Odpalený notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odpalený notebook

Príspevok od používateľa dekarbon »

caute:( som uplne v koncoch uz neviem co stym mam robiť:( kamoške som hardverovo čistil notebook lenovo t410s.Išlo o klasice rozobratie vybratie dosky rozobratie chladenia prepastovanie a znova poskladanie..lenže po poskladaní sa notebook nezapol..ventilátor roztočí aj kontrolka baterie zasvieti ale bios nenahodi ani nepipne nič mrtvy je,žoaden vystup obrazu nič absolutne,žiadna diskova aktivita nič..rozobral som ho znova pozrel ci su vsetky konektory dobre podopajane ci kontakty sedia všetko je ok na nič som nezabudol 3x som to rozobrala znova pozapajal ,popresadzal ramky,vyskusal s jednym modulom,skusil spustiť bez baterie na adapteri,odpojil som wifi a bluetooth kable,hdd som vybral,opticku mechaniku som vybral nič mrtvy to iste kasle na mna..ja už neviem co stym aj reset CMOS som robil ze som odpojil baterku aby resetlo EEPROMku a nič..furt ten iosty stav zapne sa naslefdne sa na par sekud vypne pototm sa sam spusti ale obraz ani nabeh nic ani diskova aktivita ako som uz pisal a len toci ventilator..pred rozobratim notebook isiel :(( ja som v koncoch uz zo seba:( chcem pomoct a doserem vsetklo co chytim do ruk :( asi sa idem obesiť
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Odpalený notebook

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zanes ho pekne do servisu, zaplat opravu, vrat jej ho s nejakou velkou cokoladou a ospravedlnenim a uz sa takychto veci radsej nechytaj
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

"uz sa takychto veci radsej nechytaj" no ono by to bolo fajn keby som nebol it servisak a toto nerobil ako rutinu pomaly kazdy deň čo mi zakaznici nosia notebooky na hw čistenie..to je to čo naserie
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

home-grown it servisak? jedine taky, lebo inak by si uz davno pomeral skusackou kde je chyba
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

az taky servisak zas niesom aby som meral obvody dosky podla schemy to je uz trocha iny level na ktory sa ja nechytam ja maximalne co robim je hw čistenie,vymena lcd panelov,prepastovanie chladenia,rozobratie a poskladanie notebookovg,diagnostika desktopov,výmena komponentov,reinštalácie OS,skladanie pc zostáv,konfigurácia LAN a wifi sietí a taketo veci ale aqby som púodla sc hemy premeral LVDS kábel alebo pododbne to neexcistuje to uz neviem aleb o mainboard notebooku alebo robil reflow GPUčka to ne
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

ty si nemozes ani nahodou hovorit it servisak, pretoze keby si nim bol, uz davno hodis debug kartu do pci-e/usb a nepytas sa na fore...

takze s toho celeho vychadza to co napisal guess.whoo vo svojom prvom prispevku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ja to skusim inou recou napisat - Hej ty it servisak co si pokazil notebok pri rutinnom cisteni, odnes to laskavo do servisu a zaplat opravu, pretoze sa vzdy najde sikovnejsi servisak ako si ty. Toto co pises vyzera na dosku a grafiku.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

http://www.masnick.com/2007/09/07/the-s ... k-to-life/
topiaci sa aj slamky chytá, tak môžes skúsiť toto.
Napísať odpoveď