alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
tak tak
ako som tu uz raz pisal, vratil som tablet lebo mrzol asi 3 dni po kupe. Dal som si preplatit ten poukaz a hned som si objednal ten isty len vyssi model lebo dali do akcie. Asi po 3 tyzdnoch mi vola ASUS servis ze teda je to orpavene a kurier mi to donese zajtra
tak som im vysvetlil situaciu ze teda dik ale ten tablet som vratil. Cize dalsi dôkladny chlapec mohol mat zarobene 
Nakupovali ste uz niekto na firmu v alze po novom roku?
Ziadaju odo mna podpisany doklad o platitelste DPH.
Vypis z ORSR.
V pripade ze chcem expedovat tovar na nase prevadzky
Surne som potreboval minuly tyzden nabijacku na laptop pre kolegu z vychodu... Ani za svet.
Ziadaju odo mna podpisany doklad o platitelste DPH.
Vypis z ORSR.
V pripade ze chcem expedovat tovar na nase prevadzky
Ak chcem vyberat tovar na FA, uz nestacia zadane kontaktne osoby ale iba konatel, resp. kontaktna osoba s plnou mocou....nějaké potvrzení o tom, že na daném místě opravdu podnikáte. Například nájemní smlouvu či platbu za elektřinu a podobné.
Surne som potreboval minuly tyzden nabijacku na laptop pre kolegu z vychodu... Ani za svet.
-
Grim
Darca
Hej. Nikde žiadna informácia o týchto prkotinách. Tuším som tu o tom už písal. Tiež bolo treba súrne objednať notebook pre nového kolegu. Samozrejme ani sa neunúvali dať vedieť, z akého dôvodu to neposlali. Až keď som sa začal vypytovať a zisťovať na ich stránke, tak som zistil, že nám neuznali dodaciu adresu ako adresu podnikania. Notebook meškal, chceli všelijaké papiere, ktoré by som musel pýtať od konateľa, ktorého som nechcel zaťažovať s prkotinami, tak som od nich prestal kupovať.
-
Runes
Addict
rovnako
ale sami proti sebe idu, lebo ked tam nas clovek co ma na starosti IT nakupoval x rokov a len on, a zrazu chcu tieto kok.... pricom nie sme firma co ma len 5 zamestnancov cize konatela ani nikto s takouto blbostou nezatazuje, tak alza prisla o z ich pohladu maly ale z pohladu bezneho cloveka celkom velky obrat. Ako bezne sa u nas kupuju monitory PC a vselijake serepeticky mesacne vo vacsich sumach, nevravim ze alza bol jediny dodavatel ale zasa vacsinou najrychlejsie dodanie.
Dobre vediet. A to som tam nedavno kupovat na firmu komplet celu zostavu s prislusenstvom.
-
Grim
Darca
detto. u nás vo firme mám na starosti tieto veci ja a vyriešil som to rovnako ako tvoj kolegaRunes napísal:ale sami proti sebe idu, lebo ked tam nas clovek co ma na starosti IT nakupoval x rokov a len on, a zrazu chcu tieto kok.... pricom nie sme firma co ma len 5 zamestnancov cize konatela ani nikto s takouto blbostou nezatazuje, tak alza prisla o z ich pohladu maly ale z pohladu bezneho cloveka celkom velky obrat
-
audiotrack
VIP
oni to majú isto zrátané. Stratia kopec klientov, no na druhej strane aj eliminujú podvodníkov hlavne z konkurečného boja ktorí na fiktívnu firmu objednajú kopec vecí a potom to neprevezmú. A tiež si treba uvedomiť, že tieto papiere sa nechce riešiť takým ako vy, že narýchlo potrebujú jednu klávesnicu. To pre nich nie je žiaden obrat. Tí čo kupujú 200 počítačov do firmy, si tie papiere dajú dokopy ak na tom ušetria nejakú tú tisícku oproti inému eshopu a nekupujú to narýchlo a súrne ako vy že by na to nemali čas
ale myslim ze ked niekto potrebuje 200 pocitacov, tak to nebude kupovat cez alzu, na to su uz trochu ine procesy...
