Akty X - navrat (serial)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Oblak
Light Expert
Light Expert

Re: Akty X - navrat (serial)

Príspevok od používateľa Oblak »

Mne ani nie, ale to asi preto, lebo som nedavno dopozeral 9 seriu (a konecne dopozeral cele akty x), aby som vedel o co ide, kedze toto je pokracovanie.

Celu seriu hodnotim kladne, mne sa pacila. 4-ta cast bola slabsia, 5 uplne zbytocna a dost ubera na kvalite celej serii, mohli tam dat pokracovanie 2 casti (ak bude).
Spoiler
Inac niektore veci nedavali zmysel, ako napr. Mulder bol tiez nakazeny tou chorobou, lenze on mimozemsku DNA mal, pokial mi nieco neuslo (z predoslich casti).
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Trussardi »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Oblak napísal:Mne ani nie, ale to asi preto, lebo som nedavno dopozeral 9 seriu (a konecne dopozeral cele akty x), aby som vedel o co ide, kedze toto je pokracovanie.

Celu seriu hodnotim kladne, mne sa pacila. 4-ta cast bola slabsia, 5 uplne zbytocna a dost ubera na kvalite celej serii, mohli tam dat pokracovanie 2 casti (ak bude).

Spoiler:
Inac niektore veci nedavali zmysel, ako napr. Mulder bol tiez nakazeny tou chorobou, lenze on mimozemsku DNA mal, pokial mi nieco neuslo (z predoslich casti).
Spoiler
Ano mal, ale po tom ako bol v osmej serii uneseny a vrateny, tak sa mal zmenit na hybrida, tak ho liecili nejakou genvou terapiou alebo dacim takym. Aspon, tak si to vysvtlujem ja.
Oblak
Light Expert
Light Expert

Mal by si upraviť citovanie, lebo tam vidno, čo je písane v spoileri (nie je schovaný).

K veci:
Spoiler
Nie, práveže mu chceli pichnúť vakcínu od Krajčeka, ale nakoniec ho len odpojili od prístrojov a sám sa vyliečil. V skutočnosti (ja si to vysvetlujem) ho vyliečil ten mimmozemštan, ktorý bral týchto ľudí ktorých vracali na zem a on ich všetkých vyliečil. Okrem toho jedného, ktorého nevyliečil (poslali ho rovno do nemocnice) a zneho sa spravil hybrid. A inak bol to vírus, ktorý mal premeniť človeka na hybrida.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

K veci:
Spoiler
Mulder dostal tu vakcinu uz v Tunguske. je otazne ci bola rovnaka, ale asi bola aspon podobna.
Akty X mam popozerane krizom krazom po siestu seriu, osma a deviata sa mi naozaj nepacili.
Oblak
Light Expert
Light Expert

Spoiler
Trochu som pátral a dopátral som sa, že Mulder podstúpil operáciu (nedobrovoľne), kde mu vyňali ten gén v 2. časti 7. sérii. (gén bol presunutý na toho fajčiara). Na túto skutočnosť som zabudol a miešalo sa mi to s iným seriálom, kde tiež hl. predstaviteľ seriálu podstúpil genetickú manipuláciu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Spoiler
To som v nejakom vyvsteleni mytologic cital aj ja, ale operaciou nezmenis cloveku DNA.
Oblak
Light Expert
Light Expert

Spoiler
Ja som si pozrel rovno tú časť a hovoria tam o odobratí génu (Mulder leží na takom stole a je napojený na nejaký prístroj a nad ním sa rozpráva agentka s fajčiarom), teda v zmysle že ho už nebude mať, a dajú ho fajčiarovi, ale ako, to už neukážu. Operáciou som mal na mysli zákrok, nie chirurgický ale nejaký, v ktorom mu odoberú gén.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ako hodnotite desiatu seriu? Nepozeral som, ale podla toho co som cital to je dost rozne u ludi, vela z nich to povazuje uz za prilis scifi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

U mna celkovo pozitivne, nie je to najlepsie, je to proste ine, podla mna tomu dost uskodilo to, ze slo iba o sest casti.
Prve dve boli velmi zhustene a velmi konspiracne a zhustene v povodnych Aktoch X by to vyslo na 5-6 casti. Ale zas take konspiracne uz boli (Redux, Redux 2).
Jedna satiricka cast, ta bola super, v povodnych Aktoch X tiez boli nejake (Clyde Bruckman's Final Repose, Jose Chung's 'From Outer Space' - tuto cast odporucam aj ludom co Akty X nikdy nevideli, Zlá krev).

Serial sa prisposobil dnesnej dobe a preto je iny, co mozu niektori vnimat ako negativum, niektori ako pozitivum.
Osobne mi desiata seria prisla lepsia ako osma a deviata, no len skoda maleho poctu epizod, poslednej casti a Muža s cigaretou už mohli nechat odpocivat v pokoji.

