Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa test »

Tie zahranicne agentury si strcte, fiktivnejsie prieskumy som dlho nevidel. A MVK tiez. Siet v prieskume EAC az 15 percentu, ale vysvetlenie je tu - Ani detsky domov s nazvom Sme rodina nema sancu na 5 percent, tak sa nestresujte priekumami. Ani nacek Kotreba nenamuti vodu.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

volebna kalkulacka: Zeleni 77%, Siet a Skok 75%... nuz nic uz, volil som SaS :lol:
btw zacinam si mysliet, ze v prieskumoch prihadzuju percenta Kotlebu k SNS. nepoznam nikoho, co by mal v plane volit SNS, za to Magianovu spasonosnu stranu budu v mojom okoli volit viaceri.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

No ja sa hlavne čudujem prečo tu toľkí Kotlebu odsudzujú, mne to príde ako radikálna, no predsa z môjho pohľadu najlepšia voľba spomedzi tých ostatných zvoliteľných. Staré páky už mali šancu byť v parlamente, niektoré aj viackrát a vždy to dopadlo tak ako to dopadlo. On tú šancu nemal, takže "čo by keby..." je irelevantné.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Velmi silne video :smt096
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

SaS 71%
Zeleny 67%
#siet 67%

Katastrofa s tou #sietou :D Ale inac v pohode. Tiso hrdina pobavil :)
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

Prvá mi vyšla Šanca (nebudem ich voliť), hoci k viacerým oblastiam chýba ich vyjadrenie. Potom Skok a SaS. Posledná skončila u mňa nejaká koalícia spoločne za slovensko (vyzerá to na spolok nejakých hejslováckych mikrostrán), Kotleba a Kollár (môžu založiť koalíciu Ko-Ko-** po voľbách), ako sa dalo čakať.

Sa mi zdá, že otázky trochu upravili alebo tam dali iné, než tam boli včera. Ale možno len obmieňajú rôzne otázky?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dante Flyshit napísal:No ja sa hlavne čudujem prečo tu toľkí Kotlebu odsudzujú, mne to príde ako radikálna, no predsa z môjho pohľadu najlepšia voľba spomedzi tých ostatných zvoliteľných. Staré páky už mali šancu byť v parlamente, niektoré aj viackrát a vždy to dopadlo tak ako to dopadlo. On tú šancu nemal, takže "čo by keby..." je irelevantné.
Lebo je to nácek? A v jeho strane sú nacisti? To je dosť dobrý dôvod na odsúdenie. A nemáš ani pravdu o tej šanci. Však je župan, a ako sa správa a čo tam stvára, vidíme všetci.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

kubaj napísal:
Skutočne premyslené odpovede ficovoličov.

Novinár: "Čo konkrétne pre vás urobila vláda Roberta Fica?"
Ficovolič: "Všetko!"
Novinár: "Ale čo konkrétne to bolo?"
Ficovolič: "Všetko urobili dobre!"

:D

Nemal by ten Fico skúsiť expandovať svoj vplyv aj mimo Slovenska? Veď všetko, čo robí, robí dobre, tak to nemôže dopadnúť zle :sly:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

hughito napísal:Lebo je to nácek? A v jeho strane sú nacisti?.
Jasne, že je ale keď niektorí už volili rôzne strany ale nič sa nezmenilo k lepšiemu potom buď neidu vôbec voliť alebo by už volili aj reinkarnáciu Hitlera, len aby sa už voľačo zmenilo.

Aj preto v EU stúpa podpora rasiatov, nacistov a tých, ktorých hlavným programom je nenávisť, lebo štandardné strany zlyhali.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Inak ta volebna kalkulacka opat podla mna je viac na skodu ako osoh. Vysledok je v %, ale skladba otazok, v ktorych je zhoda, sa velmi neberie do uvahy. Aj napriek tomu, ze som oznacil, ktore otazky su pre mna podstatnejsie. Potom to vyzera tak, ze mam 74% zhodu s SaS, Stranou zelenych, Sietou, KDH, Vzdor strana prace (mladi komunisti), Velka narodna a proruska koalicia. Absurdne.

