Praca na kontrakt / coolpeople.cz etc..

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Praca na kontrakt / coolpeople.cz etc..

Príspevok od používateľa sharky-no »

Mate niekto skusenosti s pracou na kontrakt?

Tie ponuky co chodia napr. od coolpeople alebo titans su vacsinou penazne velmi zaujimave, napr. teraz PHP pokrocily, 200e/MD s kontraktom na pol roka s moznostou predlzenia.

Skusali ste to uz niekto? Zaujimaju ma nejake osobne skusenosti, ako vyplacanie faktur (je to na mesacnej baze?), casova narocnost, moznosti predlzenia. Predlzenie je zaplatene rovnako, alebo uz sa to berie inak?
Napr. mne kolega hovoril, ako pracoval na jednom projekte, kde z pociatku bolo vsetko v pohode, ale potom s bliziacimi sa terminami sa zistilo ze dako nestihaju, a cely team musel potom makat aj 15h denne. co samozrejme nemusi platit vsade, ale dost ma to desi. Rad si odpracujem to co treba, a doma sa venujem svojim veciam.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Praca na kontrakt / coolpeople.cz etc..

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ja robim na kontrakt, ale moc ti o tom povedat neviem, to za mna riesi niekto iny :D akurat potvrdzujem, ze ked sa nestiha, tak treba zamakat. pracovny tyzden mam uz cely mesiac.

casova flexibilita, moznost robit homeoffice, faktury mam vyplacane na mesacnej baze. na tom som momentalne ja a nestazujem sa. nie je to ale coolpeople ani titans, tie nepoznam.

akurat si daj pozor, ci nahodou neoutsourcuju ludi na projekty statnych zakaziek .. bol som na jednom takom a citil som sa fakt ako herec v jednom velkom divadielku .. ;) ale ak ti ide o prachy, je to sumak.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

:D robil si na slovensko.sk ? :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak uz vieme komu neslo vycentrovat :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nahodou, tiez som robil na statnom projekte, a presne viem ako sa to tam dostalo. neobvinoval by som firmu co to (realne) robila.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

harrison314 napísal:a presne viem ako sa to tam dostalo
ako?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Statnu zakazku vyhra velka firma, ktora ma na jej zvladnutie ludi, know-how, skusnosti, certifikaty o technologiach ...
Zhrabne polku az tristvrte penazi a da to robit mensej sloveksje firmicke, pre ktoru to je na zaciatku stale vyhodne.
Povodna velka firma zvycajne nieco zabezpeci, napriklad pristup do datoveho centra a najmä buzeraciu :D ale praktcky vsetok vyvoj robi mensia firma.

Co sa tyka projektu, tak ludia vidia iba len public frontend, ale vätcina projektov ma este backoffice softver, ktory byva casto niekolkonasobne zolozitejsi ako verejna cast, integraciu na existujuce systemy a mohutny backend.
Ludia z ministertva co to mjau na starosti su obycajne IT negramotny (najme ta garnitura co sa meni kazdou vladou), takze maju casto na projekt protichodne poziadavky, ktore sa hned po prezentovani vysledku menia, a to niekolkokrat. Ale terminy a peniaze zostavaju. Takze je cim dalej viac roboty a obcas aj hekov, aby sa stihli terminy (ktore neurcuje zakazka, ale povodna velka firma).
A poziadavky sa menia naozaj brutalne, pretoze specifikacie tychto projektov su napisane tak fadne, ze clovek nema tusenia ake polozky dat do formulara a ked sa na to opytas komptentnych, kazdy povie nieco ine, a aj tak sa to pri najblizsej prezentaci zmeni a este ti povedia, ze to netreba testovat.

Takze, ludia vidia najme verejny frontend, a to je akurat to miesto, ktore sa najcastjsie dava robit (lacnym) externistom/freelnecerom. To co spravia by sa malo kontrolovat, ale ked horia terminy proste sa pouzije posledna plne funcna verzia.

Neobhajujem zle kody, ale to co je v JS na slovensko.sk, a tie vycitky (http://vyletel.blog.sme.sk/c/403289/slo ... tanti.html):
- subor nie je minifkovany a komentare - to je v ASP len vec konfiguracie, respktyve buildu
- nie su v JS pouzite konstany - ani nemusia ked sa JS generuje ASP-ckom, aj v byvalej spraci sa pouzivali konstany dosadzovane back-endom
- blbe debug vypisi - vyvojar si ich tam dal pre seba a zrazu horeli terminy tak sa pouzilo to co funguje, pricom na testoch sa to neprejavilo

V niektorych open sourse projektoch som videl horsie veci, mam pocit, ze niekto si chce silou mocoulen kopnut.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tiež mi to príde prehnané kvôli takým hlúpostiam, tak som chcel vidieť názor štátne- skúseného. Dík :-)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

haha tak Dr. House to diagnostikoval uplne presne.

tych firiem (akoze subdodavatelov) je za sebou trochu viac. kazda si za zamestnanca vypyta tak 2x viac ako ta pod nou, pricom ta posledna je nejaka slovenska garazovka plna akoze "IT odbornikov". v skutocnosti su to obycajne lamy a vacsina z nich je prave z tychto "agentur", co im musia dodat urcity pocet ludi, aby naplnili tie miesta. ta druha vacsina je zamestnana priamo. tam uz nejde vobec o kvalitu, ale o rychle zabezpecenie kvantity, aby sa mohli cuckat peniazky. + fingovane sluzobky medzi tymito kvazi "rozdielnymi" firmami (firma1 ide za firmou3, firma4 za firmou1, firma1 nebola doma, tak za firmou5), kontrolne dni, meetingy ... nejak proste vyplnit ten cas co "najeffektivnejsie" (moneywise) .. a aj tak sedi na projekte milion ludi co nema co robit .. pricom, ako bolo spomenute, projektu horia terminy a nic sa nestiha :D

ale co uz, bohuzial su takto vsetci spokojni. kazdy jeden uzlik v tej sieti je v nejakom pluse a ten minus si vykryju ostatni, takze sa to strati v dave :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ano, ja to tiez neberiem ako nejaku tragediu, je mi jasne ze vacsinou to robia prave taki freelanceri o akych sme sa nedavno v sekcii bavili, a ti to robia za drobne.

Skor mi vadi ze ten projekt tolko stoji a tolko sa rozflaka na sprostredkovateloch.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To co som opisal, bol este ten lepsi pripad, projet siel, kvalita kodu bola na dost dobrej urovni, prosto seniory makali a dohliadali taka ko mali. Teraz som v inej firme, a mal som tiez statnu zakazku, ale tu to subdodavatel domrvil tak, ze bolo takmer nemozne v tom nieco spravit podla zadania a muselo sa to dost drasticky zachranovat, co ma stalo vela nervov.
Napísať odpoveď