Jedenasta seria by mala byt viac ako povodne Akty X, no uvidime.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

kedy sa akty x dofrasa tak pokaslal? ledva som dokukal 1cast 11 serie.. len sa mi to zda alebo david duchovny predviedol doslova otrasny herecky vykon? ako na baterky. dost bieda podla mna. uz 10 seria nemala nic moc do seba (az na jednu vynikajucu cast a jednu dobru cast). moc sa gillian anderson nedivim, ze v dalsej serii uz nechce a nebude ucinkovat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

recenzia a prvu cast jedenastej serie http://www.kultx.cz/11x01-my-struggle-iii-recenze/
Oblak
Light Expert
Light Expert

Neviete niekto, na slovensku bude kedy odvysielana premiera?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

uz som sa bal, ze aj pri druhej casti sa budem dalej nudit, ale ta bola teda celkom svieza. uz im ale zostavaju len dalsie tusim 3 casti. nechapem co chcu zas stihnut uzavriet, najskor asi nic.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:uz som sa bal, ze aj pri druhej casti sa budem dalej nudit, ale ta bola teda celkom svieza. uz im ale zostavaju len dalsie tusim 3 casti. nechapem co chcu zas stihnut uzavriet, najskor asi nic.
Myslim, ze jedenasta seria ma mat 10 casti, takze ich zostava este 7, ale mytologicka ma byt len posledna, a zial nemyslim si, ze nieco uzavru :( (skor to vydim na dalsi koniec sveta, no dufam, ze sa mylim).
Druha cast sa pacila aj mne, len mi to prislo az prilis priamociare.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak zatial az na tu prvu cast som zvyskom velmi prekvapeny. asi ma to bavi viac ako predosla seria. 11x04 ma dost potesila. to bol navrat k starym dobrym x-files s poriadnym nadychom humoru. podobne ako 10x03, co bola imho jedna z naj casti vobec. ale nejde mi do hlavy jedno.. naco do toho vobec tahaju mytologiu, co s tym chcu poriesit? z 10 casti sa jej budu venovat 2, zas z toho nic nebude a nikam sa nepohneme..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Prave som druhykrat dopozeral cast 11x04 a neviem sa rozhodnut ci to bola cista sialenost, alebo genialna satira na "postfakticku dobu" skombinovana zo snom kazdeho fanusika byt sucastou Aktov X.
No musim uznat, ze Brian Huskey sa do svojej role naozaj hodil.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

11x07: dobry Black Mirror!
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dopozeral som poslednu cast 11-tej serie a som dost sklamany. Hlavne z toho ako to zakoncili, ked zas v poslednych 5 minutach poslali "do kitek" predoslich par serii serialu. Celkovo som mal pocit, ze keby s niektorych casti odstrihnu poslednych 5 minut, tak by to bol skvely serial.
Spoiler
Moje hodnotenie:
11x1 - mam pocit, ze tato cast bola spravena strasne umelo
11x2 - dalo sa, no nezaskodilo by viac zahadnosti,
11x3 - ...
11x4 - genialna satira na postfakticku dobu,
11x5 - tu som si uz povedal, ze sa to zacina podobat na klasicke Akty X,
11x6 - konecne nieco ukazali z minulosti Skinnera, no keby zaver tak hlupo nespoja z chemtrails tak by to bolo lepsie,
11x7 - pacil sa mi odkaz na Tray,
11x8 - absolutne genialna cast, mala vsteko, utocila na najnizsie ludske pudy, ale zas nie prehnane, tiez skoda poslednych 5 minut, keby to nechaju nevysvetlene, posobilo by to mysterioznejsie,
11x9 - super uvodna scena so slezinou,
11x10 - tragedia

Celkovo si kladiem otazku, na co vobec znovu otvarali Akty X, ked ich v podstate ani poriadne nevystrovali, vlastne ani neboli v kancelarii kvoli praci, potom ich uzavretie vo mne nevyvolalo ziadnu odozvu.
"Fajciar" cislo 2, akoze zaporak, clovek ho ani neal sancu si vypestovat antipatie, nemal styl, a aj tak ho nakonci zastrelia, ale bez efektu.
Fajciar zas zomrel, no po tretkrat to uz je obkukane.
Z nadejneho sprisahania, pokusoch na mimozemstanoch nepoodhalili nic a uz ho aj zrusli pomocou par vystrelov zo zbrane.
Oblubil som si Williama, no ten zvrat na konci bol strasny, asi silou mocou chceli spravit nieco sokujuce a tym poslali do prdele hadam tri predosle serie.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ani neviem prečo ale mne sa tie posledné série nepáčili. Celé je to neseriózne, ako nejaký zlý vtip, nie je to ani poriadne sci-fi ani komédia alebo čo to chceli spraviť zo seriálu. Tú súčasnú sériu som zatiaľ ani nedopozeral, je to celé dosť o ničom.
Napísať odpoveď