dá sa na web-hostingu rozbehnúť napr Minecraft server ?
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
dá sa na web-hostingu rozbehnúť napr Minecraft server ?
Dá sa na web hostingu rozbehnúť minecraft server ? podla mňa nie ale aj tak sa pýtam. asi na to potrebujem "normálny hosting" ako napr claud, čo ? dk za odpovede. a viem že táto otázka znie retardovane(keď že MC nieje web)..
Re: dá sa na web-hostingu rozbehnúť napr Minecraft server ?
Ty claud, pise sa to cloud a je to vzdialene datove ulozisko. Ani cloud, ani hosting. Hosting je hosting, ci normalny alebo nenormalny, je to len hosting. Na herne servre potrebujes bud vlastny server alebo si prenajast virtual server ci dedicated server. Bezne ceny zacinaju v zaklade mozno okolo 30 eur za mesiac, na nieco zlozitejsie sa dostanes na sumu kludne aj 100 eur mesacne.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
tak ďakujem. inač našiel so že aj web support poskytuje virtual servery https://www.websupport.sk/virtual-server a najlacnejší stojí 13E/Mesiac(bez záloh.) myslím že 15 GB/HDD je až až RAM by som si časom rozšíril.počul som aj o nejakých vps serveroch(alebo vpn teraz neviem) že sa to používa napríklad na botnet.. inač našiel som niečo dalšie https://www.vnet.sk/sk/pre-firmy/data/v ... Ash58P8HAQ,išiel by na VPS1 hostovať game server ?
Pozri digitalocean, tam su virtualky za 5$/mesiac
Minecraft je dost narocny, ak chces vela hracov. Pozri sa tu na poziadavky - http://minecraft.gamepedia.com/Server/Requirements a tiez este na dedicated poziadavky - http://minecraft.gamepedia.com/Server/R ... /Dedicated
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
ďakujem, rozmýšľam nad tým že si kúpim "serverik". dá sa nejaký zohnať za 600E???a ak áno koľko "+" budem mesačne platiť za elektrinu??? a aký internet na to potrebujem ?? asi dobrý čo ?
-
AllGoneDead
Medium Star
To chces mat server doma? Pokial viem, tak provider ma standardne zakomponovane v zmluve ze nebudes poskytovat ziaden server, takze najprv sa informuj u nich. Potom si uvedom, ze na server potrebujes pernamentnu dostupnost, teda ziadne vypadky elektriny atd. Pozri si poziadavky, ktore ti poslal test. A ano server sa da zohnat aj za 600 eur, dokonca si ho mozes vyskladat ako budes chciet. Ale ci to bude mat dostatocny vykon, neviem zavisi od toho co chces.
Okrem toho by bolo jendoduchsie si najst nejakeho poskytovatela na nete. Pobezi to tam mesiac-dva a aspon uvidis ci to ma zmysel. Ak tam budu chodit ludia tak ok, ale ak nie tak by to bola hlupa investicia do niecoho, co si nikdy neodskusal. A potom mozes zacat rozmyslat nad niecim vlastnym.
Okrem toho by bolo jendoduchsie si najst nejakeho poskytovatela na nete. Pobezi to tam mesiac-dva a aspon uvidis ci to ma zmysel. Ak tam budu chodit ludia tak ok, ale ak nie tak by to bola hlupa investicia do niecoho, co si nikdy neodskusal. A potom mozes zacat rozmyslat nad niecim vlastnym.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
to mas odkial, ze provider ma v zmluve, ze nebudem poskytovat ziaden server? nevyvraciam to, len ma to zaujima. ktori provideri to robia?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Videl som to u niektorych providerov co davali dost rychly net na to aby si ten server mat mohol a nemali ziadne FUPko. No vacsina providerov nic take nema. Ale je pre istotu lepsie si to skontrolovat.
