Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa aliquis28 »

Demokracia, v ktorej ludia volia len za ucelom vyhry v loterii.
Viete ake blbo to znie? :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

Ucel svati prostriedky? :D

Na tomto svete neexistuje silnejsej sily ako medzi Slovakom a vecou, co dostal zadarmo :D

Je mi uplne jasne, ze to neriesi sucasny stav politickej apatie, v ktorej je vacsina opravnenych volicov v SR. A tiez je mi jasne, ze by som takto oslovil len urcitu skupinu tych, ktori by nesli volit. Ale aj to je stale lepsie, ako keby mali zostat doma. Pritom hlavna vyhra by nemusela byt nejaka astronomicka. Ako som napisal, hlavna cena by bola dajme tomu 10,000 Euro pri volebnej ucasto pod 50% a 100,000 pri volebnej ucasti nad 50%, plus 99 dalsich cien x 100 Euro. Takto by si aspon niektori povedali, ze tych 10 minut co stratili volenim a chodzou do okrsku, nebola totalna strata casu, a mozno nieco vyhraju, pripadne by este ti viac hazarduholdujuci prehovarali svoje okolie, aby isli volit, ved predsa ked pojde viac ludi volit, bude vacsia vyhra. A vyherca hlavnej vyhry by mal zostat v anonymite, lebo to bude samozrejme najnenavidenejsi clovek po volbach :D Teda pokial to zase nevyhra SMER so 40%...

Okrem toho sa mi zda, ze jeden kolok za volebneho kandidata je prilis lacny. Do tychto volieb kandiduje cez 3000 kandidatov (viacero z nich politicke strany stiahli po roznych skandaloch). Ak si to dobre pamatam z poslednych eurovolieb, kde som bol v komisii, tak som cital, ze strana musi pri nominacii kandidata zaplatit statu kolok v hodnote nejakych 1000 euro. Tieto volby nas budu stat cez 10 milionov euro. Kebyze sa cena kolku zvysi na dajme tomu 3000 euro na kandidata, tak by pocet kandidatov klesol. Strany by si dali vacsi pozor na to, koho tam chcu nominovat. Stat by vybral viac penazi. A jednak by sa znizili aj o nieco naklady, kedze by sme museli tlacit menej papierov.

A zostalo by samozrejme aj na financovanie tejto volebnej loterie.

Alebo druha moznost, ako uz bolo spomenute, spravime volby povinnymi a kto nepride, tak mu posleme postou poriadkovu pokutu 33 euro. :D

Ale mne to pripada tak, ze sucasnym politikom tento stav minimalnej volebnej ucasti uplne vyhovuje a nic na tom nechcu menit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zase to netreba prehanat, treba ist na to jednoducho
ak nebudu ludia chciet zmenu, nech zostanu doma alebo volia Smer/SNS
ak chcu, aby sa nieco v krajine zmenilo, maju volit pravicu, zmena bude vyrazna
z minimalne 5 stran si musi vybrat aj narocny volic, ktory si musi uvedomit, ze jeho vysnena strana neexistuje a musi si vybrat z aktualne ponukanych

nie je to o mensom alebo vacsom zle, je to o realite moznej vlady Smeru a cohokolvek ineho

that's it
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Citit nehoraznu falos...

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skoda, ze ta nezaujala ta predchadzajuca veta o nevoleni, resp. nechceni zmeny
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

PsychoS napísal:A pre takeho cloveka tu nikdy nebude dobra strana, taka totiz neexistuje.
Len to poopravim, dobra strana existuje, dokonala strana neexistuje, IMHO.

K tej loterii, ako taka by zvysila ucast a nemyslim ze by vsetci sli volit len kvoli tomu, ani ze by to prilakalo vyhradne "nezelane" skupiny obyvatelov, viac nizsie.

Cudovali by ste sa, aki su ludia sutazivi, na fb zdielaju prispevky, davaju lajky strankam kvoli USBcku za 3 Eura, alebo poukazke do potravin na 5€...

Ako som ale pisal vyssie, skor sutaz pred volbami, kde by bolo nutne odpovedat na otazky tykajuce sa parlamentnych stran, buduci volici by tak boli motivovani studovat si programy stran a zistovat si informacie o stranach, politike, co nasledne moze mat pozitivny vplyv pri rozhodovani aku stranu zvolit a ci a preco ist volit. Podobne funguju aj niektore sutaze o produktoch a sluzbach.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

furt tu niekto pise ze dobre strany su, ze to nie je iba o mensom zle, ale nikto taku stranu neukaze...