-
audiotrack
VIP
tak dvaaacid napísal:ale myslim ze ked niekto potrebuje 200 pocitacov, tak to nebude kupovat cez alzu, na to su uz trochu ine procesy...
ano suhlasim, pokial niekto pravidelne nakupuje v alze a je tam spokojny, tak nejak nevidim dovod preco s tym prestat len kvoli tomu ze treba jednorazovo dodat nejake papiere...
-
Runes
Addict
no popravde aby som to dal na mieru, napr v piatok som dosel za kolegom dal som mu specifikaciu nakup za cca 1600€ a v pondelok mi to doniesol a toto mame pravidelne taketo nakupovanie. A ako bolo pisane tak alza nezije s podnikov lebo na to su moc drahy oni ziju z dostupnosti. Ked objednavame take palky ze 10 notebookov alebo 20 ifonov na to su ine shoppy ktore sa zameriavaju na firmy. Neviem ako sa ten shop vola ale maju taku oranzovu stranku v principe jak databaza to vyzera tam si naklikas a za cca 3 dni to mas na firme. A tym ze objednas a neprevezmes zasa nic neziskas lebo objednas ale na pobocke ti to nevydaju takze toto neeliminovali. Skor ci nedostali daku pokutu ze predavali bez dane kade tade
-
audiotrack
VIP
no by si sa divil. Keby máš obchod (kamenný aj eshop), niekto ti objedná 100 kusov nejakej debiliny a tebe to ostane trčať na predajni (uložené peniaze v tovare ktoré nevieš inak použiť, tovar ťažko predajný) tak by si videl tú stratu čo ti spravili trošku inačRunes napísal: A tym ze objednas a neprevezmes zasa nic neziskas lebo objednas ale na pobocke ti to nevydaju takze toto neeliminovali.
Alza nikdy neda take cenove podmienky aby som tam bol viazany nakupovat vo velkom.
Ked som dopytoval cenovu ponuku na iPady Air- 120ks - zmohli sa na ukrutnu zlavu 3€ bez DPH/ks (0,5% rabat?) což nie je ani len na urovni priemernej e-shopovej ceny.
Sme stredne velka spolocnost s 200 zam. , rocny obrat okolo 20 mega, nemyslim si ze takyto zakaznici by mali byt dnes niekomu lahostajni, no neriesim uz som sa vynervoval, kolega si nabijacku kupil po svojej osi a kym ja budem robit kde robim, alza je banned.
A to ma nenastvalo ani tak prave to co pozaduju ale to, akym sposobom so mnou komunikovali, poslem jednu vec co ziadaju, o dva dni odpisu ze chcu dalsiu, vybavim to, o dva dni odpoved ze treba zase dačo.
Ked som dopytoval cenovu ponuku na iPady Air- 120ks - zmohli sa na ukrutnu zlavu 3€ bez DPH/ks (0,5% rabat?) což nie je ani len na urovni priemernej e-shopovej ceny.
Sme stredne velka spolocnost s 200 zam. , rocny obrat okolo 20 mega, nemyslim si ze takyto zakaznici by mali byt dnes niekomu lahostajni, no neriesim uz som sa vynervoval, kolega si nabijacku kupil po svojej osi a kym ja budem robit kde robim, alza je banned.
A to ma nenastvalo ani tak prave to co pozaduju ale to, akym sposobom so mnou komunikovali, poslem jednu vec co ziadaju, o dva dni odpisu ze chcu dalsiu, vybavim to, o dva dni odpoved ze treba zase dačo.
