3D model realnej krajiny
-
retsil
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: 3D model realnej krajiny
Retne mohol by si mi teda spravit este raz podobne obrazky s novymi datami? je to uzemie cca 2x2km (nachadzalo sa uz aj v tom minulom vyreze), teraz mam vyse 33k suradnic, zhruba kazdych 11 metrov.. tak som zvedavy ako to bude vyzerat teraz
koment asi netreba... inac tie body co si mi poslal je najpresnejsie co sa da na tu zonu? jackb neziskal lepsie... ???
-
retsil
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
aha, jasne, nieco podobne som ocakaval... skusal som rucne pozriet na par bodov medzi tymi stvorcekmi, ale ziadne ine hodnoty sa tam nenachadzaju.. to ze ma ten model tvar sachovnice je dane samotnymi datami ze? v tom prvom pripade to bolo vacsie uzemie a bodov niekolkonasobne menej (a vacsi rozdiel medzi extremami), takze ten povrch nejak algoritmicky dopocital, kdezto tu to nemal sancu lepsie spravit, kedze cele to uzemie je zostavene z mensich pravidelnych casti rovnakej nadmorskej vysky... je to tak alebo je v tom nieco ine?
i tak obom dik moc za pomoc, dobre ste ma nakopli, idem skusit preskumat moznosti toho QGIS, chcel by som spravit vlastne to iste co jackb, akurat iba pre to mensie uzemie..
Retne este by som ta chcel poprosit, ak by to bolo mozne (a samozrejme to bolo vramci tvojej licencie), dali by sa oba modely exportovat do nejakeho formatu, ktory by sa pripadne dal importovat a upravovat v nejakom freeware? ten sketchup umoznuje import napr. CADu a podobnych, tak nieco taketo
i tak obom dik moc za pomoc, dobre ste ma nakopli, idem skusit preskumat moznosti toho QGIS, chcel by som spravit vlastne to iste co jackb, akurat iba pre to mensie uzemie..
Retne este by som ta chcel poprosit, ak by to bolo mozne (a samozrejme to bolo vramci tvojej licencie), dali by sa oba modely exportovat do nejakeho formatu, ktory by sa pripadne dal importovat a upravovat v nejakom freeware? ten sketchup umoznuje import napr. CADu a podobnych, tak nieco taketo
ak by som dal tie body to uzemia, ktore som urobil ako okolie toho mesta, tak by to bolo detailnejsie. ale to vies urobit aj sam.
najdes vela videotutorialov ako na to. mozno aj points to surface bude vyzerat prirodzenejsie. vela stastia
najdes vela videotutorialov ako na to. mozno aj points to surface bude vyzerat prirodzenejsie. vela stastia
Ako pise jackb, mozme zosmoothovat tu surface, ale tym to nebude realnejsie, len to bude realnejsie vyzerat... popros jackb aby ti poslal najkvalitnejsie DEM ake je na tu malicku zonu co chces (posli mu presne suradnice)... potom uvidime co sa s tym da robit... popravde mna, respektive moj soft nebudes potrebovat, kedze tieto veci sa daju lahko robit v QGISe...