LG G5 vs. Galaxy S7

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

LG G5 vs. Galaxy S7

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Tak čo hovoríte na nové vlajkové lode od LG a Samsungu ? Osobne ma S7 ničím nenadchla, bude to asi tým dizajnom S6-tky. Na G5 sa mi nepáči dizajn zadnej strany, ale zas tie vymeniteľné moduly mi prídu ako riadny krok vpred. Len si myslím, že tá spodná "brada" bude časom voľnejšia. Čo na to hovoríte vy ?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Re: LG G5 vs. Galaxy S7

Príspevok od používateľa robo1152 »

Za mna na g5 ma sklamala absencia tlacidiel vzadu ako mali predchodcovia, inak nic co by ma nadchlo na oboch modeloch...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nejak nechapem v com je ten vymenitelny modul taky vynimocny... pravdepodobne bude vynimocny hlavne cenou...

pri kazdom telefone sa vzdy ludia ohanaju vymenitelnostou baterky... ja som za cely svoj zivot asi ani raz v telefone baterku nemenil. chapem ze taky ludia su, ale silno pochybujem ze je to vacsina, myslim si ze BFU nic take v zivote nespravi.

s tym kamera modulom ma uplne dostali, prvy zaber, pozeram ze super, mat moznost spravit z mobilu poriadny fotak vdaka modulu, pecka... potom ale na to pozeram a je to uplna debilina... optika a hardware ostavaju uplne rovnake, ten modul akurat prida par tlacitok??? to je na co dobre? na keru rit mam telefon s obrovskym dotykovym displejom, vdaka ktoremu mozem ovladat vsetko pekne z jedneho miesta? na co su mi tie tlacitka? keby na telefon dali fyzicke tlacidlo sluziace ako spust fotoaparatu tak ziadny modul clovek nepotrebuje...
DAC modul, ok, to je fajn, ale ozaj chcem zainvestovat peniaze do DAC modulu k telefonu, ktory s najvacsou pravdepodobnostou budem moct vyhodit ked vymenim telefon? radsej kupim prenosny DAC ktory pripojim k akemukolvek zariadeniu, nie len k jednemu jedinemu.

samozrejme sa o tom telefone este vela nevie, ako to bude presne fungovat (zaujima ma napriklad ci bude mat telefon v sebe nejaku mini baterku, lebo z tych videi to vyzera ze baterka sa vymiena spolu s modulom, takze bude treba telefon vzdy restartovat?), ale zatial ma to teda moc nenadchlo. proste sa snazia vymysliet nieco nove, aby zaujali, ale zatial sa moc nedari. podobne ako minuly rok samsung s ohnutym displejom, super reklama, super vec na chvalenie sa pred kamaratmi ale realny uzitok... minimalny.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Na G5 som bol zvedavy ale dizajn z fotiek mi pride hrozny. V skutocnosti to az tak hrozne vraj nie je a posobi dobre ale cisto vzhladom sa mi S7 paci o dost viac. Popravde, zelal by som si aby LG znovu uviedol moju G2 akurat s kovovym telom a citackou odtlackou prstov v zadnom power buttone. Stale je to podla mna od LG naj model s celkom kompaktnymi rozmermy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. náhrada za G2ku sa hľadá veľmi ťažko, ja som tiež ešte nenašiel.. :D

Za mňa nič zaujímavé, tie vymeniteľné moduly na G5 podľa mňa budú len slepou uličkou, G6 ich už mať nebude.. zabijú to cenou a dostupnosťou. Možno keby mohli tretie strany tvoriť svoje vlastné moduly, bolo by to už o niečom inom. Navyše, zadná strana sa ani mne nepáči, tie tlačidlá vzadu naozaj chýbajú, bola to značka všetkých G mobilov od LG. Ak by som dnes mal kupovať mobil od LG, išiel by som skôr do V10 ako do G5.

Samsung S7.. nič revolučné sa nečakalo a nič revolučné neprišlo, čiže S7 splnil očakávania.. facelift S6ky, Edge vyzerá stále zaujímavo.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

brm napísal:Možno keby mohli tretie strany tvoriť svoje vlastné moduly, bolo by to už o niečom inom.
Ja som zachytil informáciu, že to bude aj pre iných výrobcov. Veď aj ten modul s DAC je od Bang&Olufsen a nie od LG.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

