Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa hughito »

Ten Kotleba má akosi veľa, hádam to spadne dole. Kto môže voliť túto stranu prelezenú nacistami je fakt idiot.
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

ani tým číslam SNS nejak neverím, snáď ľuďom nestačí len to, aby mal niekto billboard v každej riti, aby ho volili :) aj keď vyhadzov Slotu možno tiež spravil svoje
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

a co potom taky Boris Dollar s 5,5% ? :roll:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tiez nechapem ako moze mat sns, kotleba tak vela. Ale ked citam niektore komenty na fb, tak sa asi nemam comu cudovat. A Kollar ma asi taku velku rodinu, ze aj 5% da. Katastrofa.
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

Na rómov, židov a iné menšiny tu nadáva veľa ľudí. Skôr sa divím tomu, že má Kotleba tak málo, hoci sa zdá, že sa venuje najmä rodinkáreniu a usporadúvaniu súťaží krásy. Asi to bude tým, že má nulovú charizmu a propagácia tiež nič moc. V súčasnosti sa šíria nezmysly typu, že Kotleba dostáva v skutočnosti dvojciferné percentá (lebo vychádzajú z prieskumov, kde si naklikali hlasy jeho voliči, lol), mnohí tomu naozaj veria. Už sa teším na ich sklamanie.
Tie Kollárove percentá sú pre mňa ešte väčšou záhadou, ale je to "hviezda" sociálnych sietí vďaka zdieľaniu hoaxov, tak sa v ňom možno našli rozliční spammeri stupídnych linkov. Netuším, čo iné na ňom môže niekomu imponovať. Plodnosť, zlý vkus, vekslácka minulosť?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

SNS a Kotleba ziskavaju na poklese Smeru, ti Smeraci nemaju koho ineho volit, pravicu nechcu, to je jasne a je to zaroven dokaz, ze poklesy Smeru su realne.

Sme rodina mali casto okolo 4%, takze po tych kauzach Siete a OLANO mohli na tom nejake percento ziskat prave oni, tiez mi nie je jasne odkial nabrali vobec 4%, ale maju celkom stabilne percenta.

Ja len chcem verit, ze nakoniec neprepadne viac hlasov akoby ktokolvek predpokladal, OLANO ma v 1 prieskume 4.8, SaS ma casto 5.2 a pod., Skok mal tiez teraz 3.8%, Sme rodina 4-5%, SMK ma v jednom 5, v dalsom polovicu, Kotleba 3 a 3.4, ked si to spocitame, ak by tie strany dostali tak 3-4.9%, v priemere 4 a pol, to je 4.5 krat 6 = 27% prepadnutych hlasov!! Spolu s dalsimi mensimi az 30%, to je 10-15% navyse pre Smer, len tak!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Waagbistritz69 napísal:ani tým číslam SNS nejak neverím, snáď ľuďom nestačí len to, aby mal niekto billboard v každej riti, aby ho volili :) aj keď vyhadzov Slotu možno tiež spravil svoje
SNS mala vzdy masivnu billboardovu kampan. Vzdy som sa na tom zabaval, lebo umiestnovat svoje xichty na billboardy v niektorych obciach okolo Senca sa im zda uzitocne? Vacsinou tam totiz zije madarska mensina. A ked som si aj potom pozeral vysledky z danych volebnych okrskov, tak SNS bud nemala ani jeden hlas, alebo tych hlasov mala ani nie tolko ako prstov jednej ruky.

To ci to SNS v tychto volbach vyjde alebo nevyjde zalezi od jedineho faktoru. Ako velmi neisto sa citia obcania SR? Ako hlboko je spolocnost v rozklade? Po rozpade ČSFR bola slovenska spolocnost vo viacerych sferach v hlbokom rozklade a neistote. Meciar ako excelentny oportunista a znalec miestnych pomerov ponukol Slovakom tu jedinu istotu, ktoru v tych casoch mali a to konkretne - narodnu identitu. Nacionalizmus bol na vzostupe. Ked Slovak voli Slovaka nemoze to predsa dopadnut zle. Na tychto Meciarovych snahach sa prizivil Slota, ktory isiel dalej a nebal sa ukazat prstom na tych "neslovakov" (Madarov a Romov), ktorych obvinoval z roznych spolocenskych aj ekonomickych problemov vtedajsieho Slovenska.

