Vysoke vytazenie procesora pri nečinnosti
-
nika147
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Vysoke vytazenie procesora pri nečinnosti
[*]Zdravím, mám starší ntb, EliteBook 8440p.
Včera som si všimla, že mám nejak veľmi vyťažený procesor, aj keď na ňom nič nerobím (začalo to včera, predtým to nerobil), CPU je konštantne nad 30%, niekedy vyskočí až na 60%, hučí ako traktor, a už aj tak nie veľmi dlhú výdrž baterky mi skrátil na tretinu. Našla som že to všetko robí proces Service Host: Local system. Posledný týždeň som tu nič neinštalovala, ani nesťahovala, neviete čo to môže zapríčiňovať.
Edit: Spravila som sfc scan, ale nenašiel žiadnu chybu
Včera som si všimla, že mám nejak veľmi vyťažený procesor, aj keď na ňom nič nerobím (začalo to včera, predtým to nerobil), CPU je konštantne nad 30%, niekedy vyskočí až na 60%, hučí ako traktor, a už aj tak nie veľmi dlhú výdrž baterky mi skrátil na tretinu. Našla som že to všetko robí proces Service Host: Local system. Posledný týždeň som tu nič neinštalovala, ani nesťahovala, neviete čo to môže zapríčiňovať.
Edit: Spravila som sfc scan, ale nenašiel žiadnu chybu
Re: Vysoke vytazenie procesora pri nečinnosti
Nahoď Malwarebytes Antimalware a skontroluj komp..
-
hrban
Addict
aký je tam windows ? a nebol náhodou v poslednej dobe preinštalovaný ?
-
nika147
Expert
Brm: Momentálne som v práci, keď prídem domov stiahnem.
hrban: Mám win 10, inštalovala som ho dávnejšie, ešte cez letné prázdniny.
Dnes ráno som ho spustila bez všetkých aplikácii a procesov na pozadí, podarilo sa mi to zredukovať na 11%, ale teraz, z ničoho nič mi to vybehlo znova na 30%, miestami aj na 70%. Mám menšie podozrenie, že by to mohol byť windows update.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 19:34)
Konečne som sa dostala k malwarebytes, našiel mi len nejakú myslím si, že nepodstatnú vec.
Stále mi ten svchost berie cez 30% cpu a už ma to začína pekne štvať. Keby to bol update, tak si myslím, že za 5 dní by sa už nainštaloval.
hrban: Mám win 10, inštalovala som ho dávnejšie, ešte cez letné prázdniny.
Dnes ráno som ho spustila bez všetkých aplikácii a procesov na pozadí, podarilo sa mi to zredukovať na 11%, ale teraz, z ničoho nič mi to vybehlo znova na 30%, miestami aj na 70%. Mám menšie podozrenie, že by to mohol byť windows update.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 19:34)
Konečne som sa dostala k malwarebytes, našiel mi len nejakú myslím si, že nepodstatnú vec.
Stále mi ten svchost berie cez 30% cpu a už ma to začína pekne štvať. Keby to bol update, tak si myslím, že za 5 dní by sa už nainštaloval.
-
hojko
Site Admin
Ked si to odstanila cez Malwarebytes, spravila restart, nezmenilo sa to, stale ti nieco vytazuje procesor???
Robi to windows update, na windows 7 som koli tomu vypol update a na windows 10 to robi obcas a nevsimam si to....
-
Sarger
Guru wannabe
Ten istý problém, len na Windows 7. Až donedávna bolo všetko v poriadku.
Malwarebytes Antimalware síce niečo našiel, ale po odstránení sa nič nezmenilo. Windows update mám vypnutý a updaty zakázané.
Nejaké nápady? Je to fakt nepríjemné.
Malwarebytes Antimalware síce niečo našiel, ale po odstránení sa nič nezmenilo. Windows update mám vypnutý a updaty zakázané.
Nejaké nápady? Je to fakt nepríjemné.
-
hrban
Addict
skús kombináciu RKill a TDSSkiller
-
Sarger
Guru wannabe
Zatiaľ som to vyriešil úplným odstavením procesu pre windows update.
Vďaka za tip, pozriem sa na to tiež.
Vďaka za tip, pozriem sa na to tiež.