predpokladam ze umoznia vytvarat moduly tretim stranam, zakazat to nejak nema moc zmysel. ale zatial predstavili iba svoje moduly aj ten DAC to je priamo od LG akurat vyuziva BO licenciu... rovnako HP co predstavilo win10 telefon, tak ma "BO zvuk"...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Ja pojdem urcite do S7, len samozrejme pockam, kym spadne na nejaku prijatelnu cenu :) "glance screen", vodeodolnost, vacsia baterka, lepsia ergonomia, nevystupujuci fotak, SD karty. Ak bude TW vyladeny, tak neni co riesit. Pre mna dokonaly telefon.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no tu uz nie je velmi priestor na zlepsovanie. vodeodolnost, jack, micro sd budu uberat a pridavat kazdy rok pricom o trosku vylepsia mozno fotak a budu pridavat vykon procesora a pamate (nezmyselne). stale si myslim, ze posledny break-through bola S3 od samsungu. odvtedy bieda, tento rok to iste
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

presne tak, to co mala s5, ubrali s6,tam stavili na novy dizajn a vsetci boli uneseny s edge verzie,teraz to dali vsetko do jedneho a zas ako keby objavili nieco nove
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Používam dlhu dobu iPhone ale ak Samsung TW v S7 odladil pôjdem do nej.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mňa skôr zaujalo Xiaomi mi5 http://fonyzciny.sk/xiaomi-mi5-realne-f ... y-pre-nas/. Aj keď na tom mobile neni nič prevratné, no za cenu 450€ za naj vybavenejšiu verziu (DPH sa už neplatí https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-qu ... -7315.html) + pošta a 350€ za tu najmenej vybavenú verziu si myslím, že je to celkom dobrá kúpa. A neviem či napríklad Samsung S7 má až niečo také navyše, aby som za neho priplatil ešte raz toľko. Čo myslíte?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Xiaomi ma momentalne 2 problemy. Nepodporuje LTE na 800mhz a zacal lockovat bootloader takze ziadna rom od miui.cz. Inak je super :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

U Mi5 sa ešte nevie aké bude podporovať frekvencie. Čiže ak bude plná podpora (teda mne stačí podpora frekvencie SWAN, tuším 1800MHZ?) tak mi asi nič nebude brániť ju vyskúšať.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No áno ešte sa nevie ale som si na 95% istý že nebude tak ako pri predošlých modeloch. EÚ nie je primárny trh Xiaomi.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dnes som sa hral s S7 a musim povedat ze to je po velmi dlhej dobe konecne samsung ktory by som si kupil a paci sa mi ma prijemne ostre hrany sadne presne do ruky a home button ma tiez prijemny dotyk...fakt super
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Kde si sa k nemu dostal? :) a co rýchlosť prostredia?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mame ho uz v robote na Samsung stole, prostredie je pekne, prijemne do biela, uz to nie je az take farebne ako bolo niekedy...celkovo je to prijemnejsie, hral som sa s nim iba chvilu, takze finalne to este nehodnotim, ale fotak mi prisiel trocha zmätočný, ale tiež som mu nevenoval veľa času :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

akoze samsung si fakt dal zalezat s reklamnou kampanou, ved s7 bol celosvetovo predstaveny cez vikend a vcera ako som behal po meste tak pozeram ze kazdy druhy billboard alebo plagat je reklama na s7...
celkom im kvitujem ze k predobjednavke davaju zadara to VR, pretoze je to podla mna jednoucelova kravina, ktoru by som si v zivote nekupil, ale dostat ju zadara k telefonu by prijemne potesilo.
nie ze by som si s7 planoval kupit, vyhodit tolko penazi za telefon, to uz radsej iphone (moja osobna preferencia, ziadny flame nechcem vyvolavat) alebo ked uz android tak note kvoli stylusu.

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2016, 9:35)
k tomu LG G5, je to tak ako som myslel, telefon nema ziadnu zaloznu bateriu a ked vyberies modul, vyberies aj bateriu, teda telefon sa vypne.
potom musis bateriu odpojit od modulu, pripojit na druhy modul, zastric a zapnut telefon...
teda s nejakym castym vymienanim modulov sa asi moc nepocita.
ten kamera modul je ozaj nic ine len 3 tlacitka a lepsie drzanie.
oproti predchadzajucim modelom je telefon vacsi, tahsi a displej mensi. celkovo to vnimam ako nasilna snaha priniest nieco nove a vobec neriesit ci je to pouzitelne alebo nie.
mozno casom pridaju zaujimavejsie moduly, ale najvacsi problem stale vidim v cene. telefon, kedze je to vlajkova lod, urcite nebude zrovna lacny, ktovie kolko budu stat moduly a nikto nezaruci ze novsi model bude tiez podporovat moduly a ze bude spatne kompatibilny...
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Tak čo, máte tu niekto S7/Edge? Čo hovoríte na foťák? Predsa len je to 12, resp. 9 Mpix proti dnešným 16, 20 Mpix fotoaparátom. Nevadí vám rozlíšenie 12 Mpix len v pomere 4:3?
Napísať odpoveď