Vela problematik je prilis komplikovanych a neda sa na ne odpovedat ano / nie (za / proti). Finalna podoba zakona by bola totiz pravdepodobne nieco medzi.

Napr.
1/ Na to, ci ma byt Ukraina krajinou EU som dal odpoved "nie". Samozrejme som sa dostal hned medzi proPutinovske strany. Nie, som dal pretoze na to momentalne Ukrajina teraz nie je pripravena, ani EU na to nie je pripravena. V buducnosti by som s tym ale problem nemal, no ono to zalezi od stavu unie, vztahov s Ruskom, Rusko-Ukrajinskych vztahov a najma od toho, ako bude plnit Ukrajina to, co im Brusel nadiktuje (integracna politika).

2/ Nesuhlasim s povinnymi kvotami. Ale zatial co liberali su len proti kvotam (ale EU a Brusel vnimaju ako partnerov), proPutinovske strany tam mali v poznamke "Sme proti diktatu Bruselu".

Odporucam vam kliknut si na porovnanie odpovedi s tou ktorou konkretnou stranou a sledovat ten "vykricnik v kruzku" pri ich odpovedi. Casto to ovela viac objasnuje ich postoj k danej problematike nez len strohe "ano / nie". Ak tam dana strana ma minimum tych "vykricnikov - poznamok" alebo ziadne (napr. taky Vzdor ma len jednu o GMO potravinach), tak bud strana nevie svoje rozhodnutie zdovodnit, cize je nekompetentna prijimat rozhodnutia v danej oblasti alebo ich nazory vychadzaju z nejakej totalitnej ideologie, kde nie je potrebne svoj nazor podkladat argumentami. V oboch pripadoch volit takuto stranu je ako volit macku vo vreci.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dante Flyshit napísal:No ja sa hlavne čudujem prečo tu toľkí Kotlebu odsudzujú, mne to príde ako radikálna, no predsa z môjho pohľadu najlepšia voľba spomedzi tých ostatných zvoliteľných. Staré páky už mali šancu byť v parlamente, niektoré aj viackrát a vždy to dopadlo tak ako to dopadlo. On tú šancu nemal, takže "čo by keby..." je irelevantné.
Preco ti pride ako najlepsia volba??? Co dobre spravil pre ludi, chcel spravit pre ludi a ake su jeho odpovede na riesenie zdravotnictva, skolstva, vedy a vyskumu, vystavby dialnic, hmm???
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kotleba vie najlepšie útočiť na Cigánov, cudzincov a homosexuálov, Židov a Maďarov. Co treba ešte k šťastiu? :D
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Cesar napísal:Kotleba vie najlepšie útočiť na Cigánov, cudzincov a homosexuálov, Židov a Maďarov. Co treba ešte k šťastiu? :D
Socialne balicky
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

hojko napísal:Preco ti pride ako najlepsia volba??? Co dobre spravil pre ludi, chcel spravit pre ludi a ake su jeho odpovede na riesenie zdravotnictva, skolstva, vedy a vyskumu, vystavby dialnic, hmm???
Základný problém je v jeho prehnitej konkurencii, každý jeden vážnejší kandidát (aj Kotleba) má už viac či menej za ušami.