-
guess.whoo
Redeemer
to sa ti viac oplatilo zohnat si 3% zlavu cez kupon ako vyjednavat s nimi 
-
Runes
Addict
sak tak som to myslel ze v tomto smere tym nic neziskali lebo ja ked chcem byt curikles tak to objednam a neprevezmem rovnakoaudiotrack napísal: no by si sa divil. Keby máš obchod (kamenný aj eshop), niekto ti objedná 100 kusov nejakej debiliny a tebe to ostane trčať na predajni (uložené peniaze v tovare ktoré nevieš inak použiť, tovar ťažko predajný) tak by si videl tú stratu čo ti spravili trošku inač
-
kukiak
Addict
neviem co je na tom pravdy, ale vraj to neni vymysel alzy, robia to len firmam, platcom dph, ze im to kaze zakon od 1.1.
Zaujimave, ze to kaze iba Alze
Ale ak vies o tom viac z nejakeho dôveryhodneho zdroja rad by som si to precital vopred ak ma maju taketo patalie cakat aj u inych dod...
Ale ak vies o tom viac z nejakeho dôveryhodneho zdroja rad by som si to precital vopred ak ma maju taketo patalie cakat aj u inych dod...
-
kukiak
Addict
Toto maju na FB
Dobrý den, Romane, je mi líto, pokud to tak vnímáte. Museli jsme zareagovat na změnu slovenské legislativy, ke které došlo s účinností od 1.1.2016. Všem, kteří jsou plátci DPH jsme jakožto zahraniční subjekt povinni zboží dodávat rovnou bez DPH. Jedinou výjimkou je, pokud provedete objednávku s pomocí prodejce nebo naší techniky přímo na některé z našich SK poboček. Účetně je to komplexnější záležitost a jsme zároveň povinni objednávky zabezpečit proti zneužití. Vás jakožto odběratele se tato změna dotkne jen minimálně a to zejména v prvotním ověření registrace, které jednorázově provedeme na základě podkladů. Prosíme proto o shovívavost v tomto úvodu, legislativa nám nedává jinou proveditelnou možnost a věřím, že společnými silami situaci velmi rychle ustálíme. Zároveň Vám budeme rádi nápomocni při jakýchkoliv dotazech. Přeji Vám pěkný den, Michaela, péče o zákazníky
Alza.sk Dobrý den, Romane, chcete-li být konkrétní, pak tyto úpravy vychází z Novely zákona:
• Registrácia zahraničných osôb - § 5 ods. 1 písm. b) a f) zákona o DPH Novelou zákona o DPH nastali zmeny v § 5 ods. 1 zákona o DPH, ktorý upravuje registráciu zahraničných zdaniteľných osôb, t. j. zdaniteľných osôb, ktoré nemajú v tuzemsku sídlo, miesto podnikania, prevádzkareň, bydlisko alebo sa v tuzemsku obvykle nezdržiavajú (osoby neusadené v tuzemsku). V § 5 ods. 1 písm. b) sa vypustili slová „s inštaláciou alebo montážou“. Znamená to, že zahraničná zdaniteľná osoba, z dôvodu dodania tovaru s miestom dodania v tuzemsku (§ 13 ods. 1 zákona o DPH) zdaniteľnej osobe usadenej v tuzemsku, nemá povinnosť požiadať o registráciu pre daň podľa § 5 zákona o DPH. Táto zmena nadväzuje na rozšírenie prenosu daňovej povinnosti v § 69 ods. 2 zákona o DPH.