-
AllGoneDead
Medium Star
Mam dojem, ze kedysi davno to mal telekom v zmluve. Ale urcite to robia vsetci
Aktualne je tam urcite aspon fupko, napr. u nas na dedine antik fupko 10/15 giga za 48 hodin. Telekom pre adsl 200 ci 300g. Optiku neviem, ale tam by nemal byt problem.
Co som trochu pohladal, tak nejaky chlapik pisal, ze pri priemere 7-8 hracov na servri ma traffic vyse 200g za mesiac. Pri 10 hracoch by minimalne fupko antiku prekrocil. Ale zavisi to aj od nastaveni ake by mal, pripadne ci by tam nechcel mat aj nieco ine. Ak priratame domace vyuzitie tak by mu to nestacilo(aspon ked to budem merat podla seba
).
Okrem toho o svojom pripojeni nam nepovedal nic, tak len upozornujem aby si zistil viac. Pretoze si myslim, ze je lepsie si to dokladne pozriet a poinformovat sa ako mat zbytocne problemy. Hlavne ked sa im da lahko predist
Co som trochu pohladal, tak nejaky chlapik pisal, ze pri priemere 7-8 hracov na servri ma traffic vyse 200g za mesiac. Pri 10 hracoch by minimalne fupko antiku prekrocil. Ale zavisi to aj od nastaveni ake by mal, pripadne ci by tam nechcel mat aj nieco ine. Ak priratame domace vyuzitie tak by mu to nestacilo(aspon ked to budem merat podla seba
Okrem toho o svojom pripojeni nam nepovedal nic, tak len upozornujem aby si zistil viac. Pretoze si myslim, ze je lepsie si to dokladne pozriet a poinformovat sa ako mat zbytocne problemy. Hlavne ked sa im da lahko predist
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Co ja viem tak optika nemava FUP (preto si niekedy davaju tie dodatky o serveroch), ale ADSL a Wi-Fi mavaju. Ja som mal 300GB mesacne pri rychlostiach 12/6Mbit... Dost som na nich tlacil (kedze ak si to precerpal 5 dni pre dkoncom mesiaca, jedina moznost bola mat 1Mbit net alebo zaplatit 20€ za dalsich 300GB) a vybavil si ze zaplatim len za to co navyse vyuzijem + prenasanie volnych dat
Ale to bol lokalny provider, u vacsieho ta poslu do prdele.
Za 600 eur kupis skladacku, kolko hracov utiahne, to ti nikto nevie predpovedat. Pri takom 400W zdroji pri ktorom realne spotrebujes 200W, tak to mas tak 20 az 25 eur mesacne. Na herny server treba internet s nizkym pingom a primeranym uploadom. Neviem aky traffic ma MC server, ale pre 100 hracov to moze byt strasne vela, pretoze to nacitava mapy. Ak ma mapa 500MB, co moze mat podla toho cosa pise na nete, tak sa stahuje hracom, uploaduje, traffic treba pocitat v tom case kludne 300 KB/s na hraca. Pri 100 hracoch si cislami uplne inde, okrem toho neustale prenasas data pri hre. Mesacne spravis tymto tempom 100, 200, aj 300GB. Na internete su clanky, kde servre preniesli aj cez 1 TB dat. Podla toho co som cital, tak MC server je velky zrut prenesenych dat a pri tychto cislach treba hlavne dobry upload, ten dosiahnes najma na optike.
Aj tak neviem co ty snivas o MC servre, ved ty si nevies vygoogitzakladne informacie k tomu a neviem si predstavit, ze by si mal ten server este instalovat a nastavovat.