ked pojdem volit tu "dobru" stranu, nikto nezarucuje ze vyhra, nikto nezarucuje ze aj vyhra tak bude schopna zostavit vladu, nikto nezarucuje ze ak vladu zostavi, tak zvladnu tie 4 roky bez rozpadu ( :) ) a ak ju aj zvladnu, nikto nezarucuje ze nebudu rovnake svine ako je teraz smer.

nikto nic nezarucuje, pretoze nikto netusi, vy tu snivate o idealoch, ako raz vyhra "dobra" strana a zrazu bude na slovensku raj, zly fico sa vypari a vsetci budu zit stasne az do smrti...

ja mam na politiku trochu realistickejsi pohlad (niekto bude tvrdit ze pesimisticky)...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uz tu raz nastal raj.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:skoda, ze ta nezaujala ta predchadzajuca veta o nevoleni, resp. nechceni zmeny
Tak v pohode, to si smeroval pravičiarom. Ja keby som bol pravičiar a nebol by som principiálne proti voľbám, tak si možno čosi aj vyberiem.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Mna vcera pobavil Kotleba v spravach na Markize. Odrecitoval si svoju naucenu formulku a dalej uz sa nechcel bavit. Podobne aj Fico den pred tym.

Trochu mi to pripomenulo toto skoro 4x povedal to iste.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked ho spominas, Kotleba teraz na Dvojke, som zvedavy...

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 18:15)
Ale im dal hned na zaciatku Freso!
wladas
Redeemer
Redeemer

Z toho komunistu mi je na vracanie. Ten musel mat nejaku nehodu ze to ma v hlave tak domixovane.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Inak v diskusii na Markíze, ktorú komentoval ephramko kde kritizoval Kotlebu, redaktor tvrdil, že 9 z 10 ľudí na facebook stránke tej relácie, mu (Kotlebovi) vyjadrujú podporu.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

-AA- napísal:Inak v diskusii na Markíze, ktorú komentoval ephramko kde kritizoval Kotlebu, redaktor tvrdil, že 9 z 10 ľudí na facebook stránke tej relácie, mu (Kotlebovi) vyjadrujú podporu.
Akakolvek argumentacia spojena s Facebookom su zbytocne slova. Uz len z principu, ze na FB sa zdrzuju zvacsa mladi hlupi ludia, pre ktorych je to v podstate jedina forma vyjadrovania sa. To iste vidim medzi kamaratmi. Jeden ide volit Kotlebu, druha Kollara, ale na otazku preco nevedia odpovedat. Vidia len tie videa na FB, ale aby si precitali program strany... Nezabudni spomenut, ze vo vsekych anketach na internete malo LSNS viac ako 11% hlasov - takuto blbost povedal sam Kotleba na Markize cez vikend.
Jeho "volici" su ludia do 25 rokov, ktori sa nechavaju ovplyvnit anticiganizmom a podobnymi recami ako Smer spolu s EU nicia nas stat.
Kolko percent z tychto mladych pojde realne volit? V ankete na FB staci kliknut, ale ked chces volit, musis zdvihnut rit zo stolicky a to je uz problem.

(asi) Najnovsie video Kotlebovcov.
http://www.mojevideo.sk/video/26950/pra ... neuka.html
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

-AA- napísal:9 z 10 ľudí na facebook stránke tej relácie, mu (Kotlebovi) vyjadrujú podporu.
toto by mal dat kotleba na billboardy...
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

a co hovorite na antihlas ?

http://volimnevolim.sk/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Antihlas? Predsa volim stranu co sa mi pozdava. Este mame volit stranu co sa nam nepozdava? Obavam sa, ze ak milion ludi da hlas Smeru, tak tento milion by dal antihlas stranam nad 5 percent a mohlo by to dopadnu tak, ze by v parlamente ostal len Smer. Cely antihlas je daka bujna zabava ci fikcia, nic viac.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Antihlas je nezmysel, na internete su vysledky ine, ako by boli v realnych volbach, male strany by ludia ignorovali, praviciari by dali antihlas Smeru a SNS, laviciari by to rozdelili pravicovym stranam a cele by sa to vyrovnalo, rozhodla by aj nahoda, komu by dali Smeraci najmenej antihlasov, by na tom najviac ziskal, ale vyhral by to aj tak Smer.
wladas
Redeemer
Redeemer

Skor mat bud hlas alebo antihlas. To by mohlo byt zaujimave.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas - viem si predstavit vysledok, Smer 0% (resp. minus nieco) a nulu by malo aj par neoblubenych pravicovych a do parlamenty by sa dostali najmenej zname, ktorym by ludia nedavali antihlasy, takze by nam vladli nejaki prezleceni komunisti, stari HZDSaci, ci strany ktori nemaju ziadnych politikov, odbornikov, to uz rovno anarchiu alebo diktaturu.
Napísať odpoveď