VSE v Prahe?
VSE v Prahe?
Caute, no takze. Tento rok maturujem na elektrotechnickej priemyslovke v KE. A rozmyslam co dalej, co viem na 100% je, ze v tomto odbore pokracovat nechcem a uz dlhsiu dobu sa zaujimam o ekonomicke odbory. Zaujala ma VSE v Prahe, ci uz kvoli samotnej Prahe (prilezitosti, nova skusenost, novi ludia...). No mam trosku obavy co sa tyka narocnosti matematiky. Mal som ju 4 roky, na mojej strednej bola matika tusim z odbornych skol (SOS a priemysloviek) najtazsia, takze az take hrozny zaklad by to nemal byt. Maturitu z matiky si nedavam. Je tu niekto kto studuje na VSE na Narodnohospodarskej fakulte ekonomiu, popripade na Podnikovohospodarskej fakulte? Ocenil by som keby tu niekto napisal svoju skusenost. Diky 
-
Shamway
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: VSE v Prahe?
matematika na SPSEKE je strasna, absolutne sa neda porovnavat s gymplom... 90% ludi co poznam mali problem s matikou uz na TUKE, tak urcite porozmyslaj nad nejakym doucovanim
Ano, v porovnani s gymnaziami je to nic, to je fakt. Narazal som na okruh odbornych skol. Doucovanie uz mam poriesene, kedze bez neho by som si na prijmackach urcite ani neprdol. No zaujima ma, ci ta matika na VSE bude obrovsky skok (sok). Nechcem si ani velmi predstavit scenar ako by som sa mal pakovat z Prahy domov po neukoncenom ani prvok roku 
http://www.vse.cz/download/index.php?ID ... 27&lang=cz tu si môžeš vyskúšať test z matematiky na národohospodárskej fakulte, nájsť mi to trvalo asi 20 sekúnd
Kolega tam práve skončil Mgr., matika je vraj ťažká ale dá sa zvládnuť, rozhodne sa to nedá porovnať IT odbormi.
Ak nevieš čo chceš a bojíš sa že by si to nedal, alebo by ťa to po roku prestalo baviť tak môžeš stále skúsiť iné obory, iné školy alebo sa zamestnať. Ja som sa do Prahy presťahoval pred dvoma rokmi a je to asi najlepšie životné rozhodnutie, ktoré som doposiaľ urobil.
Okrem toho že pre teba ako mladého človeka bude Praha dobrou ochutnávkou metropolitného života, kde stretneš (keď chceš) všakovakých ľudí z celého sveta a nájdeš trilión príležitostí na networking je tu momentálne rekordne nízka nezamenstnanosť. Dá sa povedať, že zamestnávatelia sa bijú o zamestnancov a ak si trochu šikovný tak si tu behom pár dní v prípade "núdze" najdeš prácu.
Suma sumarum = skús to. Najhoršie čo sa môže stať je, že nadobudneš skúsenosti
Kolega tam práve skončil Mgr., matika je vraj ťažká ale dá sa zvládnuť, rozhodne sa to nedá porovnať IT odbormi.
Ak nevieš čo chceš a bojíš sa že by si to nedal, alebo by ťa to po roku prestalo baviť tak môžeš stále skúsiť iné obory, iné školy alebo sa zamestnať. Ja som sa do Prahy presťahoval pred dvoma rokmi a je to asi najlepšie životné rozhodnutie, ktoré som doposiaľ urobil.
Okrem toho že pre teba ako mladého človeka bude Praha dobrou ochutnávkou metropolitného života, kde stretneš (keď chceš) všakovakých ľudí z celého sveta a nájdeš trilión príležitostí na networking je tu momentálne rekordne nízka nezamenstnanosť. Dá sa povedať, že zamestnávatelia sa bijú o zamestnancov a ak si trochu šikovný tak si tu behom pár dní v prípade "núdze" najdeš prácu.
Suma sumarum = skús to. Najhoršie čo sa môže stať je, že nadobudneš skúsenosti
Len taky dodatok, pokial viem tak na narodohospodarsku sa prijma na zaklade SCIO testu. Takze tie priklady asi budu patrit na prijmacky pod podnikohospodarsku fakultu. Prave s tou matikou mam v hlave salat co sa tyka VSE, verim ze intenzivne pocitanie prikladov az do terminu prijmacok (co je dost casu) pomoze k tomu, aby som tie prijmacky zvladol, mam znameho ktory na podnikohospodarskej studuje teraz prvy rok a celkom ma prekvapilo ked mi povedal, ze matematiku mali iba prvy semester (ktora nebola az tak narocna) a teraz v druhom jedine pocty su na predmete nieco s logistikou. Statistiku maju vraj az dalsi rok. Tak ci tak sa chystam na VSE spravit 3 roky bakalara a potom skoncit (ak sa podari). Presne ako pises, presne kvoli tomu ma laka Praha, nove kontakty, obrovske mesto, nove prilezitosti, no rodicia sa mi dost dravo (aj ked viem ze to nemyslia zle) hadzu polena pod nohy len aby som neodchadzal z KE a isiel radsej na TUKE ekonomicku (paradoxne, podla mojich informacii na ekonomickej fakulte TUKE je matika dost brutalna).
Tym "rozhodne sa to neda porovnat s IT odbormi" ... je to az taky velky rozdiel v narocnosti matematiky na IT odboroch ako na VSE? (len pre zaujimavost)
Tym "rozhodne sa to neda porovnat s IT odbormi" ... je to az taky velky rozdiel v narocnosti matematiky na IT odboroch ako na VSE? (len pre zaujimavost)
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Matika na VSE je lahka aj v porovnani s matikou na EUKE. Ak zvladnes prijimacky, nemusis sa trapit zvladnutim predmetu, naucis sa v klude.