Aj tak neviem co ty snivas o MC servre, ved ty si nevies vygoogitzakladne informacie k tomu a neviem si predstavit, ze by si mal ten server este instalovat a nastavovat.
hlavne by si mal napisat co od toho serveru ocakavas. chces to pre seba a kamarata? ci partiu? ci ma to byt public server? bude tam 20 alebo 100 ludi? na vsetkom zalezi.
k tomu co na to potrebujes:
hosting znamena akurat ze niekto ma niekde pocitac (pocitace) a tebe dava pristup k nim. ide ale o to k comu vsetkemu dostanes pristup. takze aj na web hostingu moze bezat mc server, ale s najvacsou pravdepodobnostou ti provider neda prava aby si to tam rozbehal...
moznosti mas asi taketo:
zaplatis si dedikovany minecraft server (minecraft realms), nestoji to vela, nemusis nic riesit, lahko vsetko nastavis a keby si mal akykolvek problem, tak pises na support a vyriesite to.
zaplatis si virtualny server (VPS), tiez to nestoji vela, vyhoda je ze si vsetko nastavis sam ako len chces, doinstalujes pluginy a co len ta napadne. nevyhoda je jasna, musis sa o vsetko postarat sam.
a posledna moznost, asi ta najhorsia, ze si kupis (alebo poskladas) vlastny pocitac, ktory bude sluzit ako server, pripojis ho niekam na net a ides. rovnako ako pri vps si musis vsetko nastavit sam (tu uplne komplet aj s operacnym systemom) a hlavne potrebujes dobre a spolahlive pripojenie. teda nepotrebujes, ale samozrejme potom to aj tak bude vyzerat.
tu mas aspon priblizne popisane poziadavky aky stroj by si potreboval (ci uz vps alebo vlastny), ako tam pisu, tie poziadavky (hlavne na pamat) su cisto na beh servera, co zozerie system a vsetko okolo, to sa tam nerata. teda ak tam pisu 2gb, tak rataj aspon s 3, idealne 4 giga.
http://minecraft.gamepedia.com/Server/R ... /Dedicated
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2016, 14:04)
ja by som isiel do minecraft realms, pokial ti nevadi ze je to obmedzene na max 10 hracov online a nedas tam mody... ziadne starosti a cenovo velmi pristupne (za tych 600 eur co by si kupil iba zelezo by si mohol platit realm skoro na 7 rokov).
k tomu co na to potrebujes:
hosting znamena akurat ze niekto ma niekde pocitac (pocitace) a tebe dava pristup k nim. ide ale o to k comu vsetkemu dostanes pristup. takze aj na web hostingu moze bezat mc server, ale s najvacsou pravdepodobnostou ti provider neda prava aby si to tam rozbehal...
moznosti mas asi taketo:
zaplatis si dedikovany minecraft server (minecraft realms), nestoji to vela, nemusis nic riesit, lahko vsetko nastavis a keby si mal akykolvek problem, tak pises na support a vyriesite to.
zaplatis si virtualny server (VPS), tiez to nestoji vela, vyhoda je ze si vsetko nastavis sam ako len chces, doinstalujes pluginy a co len ta napadne. nevyhoda je jasna, musis sa o vsetko postarat sam.
a posledna moznost, asi ta najhorsia, ze si kupis (alebo poskladas) vlastny pocitac, ktory bude sluzit ako server, pripojis ho niekam na net a ides. rovnako ako pri vps si musis vsetko nastavit sam (tu uplne komplet aj s operacnym systemom) a hlavne potrebujes dobre a spolahlive pripojenie. teda nepotrebujes, ale samozrejme potom to aj tak bude vyzerat.
tu mas aspon priblizne popisane poziadavky aky stroj by si potreboval (ci uz vps alebo vlastny), ako tam pisu, tie poziadavky (hlavne na pamat) su cisto na beh servera, co zozerie system a vsetko okolo, to sa tam nerata. teda ak tam pisu 2gb, tak rataj aspon s 3, idealne 4 giga.
http://minecraft.gamepedia.com/Server/R ... /Dedicated
//autoeditácia príspevku (22 Feb 2016, 14:04)
ja by som isiel do minecraft realms, pokial ti nevadi ze je to obmedzene na max 10 hracov online a nedas tam mody... ziadne starosti a cenovo velmi pristupne (za tych 600 eur co by si kupil iba zelezo by si mohol platit realm skoro na 7 rokov).