• § 69 ods. 2, § 5 ods.1 písm. b), § 55a ods. 2 písm. c) druhý bod, § 56 ods. 2 písm. c) druhý bod zákona o DPH Podľa článku 194 smernice o DPH môžu členské štáty EÚ preniesť daňovú povinnosť z dodania tovarov a služieb na príjemcu plnenia, pokiaľ je dodávateľom zdaniteľná osoba, ktorá nie usadená na území členského štátu, v ktorom jej vznikla daňová povinnosť. Slovenská republika v zmysle čl. 194 smernice o DPH ustanovila v § 69 ods. 2 zákona o DPH v znení účinnom do 31.12.2015 povinnosť preniesť daňovú povinnosť na príjemcu planenia, zdaniteľnú osobu usadenú v tuzemsku, len pokiaľ ide o služby uvedené v § 16 ods. 1 až 4, 10 a 11 zákona o DPH (služby súvisiace s nehnuteľnosťou, krátkodobý nájom dopravných prostriedkov, vstupné na podujatia, reštauračné a stravovacie služby) a pokiaľ ide o dodanie tovaru s montážou a inštaláciou, ak jej uvedené zdaniteľné plnenia dodala zdaniteľná osoba, ktorá nie je usadená v tuzemsku, tzv. zahraničná osoba. Novelou zákona o DPH sa v § 69 ods. 2 zákona o DPH vypúšťajú slová „s inštaláciou a montážou“ a dopĺňajú sa slová „okrem tovaru dodaného formou zásielkového predaja“. Uvedené znamená, že s účinnosťou od 1.1.2016 sa prenáša daňová povinnosť v zmysle § 69 ods. 2 zákona o DPH na príjemcu plnenia, ktorým je zdaniteľná osoba usadená v tuzemsku, pri všetkých dodaniach tovarov s miestom dodania v tuzemsku, pokiaľ tieto tovary dodáva zahraničná osoba. Prenos daňovej povinnost
-
hojko
Site Admin
Prave pred par dnami som kupoval z Alzy dake veci, dal som tam osobny odber. Teda automatika bez DPH, hodilo mi, ze mam poslat doklady, konkretne chceli vypis z Obchodneho registra a tiez o prideneni IC DPH. Tak som oskenoval vypis z obchodneho, ktory si vedia overit na nete a tiez karticku k DPH, ktoru si tiez vedia overit na nete. Dostal som tento mail:
Kazdopadne si myslim, ze je to zbytocne komplikovane a odradzajuce pre zakaznikov. Radsej to budem uctovat v plnej vyske a je po probleme s nejakym splnomocnenim a pripadne dalsimi dokladmi.
Napisal som v zapati odpoved, ze som poslal to co pozadovali a co mi chyba, nech mi to upresnia, aby som to mohol poslat. Na to mi prisla takato odpoved, ktorej vobec nechapem a navyse prisla az o dva dni, pricom tovar bol uz vybraty z predajne:Dobrý den,
Bohužel příloha není kompletní. Prosím o doposlání.
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
Pre tovar som poslal znameho, islo o daky usb kluc a neviem co dalsie, za par eur. Tovar mu nevydali, pretoze nepreukazal notarsky overenie splnomocnenie na prebratie tovaru v Alze na firmu. Tak mi volal, ze mu to nedali. Povedal som mu, aby tam isiel spat a pytal si ten isty tovar, ale nech to daju v plnej sume s DPH a nevymyslaju kraviny so splnomocnenim. Ked to uhradil v plnej vyske vratane DPH, nebol ziadny problem a netrebalo ziadne hlupe splnomocnenie.Dobrý den,
V příloze je pouze zaslaná doložka. Nicméně 0% DPH bylo na Vašem Alza profilu nastaveno.
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
Kazdopadne si myslim, ze je to zbytocne komplikovane a odradzajuce pre zakaznikov. Radsej to budem uctovat v plnej vyske a je po probleme s nejakym splnomocnenim a pripadne dalsimi dokladmi.
http://hnonline.sk/ekonomika/592690-100 ... iznismenov
Odvolavaju sa na zakony a tvrdia
Alza to ponala imho z opacneho konca, miesto aby upravila strukturu firmy / fakturovala z SK / sa vyhovorila na zakony a tvari sa ze pomaha zakaznikom
milé
Odvolavaju sa na zakony a tvrdia
Neviem ako presne mozu pomoct zakaznikom... ale ok...Internetový obchod poukazuje na to, že touto procedúrou pomôže zákazníkom.
Alza to ponala imho z opacneho konca, miesto aby upravila strukturu firmy / fakturovala z SK / sa vyhovorila na zakony a tvari sa ze pomaha zakaznikom