Nie je pre mňa dôležité aké sú jeho odpovede na dané otázky, veď aj v minulosti sa iste našli strany ktoré mali teoreticky liek snáď na všetko a skutek utek. Kotleba zďaleka nie je ideálnou voľbou ale ak je pravda, že z dlhu cca 6-7 mega po Maňkovi má momentálne jeho župa dlh 0.5 mil. €, tak je to pre mňa silný argument. Naviac si aj 2 roky po svojom zvolení do funkcie zachováva celkom obstojnú popularitu v očiach občanov, ktorí ho tam zvolili. Ďalej sa mi nepáči ako ho mainstreamové médiá stavajú do pozície nácka, fašistu a neviem koho, zrejme má niekto zo zavedených strán reálny strach z toho, že nebude pri koryte sám a preto sa snaží cez TV ovplyvňovať voličov a pôsobiť týmito rečami najmä na starších, pamätajúcich WW2. Už to neni jak pred 2 rokmi kedy Smer Kotlebu podceňoval a doplatil na to. V neposlednom rade priznávam, že podľa záznamov z tlačoviek a diskusií zverejnených na webe sú mi ním prezentované ciele, postoje a názory sympatické (video kde heiluje som nevidel, takže toto neriešim, aj keď úprimne, neviem či je nácek horší než demokrat\kresťan\ktokoľvek kto kašle na základné princípy samotného názvu svojej strany a v podstate je to ešte horšia špinavá kur*a s tvárou anjela, ktorá nemá gule na to, aby aspoň z časti prezentovala to, o čo mu v skutočnosti ide).

Kotlebu nepovažujem za Spasiteľa a ľudomila, avšak súčasná situácia v politike si podľa môjho laického názoru vyžaduje skôr cestu menšieho zla, ba aj trochu riskovania lebo inak tu ostane všetko pri starom. No a vzhľadom na to, že 90% Slovákov p!čuje na všetky doterajšie vlády, tak chcú zrejme zmenu. V ideálnom prípade zmenu k transparentnej politike pre ľudí, to si však tupý slovenský národ podľa mňa ešte nezaslúži. Zatiaľ sa na nás z každej strany valia len echt zlodeji typu Róbert alebo ľudia typu Kotleba či Sulík, ktorým som schopný uveriť, že okrem nabalenia vlastných vreciek majú kdesi hlboko v sebe aj kúsok svedomia a nebudú to tu kurv**** viac ako je treba.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Kotleba - ak uz niekomu nevadia jeho nazory, ze planuje robit koncentracne tabory, ma to v reklamnych predvolebnych obrazkoch (viac tu), stratite robotu, sup do koncentraku - a mame 0% nezamestnanost! - tak si dajte do guuglu "kotleba kauzy" a citajte, on nic nezmeni, on robi vsetko to co kritizoval u ostatnych a este menej chytro.

Este nieco, predstavte si ze Kotleba by mal 50%, zaviedol by "pracovne tabory" a vsetky tie jeho "zlepsovaky", co by sa asi stalo? Romovia by sa vzburili, kriminalita by stupla X-nasobne, rasizmus na OBOCH stranach by sa zvysil, co by Kotleba spravil, zacal ich strielat? Aj keby sme nesli do extremov, sme v EU, okamzite by prisli sankcie, nasa ekonomika by sa zrutila! Ved aspon trocha rozmyslajte!

Volebna kalkulacka - je zrejme ze tie otazky sa zmenili alebo sa menia nahodne, kedze mnohe o ktorych pisete vyssie som ja nemal, skoda, mohli dat viac otazok a tie ktore su nepodstatne by sa dali preskocit, boli by tak presnejsie vysledky. Taktiez ako niekto pisal, neda sa vzdy odpovedat ano/nie.

Pre lepsie vysledky odporucam dat si dve otazky - pomoze to niekomu/niecomu? - ublizi to niekomu/niecomu? - ak si odpoviete ano/nie, tak hlasujte za, napr. kontroverzne dvojjazycne tabule, urcite niekomu pomozu - a 70-rocnych obcanov uz Slovensky nenaucite, im to pomoze a nikomu to neublizi, chce to samozrejme doplnit o systemove zmeny v skolstve, aby sa deti naucili dobre Slovensky.