Nieco podobne sme si mohli otestovat na zaciatku roku 2015. Konkretne hovorim o referende. Tiez tam islo o snahu urcitych skupin ziskat podporu a tym aj demonstrovat svoju politicku moc, na zaklade obratenia sa v zlych casoch k jedinej istote - som heterosexual, takto by mala vyzerat rodina... Neuspech tychto skupin, ale spocival v tom, ze sa spolocnost snazili presvedcit, ze je ohrozena tzv. kulturou smrti, homosexuali kradnu deti... Vacsina Slovakov to takto ale nevnimala. Vnimala to ako nieco vykonstruovane, nieco co u nas nie je realne. Preto referendum "proti homosexualom" dopadlo tak, ako dopadlo.

Otazne je, ci rovnako dopadne aj SNS. Pretoze urcite vnutorne ako aj vonkajsie tlaky v nasej spolocnosti su momentalne citelne. Neistota narasta. Nejde iba o vymyslenu kampan. Hovorim jednak o vztahoch EU a Ruska, tiez o islamskom terorizme a tej nekontrolovanej vlne nelegalnych imigrantov, ktora sa prehnala uzemim Schengenu a nakoniec aj o vnutrostatnej patovej situacii v sudnictve, zdravotnictve, skolstve...po 4 rocnej vlade jednej strany

Dalsim faktorom, ktory do tohto moze vstupit je to, ze SNS momentalne nema silneho lidera. Okrem zo znacky strany netazi v podstate z nicoho (a nevytahuje ani overene karty, madarsku a cigansku). V slovenskej politike je klucove mat silneho lidra.

Zostavam optimisticky a podla mna sa SNS tesne do parlamentu nedostane.

Kollar a Kotleba uz duplom nie.

V nasom politickom prostredi existuju take kluce, podla ktorych spoznate, ci napriklad nejaka nova mensia strana ma sancu na uspech vo volbach. Jednym z tychto klucov je napriklad to, ako na tuto stranu reaguju velke strany, ktore nebudu mat problem dostat sa do parlamentu. Ak proti tejto strane nevedu takmer ziadnu kampan, tak sa do parlamentu takmer urcite nedostane (prieskumy verejnej mienky na urcite problematiky si davaju vypracovavat aj politicke strany). Pokial napriklad SMER sa snazi kradnut agendu inej strane alebo naopak vytahuje spinave pradlo, tak spoznate, ze tam o nieco ide. (napr. teraz taky Matovic). Su ale aj urcite tendendie v spolocnosti, ktore mozu velki politicki hraci podcenit - prikladom je zvolenie Kotlebu za zupana, ako nasledok "trucu" (kvoli urcitym udalostiam a vyjadreniam) volicov Smeru v danom kraji, ktori nesli volit a tak Kotlebovi stacilo aj tych pomerne malo hlasov na zvolenie.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dreamer napísal:SNS a Kotleba ziskavaju na poklese Smeru, ti Smeraci nemaju koho ineho volit, pravicu nechcu, to je jasne a je to zaroven dokaz, ze poklesy Smeru su realne.

Sme rodina mali casto okolo 4%, takze po tych kauzach Siete a OLANO mohli na tom nejake percento ziskat prave oni, tiez mi nie je jasne odkial nabrali vobec 4%, ale maju celkom stabilne percenta.

Ja len chcem verit, ze nakoniec neprepadne viac hlasov akoby ktokolvek predpokladal, OLANO ma v 1 prieskume 4.8, SaS ma casto 5.2 a pod., Skok mal tiez teraz 3.8%, Sme rodina 4-5%, SMK ma v jednom 5, v dalsom polovicu, Kotleba 3 a 3.4, ked si to spocitame, ak by tie strany dostali tak 3-4.9%, v priemere 4 a pol, to je 4.5 krat 6 = 27% prepadnutych hlasov!! Spolu s dalsimi mensimi az 30%, to je 10-15% navyse pre Smer, len tak!
Worst case scenerio, dostane sa tam len smer, sns, kotleba, kollar a siet. To by bol masaker.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak, to co strati smer ide najviac do sns... takze realna situacia sa nijak nemeni, je uplne jedno ci bude mat smer 40% a sns 0% alebo smer 30% a sns 10%... vysledok bude ten isty.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Tak za tymto vidiet jasne ciele: http://www.teraz.sk/slovensko/parlament ... lanok.html

