. na db sa pripojujem cez adresu:https://db55.websupport.sk do sekcie Database user som dal killerbee (môj nick na login do db),do database name som dal killerbee, do database password som dal : moje heslo do db,do website name som dal: social, site own email:môj mail,do overenia emialu:tiež môj email. do DB host som napísal db55.websupport.sk (skúšal som dať aj :3310), a proste to nejde . čo mám kde napísať ? mám aj nejakú tablulku v db ja vytvoriť ? kde je chyba ??? predom ďakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc-OpenSource Social Network- ako nastaviť db na host
a čo za chybu ti to napíše? Tá cesta k db sa mi nezdá, určite máš povolený connect zvonku? Nemalo by tam byť skôr niečo ako localhost ak je to na rovnakom stroji?
K tomu projektu musí existovať aj nejaká dokumentácia alebo web, skús aj tam pozreť
K tomu projektu musí existovať aj nejaká dokumentácia alebo web, skús aj tam pozreť
Do hostu miesto db55.websupport.sk by malo ísť: 127.0.0.1
Aspoň takto to mám na jednom svojom webe (drupal), ktorý je tiež na websupporte.
Vo webadmine na websupporte v časti Databázy - MYSQL_CONNECT Nastavenie si asi musíš nastaviť danú databázu - pozor, ak používaš na hostingu iné systémy s inou verziu databázy.
Inak, nejak to websupport pomenil, niekedy sa to inak nastavovalo, mám pocit...
Aspoň takto to mám na jednom svojom webe (drupal), ktorý je tiež na websupporte.
Vo webadmine na websupporte v časti Databázy - MYSQL_CONNECT Nastavenie si asi musíš nastaviť danú databázu - pozor, ak používaš na hostingu iné systémy s inou verziu databázy.
Inak, nejak to websupport pomenil, niekedy sa to inak nastavovalo, mám pocit...
Ta adresa nie je pre prístup z aplikácie ale do phpmyadmin pre klienta. Ako píšu, mal by tam ísť localhost, alebo websupport ma špeciálne adresy pre externý prístup, ktoré nájdeš niekde v administrácií pod "ako sa pripojiť" (tie ti ale netreba, ak máš všetko na tom jednom hostinu od websupport)
Ak si niekto nevie nastavit ani len databazu, tak o dakom projekte moze uz len snivat 
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
ja neviem...podľa toho videa som posúdil že do tých inputboxes stačí napísať vstup od usera, a tabuľky v Databáze sa vytvoria samy.inač mám DB samozrejme mám prepojenú cez účet. inač audiotrack ako si to myslel s "či mám povolený connect zvonku"? ako to povolím ? a napíše mi :"Invalid data directoy or directory is not writeable" teda niečo v zmysle že nesprávne napísané data a nemôže zapisovať "do DB". v ktorom inpute mám chybu ? pokiaľ viem tak do inputu database user mám napísať meno ktorím sa prihlasujem do DB (login page na adrese https://db55.websupport.sk ) a chybu robím podla mňa v inpute : database host . skúšal som tam napísať aj https://db55.websupport.sk aj https://db55.websupport.sk:3310. a hore v database mám napísané server:localhost:3310 tak aj to som napísal database host... naozaj nwm čo som zle napísal.
Do db host daj localhost, nič viac. A inštalácia ešte môže vyžadovať nastaviť práva na nejaký priečinok, aby do neho mohla aplikácia zapisovať súbory - to hovorí tá chyba, nič o databáze nehovorí.
-
Michaelo
Hardcore addict
localhost to vobec nemusi byt. Ja pouzivam na mojich projektorch prave db55.websupport.sk a pod. a funguje mi to bez najmensich problemov. Takze v tomto by som velmi problem nehladal.
A keby ze si precital co ti pise, nemas spravne nastaveny CHMOD (teda ak si napisal presne to co ti pise, tak je to chmod, ale idealny by bol screen).
A keby ze si precital co ti pise, nemas spravne nastaveny CHMOD (teda ak si napisal presne to co ti pise, tak je to chmod, ale idealny by bol screen).
