Uz isty cas bojujem s prenosom fotografii z telefonu do PC. Nafotene snimky su ulozene na externej SD karte, prezerat sa daju v telefone bez problemov, no ak ich chcem dostat do PC, po pripojeni a akejkolvek akcii (kopirovanie, vymazanie, premenovanie) sa telefon/pc sekne a musim vytiahnut kabel. Jediny sposob ako sa daju fotky z telefonu dostat je cez BT, vybratie SD karty alebo prekopirovanie na internu pamat.
Tento jav pozorujem na 2 telefonoch roznej znacky, roznej verzie Androidu a velkosti microSD karty.
Skusal som formatovat aj menit karty, no bez uspechu, myslim si teda, ze chyba bude niekde v telefone ale neviem od coho sa odrazit.
Napada vas nieco?
Fotky na Androide
Re: Fotky na Androide
Iný kábel si neskúšal?
Inak, porozmýšľaj nad využitím cloudu pri sťahovaní fotiek z mobilu. Máš to automatizované, okamžitá záloha po pripojení mobilu na wifi sieť, čiže fotky sú chránené aj v prípade straty alebo poškodenia mobilu, nemusíš nič riešiť, len si v PC otvoríš svoj cloud a vieš okamžite pracovať so svojimi fotkami.

Inak, porozmýšľaj nad využitím cloudu pri sťahovaní fotiek z mobilu. Máš to automatizované, okamžitá záloha po pripojení mobilu na wifi sieť, čiže fotky sú chránené aj v prípade straty alebo poškodenia mobilu, nemusíš nič riešiť, len si v PC otvoríš svoj cloud a vieš okamžite pracovať so svojimi fotkami.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja mám tiež drop box ale to je free len na 2GB, ten problém s fotkami som mal aj ja na starej S3-ke, custom romka to vyriešila čiže problém pravdepodobne samotnej romky, na s4-ke tento jav nepozorujem. Známy má s5 a tiež pič*je, že ak chce otvoriť fotku musí najskôr prekopírovať z telefónu do PC a až odtiaľ ju otvoriť bo ináč mu zamrzne PC.
Dropbox 2GB, OneDrive 5GB, Google 15GB, Mega 50GB..
..navyše, cez Google Fotky pri nastavení vysoká kvalita (tj. fotky do veľkosti 16mpx, videá do 1080p) máš neobmedzený priestor. Síce Google si tie fotky aj tak trochu upraví (zmenší sa veľkosť súboru), ale čo som porovnával originál s fotkou uloženou na Google Fotky, nepostrehol som žiadne zníženie kvality pri rovnakom rozlíšení. Ešte sa potom dá zaplatiť 1,99€ mesačne za 100GB a je možné si nechať ukladať originály fotiek. Podľa mňa je to smiešna cena - jedno pivo mesačne.
To len tak na zamyslenie, už som ticho..
..navyše, cez Google Fotky pri nastavení vysoká kvalita (tj. fotky do veľkosti 16mpx, videá do 1080p) máš neobmedzený priestor. Síce Google si tie fotky aj tak trochu upraví (zmenší sa veľkosť súboru), ale čo som porovnával originál s fotkou uloženou na Google Fotky, nepostrehol som žiadne zníženie kvality pri rovnakom rozlíšení. Ešte sa potom dá zaplatiť 1,99€ mesačne za 100GB a je možné si nechať ukladať originály fotiek. Podľa mňa je to smiešna cena - jedno pivo mesačne.
To len tak na zamyslenie, už som ticho..
brm 1,99€ fajné pivo
Ja používam WiFi File Transfer, ide to aj vcelku rýchlo 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
u nás na dedine sú to dve veľké pivá 
No, niekde to zas nie je ani to jedno
Ešte dodám, že cez ten WiFi File Transfer sa dajú v prehliadači aj prezerať fotky, videá. Sťahujú sa zazipované.