1.) SMER urobit ako jasneho vitaza
2.) Siet ako lidra pravice
3.) SNS ako jedinu narodnu alternativu
4.) Aby ludia radsej odvolili inu stranu z pravice ako SAS
5.) kotleba iba 1,5% ? :lol:

Kedze sa pohybujem medzi ludmi v socialne nizsich vrstvach a hlavne doma na SVK, tak len pocuvam ako ludia idu volit Kotlebu a o SNS ziadna zmienka, len tu vsade vidim vyvesene bilboardy.

Btw., zaujimalo by ma, ci v stavkovych spolocnostiach bude moznost tipovat na vitaza, ktora strana prejde do parlamentu a pod., predpokladam, ze kurzy by mohli byt nastavene podla prieskumov :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead

Islo o prieskum MVK z 10.-14.2. na vzorke 1136, vysledky zverejnovali na TA3, celkom ma ale zaujalo toto:

"Výsledky prieskumu sa zaokrúhľovali na 0,5 percenta."

Preco, koho to zvyhodnilo a komu poskodilo, toto som pri prieskumoch este nevidel.

Napisem tu aj vysledky:

1. Smer-SD 32,5
2. #Sieť 14,5
3. SNS 10,5
4. KDH 9
5. Most-Híd 7
6. OĽaNO-Nova 5
7. SMK 5
Sme rodina - Boris Kollár 4,5
SaS 4
SKOK! 3
Kotleba - ĽSNS 1,5
SDKÚ-DS 1

Tie mensie strany maju dost odlisne percenta ako v inych, ale pre Smer je to uz treti prieskum kde ziskal iba nieco okolo 30% (29-32), takze nieco na tom poklese urcite bude, len skoda ze vsetko to ide SNS, este mozno Kotlebovi, aj ked jemu to snad prepadne.

Ku Kotlebovi, ako citam aj v komentaroch pod clankami, tak mnohi ludia veria ze maju ovela viac:

"Cital som v jednom clanku ze v agenturach sa vysledky pre LSNS povinne musia delit desiatim"
"takže Kotleba 15 percent, držim palce"
"čítal som,že 23 percent len to nemôžu pustiť von."

Tak a je tu dalsi prieskum, uz druhy kde ma Smer pod 30%!!

Phoenix Research online 8.-16.2. na vzorke 1 009 respondentov

Smer-SD 29.3
#Sieť 16.8
Most-Híd 8.4
SNS 7.4
KDH 6.6
OĽaNO-Nova 6.1
SaS 5
SMK 4.3
Sme rodina - Boris Kollár 2.3
SDKÚ-DS 1.4
KSS 1
Kotleba - ĽSNS 0.9

Teraz bude asi vela prieskumov, kedze zakaz zverejnovania sa blizi, vlastne uz zajtra bude asi posledny den, ci az v sobotu?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ak by to dopadlo ako to dal Phoenix Research online, tak by som bol spokojny... :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozete sem napisat vase vysledky a prip. aj ktory stranu ste chceli volit predtym, prip. ci to vysledky ovplyvnia.

Dalsi prieskum, FOCUS pre SME, 6.-14.2., 1005 respondentov

Smer-SD 34.6
#Sieť 14
SNS 8.7
Most-Híd 8.2
KDH 7
OĽaNO-Nova 6.1
SaS 5.5
Sme rodina - Boris Kollár 4.2
SMK 3.5
Kotleba - ĽSNS 2.1
Šanca 1.6
SDKÚ-DS 1
Skok 1

Este je na zamyslenie, preco niektore prieskumy zverejnuju vo verejnopravnej tv a niektore nie, taktiez to plati pre TA3, myslim teraz rozne prieskumy, nie tie ktore su specialne pre istu televiziu, napr. RTVS.