Vo websupport admine sa da nastavit "Predvolený databázový server pre "localhost" pripojenie".
Cize ak tam nastavi MariaDB, bude mu to ficat aj cez localhost.
Cize ak tam nastavi MariaDB, bude mu to ficat aj cez localhost.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ano bude, ale ma to absolutne jedno ci pouzije localhost alebo toto. IMO je lepsie pouzivat priamy link, lebo ak nahodou v buducnosti zmenis nastavenie localhost, tak si mozes znefunkcnit vsetky weby co to pouzivaju,
-
audiotrack
VIP
tak radšej budeš pri každom connecte na db servovať dns aj keď sa pripájaš na ten istý stroj a robiť si bezpečnostnú dieru vo forme otvorenia portov pre pripojenie z vonka?Michaelo napísal:Ano bude, ale ma to absolutne jedno ci pouzije localhost alebo toto. IMO je lepsie pouzivat priamy link, lebo ak nahodou v buducnosti zmenis nastavenie localhost, tak si mozes znefunkcnit vsetky weby co to pouzivaju,
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
-
audiotrack
VIP
problém s databázou nie je, to si si iba ty domýšlal v prvom poste. Už po tvojom druhom príspevku kde si napísal chybu je jasné, že problém je data directory (položka vpravo dole). Ako ti už bolo napísané, taký adresár neexistuje alebo nemá práva na zápis. Vyplňal si to ty? Z kade si prišiel na tú hodnotu? Určite tam má byť absolútna nie relatívna cesta?
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
moc tomu nerozumiem. hodnoti som napísal logicky ako napr do database user: svoj nick ktorým sa logujem do db, do database pass som napísal heslo s ktorým sa logujem na db. inač to data directory som tam nepísal ja a umiestnenie sa vypísalo samé. inač všetko som vypisoval ja.takže chyba je v data dyrectory ? čo tam mám napísať ? mne sa to vypísalo samé. neviem čo je absolútna a relatívna cesta.ako povolím práva na zápis ? inač ja som ručne žiadny adresár nevytváral. písal som aj na livechat na support a mařka to nevedela posielal som jej screeny a nevedela,tak nakoniec to poslala ďalej k administrácii(asi ku kolegom) aby sa to vyriešilo,že vraj ma budú kontaktovať cez mail.
-
audiotrack
VIP
nevravím že je tá cesta zle, iba som sa pýtal (nakoľko ju ani nevidno celú). Ale ako prvé by som pozrel na ftb či ten adresár čo ti tam doplnilo existuje, a či má práva na zápis
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
mám to. supporti to za mňa spravili. chýbal tam nejaký priečinok či čo. ale mne ide iba svoje admin account, ale keď som sa pokúšal registrovať ako bežný user tam mi napísalo že mi odoslali kontrolný email ale nič mi neprišlo, ani do spamu. prosím skúsi sa niekto regnúť ,že či vá to ide ? tu je odkaz http://www.urbanbot.sk/ossn/
-
audiotrack
VIP
zo websupportu neodošleš mail na adresu mimo websupportu. Teda základnou mail() funkciou, ktorú to podľa všetkého používa. Treba použiť nejaké smtp (napríklad od googlu) a nejaký knižnicu na prácu s tým (napríklad phpmailer). Toto ale za teba ws nespraví, a po tom čo si tu riešil sa bojím, že sám to tiež nezvládneš
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Audiotrack prosím nemáš trošku času? nemohol by si to za mňa nastaviť ty ? pls ale to ja nezvládnem.. ak súhlasíš tak ti pošlem private správu s prihlasovacími údajmi.
-
audiotrack
VIP
ale toto nie je vec nastavenia, ale naprogramovania. Ten systém očividne nie je stavaný na websupport
Resp. ich nastavenia občas nedávajú logiku. Stretol sa tu zlý systém so zlým hostingom a toto je daň za to.
ved staci nastavit SMTP odosielanie mailov, verim, ze to tento system dokaze!