BTW Diskusie politickych stran na RTVS zacinaju uz dnes o 18:00 na Dvojke!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dante Flyshit: Mam pocit, ze si mi ale neodpovedal na otazku, ze preco ti pride Kotleba ako lepsia volba. Zaroven si nedokazal odpovedat na otazky typu, ze co dobre spravil pre ludi, ako chce riesit zdravotnictvo a skolstvo. Proste je to clovek, ktory nema riesenie a odpovede na taketo otazky, nema ani paru o ekonomike a jeho hlavne ekonomicke zmyslanie je takze, ze prestanme platit ciganom socialne davky, davat im byty a bude mat Slovensko hned o miliony naviac. To je jedine co dokaze vykrikovat. Ked pises o jeho transparentnosti, tak je to len za zasmiatie. Kotleba je asi taky transparentny ako Hrnciar zo Siete, Kotleba si transparentne zamestnal kamaratov a rodinu: http://www.teraz.sk/bratislava/kotleba- ... lanok.html alebo tiez tu: http://www.pluska.sk/regiony/stredne-sl ... nkciu.html Kotlebol kontrolor, ktory ma transparentne riesit mozne problemy a plytvanie penazi: http://www.topky.sk/cl/10/1395453/Kotle ... y-kvietok- Desat milionov eur dole zo socialneho programu a opravy ciest: https://dennikn.sk/310406/kotlebov-urad ... urofondov/ A vies co, nechce sa mi to tu ani pisat. Ty si clovek, ktory nema prehlad o politike, si viacmenej asi ako tie babky, ktore chodia na akcie Smeru, zavtipkuju si na otrepanych vtipoch, do toho im zahra Desmod ich oblubene ludove pesnicky, Fico im zazela pekny vecer, slubi vlaky zadarmo a babky su z toho hotove. Aj na teba plati len tych par dristov, ktore Kotleba prezentuje. A mozno ti staci len to, ze niekto povedal, ze Kotleba je bez kauz, je cestny, transparentny, je proti ciganom a utecencom..., hovorit o mensom zle, dakujem pekne. Porovnavat Kotlebu so Sulikom je maximalne nevhodne. Sulik bol manazer a podnikatel, svoju firmu predal za 100 milionov korun, viac sa docitas tu: http://zivot.cas.sk/clanok/7172/richard ... l-pravidla Clovek, resp. strana SaS prichadza s najlepsim ekonomickym programom. Pozri si program Kotlebu, je uctihodny: http://www.naseslovensko.net/program/

Vol si koho chces, je to tvoja slobodna volba a moznost rozhodnut sa. Ale ti, ktori volia takuto stranu, tak to su podla mna obmedzeni ludia bez nazoru, bez prehladu, bez chcenia nieco zlepsit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

lenze to znizenie dlhu je na styl Caucescka: zredukujeme vydavky na minimum, zisky idu len na splacanie, ziadne investicie. a je na jedno, ze obyvatelia pindaju. dlh je ukazovatel, ide dole, vsetko v pohode.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pravdepodobne posledny den, kedy je mozne zverejnovat prieskumy, tu je teda najnovsi:

Agentura AKO, 12.-18.2. formou telefonického dopytovania na vzorke 1200 respondentov

1. Smer-SD 35
2. SNS 9,4
3. #Sieť 8,1
4. Most-Híd 6,9
5. OĽaNO-NOVA 6,9
6. SaS 6,7
7. KDH 6,3
8. Sme rodina - Boris Kollár 5,1
Kotleba - ĽSNS 4,2
SMK 3
SKOK 2,3

Tak ja si idem spravit test na tej volebnej kalkulacke, som zvedavy ci sa vysledky zmenia, ak budu ine otazky - a potom si pozriem tu diskusiu na Dvojke, som zvedavy co tam budu riesit tie male strany.
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

prieskumy su skorumpovane za zamienkou aby ludia videli len tie silne strany a aby sa im podvedome dostali do hlavy.... Staci si pozriet internetove ankety atd.. kde su vysledky uplne ine :)
Napísať odpoveď