EDIT: Podla toho posledneho prieskumu by Smeru stacila SNS alebo Most pre dvojkoaliciu, ale pri tych ostatnych asi nie, takze vobec nie je rozhodnute, ak by Smeru nestacila jedina strana, tak 2 strany len tak lahko asi neziska, no ak SNS bude mat vela percent, tak nakoniec z toho moze byt aj PAT, ked nebude vediet spravit vladu ani Smer, ani Pravica.
butthead
Darca
Darca

Dreamer to je v poriadku ale tieto prieskumy maju len ukazat ako ma politika vyzerat.
Retne, tu sa snad neda byt uz v nicom spokojny, len sa tu akoze hladaju alternativy co je "mensie" zlo ?
Nejake autority sa nam tu snazia nahovorit, ze aj pani Maria ide volit, musis ist aj ty. Lenze aj dochodci su obete brainwashingu, tak isto ako je to pri predaji hrncov v teleshopingu. Ale o tom to je, zachovat to co bolo, je teraz, urobit maximum pre to aby tomu bolo aj v buducnosti a kto tvrdi opak, tak je bud uzitocny idiot alebo plateny profik.
Cest a moralka v spolocnosti je to co su cele starocia posliapavane a to je hlavna pricina, preto necakam ziadne zazraky. Tie keci ze by kotleba mal 10,20,30%, je to defakto jedno, mat tolko nebude aby vytvoril vladu. No vazne by som ho rad videl v parlamente, akesi spestrenie a mozno aj to zle bude na nieco dobre v tom, ze standardne strany si budu musiet vstupit do svedomia a nieco aj skutocne vykonat do dalsich volieb.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead - Ku Kotlebovi, nemyslim ze by bol na nieco dobry, stacilo by tak tesne pod 5%, ale aj tak sa cudujem, ze ti jeho priaznivci si vedia najst rozne HOAX spravy o "hrozbach", ale nevedia si najst ako momentalne hospodari, dosadzuje rodinu vsade a pod.

Z RTVS - tie povinne diskusie na Dvojke pojdu zo ZAZNAMU! Najskor sa budu vysielat v radiu!? Inak to zacina uz zajtra 19.2.!

Najskor to budu male strany, potom...

24.2. KSS, SDKU, Kotleba
25.2. SMK, Sme rodina, SaS
26.2. KDH, OLANO, Most
27.2. SNS, Siet, SMER

Tak predsa budu aj zive prenosy, od 26.2., opat najskor male strany, potom...

1.3. SDKU, Kotleba, SMK, Sme rodina, SaS, KDH
2.3. OLANO, Most, SNS, Siet, Smer
butthead
Darca
Darca

Samozrejme, neberem ti to, ja z obyvacky neviem posudit co je zac ten kotleba a nezijem v BB kraji. Len konstatujem v pripade ze bude mat >5%, by sa ludia, hlavne ti ktori cielene broja proti kotlebovi, mali uvedomit formou akejsi sebakritiky "kde ja sudruh som chybu urobil", to je asi tak vsio.
Tie debaty nebudu o nicom inom, len prezentacia vlastnych programov, ktore sposobom "nebola politicka vola" presadene nebudu, maximalne tak zopar vybranych kozmetickych zalezitosti a hadzanie spiny jeden na druheho.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz je tu aj nova volebna kalkulacka. Doteraz fungovala iba inventura hlasovani z predoslych rokov. Odporucam, aj ked samozrejme dokonala nie je, tie otazky sa mi zdaju pomerne jednotvarne a malo dolezite, sami utecenci, mesity, ploty a pod., malo ekonomickych, o daniach, podpory inych zdrojov energie, obnovitelne zdroje a pod., ta inventura mala asi lepsie otazky.

https://volebnakalkulacka.sk/

Mozete sem napisat vase vysledky a prip. aj ktoru stranu ste chceli volit predtym, prip. ci to vysledky ovplyvnia.

Mne vysli pri inventure hlavne SaS-kari, max. 77%, teraz mi vyslo SaS, 76%, volit som chcel SaS.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SMK 70%. :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito - mne vysla druha strana zelenych a tretia, aj sa hanbim priznat, to je len dokaz, ze tie otazky nie su tak dobre ako v inventure, vazne skoda.

Inak odporucam si spravit aj tu inventuru hlasovani a porovnat si to, navyse inventura riesi skutocne hlasovanie jednotlivych politikov a su tam skutocne zakony, nie tie populisticke, ktore teraz nasadili a na ktore odpovedali strany ako chceli - teda neznamena to ze tak budu realne aj hlasovat.
Napísať odpoveď